Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Διάβασμα στις διακοπές;

Το αν πρέπει τα παιδιά να διαβάζουν την ύλη του σχολείου τους κατά τις διακοπές ή όχι, είναι ένα θέμα που απασχολεί εκπαιδευτικούς και γονείς. Ο καθένας από μας έχει τις προσωπικές του απόψεις… Έτσι, θα δείτε δασκάλους που δίνουν φυλλάδια (γλώσσας – μαθηματικών- αγγλικών) και προγραμματίζουν τεστ και διαγωνίσματα για αμέσως μετά τις διακοπές σε κύρια και δευτερεύοντα μαθήματα, θεωρώντας ότι το παιδί πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα για επαναλήψεις προκειμένου να εμπεδώσει καλύτερα την ύλη. Από την άλλη, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που απλά λένε στα παιδιά να περάσουν καλά και να ξεκουραστούν, χωρίς να ανοίξουν τα σχολικά βιβλία. Τελικά, τι από τα δύο είναι καλύτερο;

Το παιδί μου ζητάει για δώρο ό,τι βλέπει στις διαφημίσεις, τι θα κάνω;

Είναι αλήθεια ότι τις γιορτινές μέρες αλλά και αρκετό καιρό πριν, η τηλεόραση και οι διαφημίσεις γενικότερα, προβάλλουν όλο και περισσότερα παιγνίδια.

Παιγνίδια που ξεσηκώνουν τα παιδιά που καθώς ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί η κριτική τους ιδιότητα, είναι περισσότερο ευάλωτα και ότι βλέπουν το θέλουν και το ζητάνε.

Αναγκαία η καλύτερη οργάνωση της φροντίδας των πρόωρων νεογνών

Την ανάγκη θεσμοθέτησης Ιατρείων Μακροχρόνιας Παρακολούθησης των πολύ πρόωρων νεογνών επισημαίνει η Φανή Ανατολίτου, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Νεογνολογικών και Περιγεννητικών Εταιρειών (11 -14 Δεκεμβρίου, Αθήνα). 

Οι δασκάλες των Ναζί

Οι γυναίκες στη ναζιστική Γερμανία διαδραμάτισαν ένα καίριο ρόλο, ο οποίος έχει υποτιμηθεί. Ήταν φύλακες στα στρατόπεδα του ολοκαυτώματος, νοσοκόμες των πειραμάτων πάνω σε ανθρώπους, στις κλινικές των Ναζί, επίλεκτες σύζυγοι των Ες Ες και δασκάλες που γαλουχούσαν τα παιδιά στα νέα ιδεώδη.

Η Wendy Lower αναδεικνύει στο βιβλίο της «οι μαινάδες του Χίτλερ», το ρόλο αυτών των γυναικών. Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για τον ρόλο των δασκάλων.

10 πράγματα που θα συνέβαιναν εάν τα παιδιά κυβερνούσαν τον κόσμο

Ευτυχώς, οι μαμάδες όλου του κόσμου φροντίζουν να μην κάνουν κουμάντο τα παιδιά. Εάν, όμως, μπορούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν, τι θα γινόταν;

Παιδί και καφεΐνη

Πιθανότατα δε θα προσφέρατε στο παιδί σας ένα φλιτζάνι καφέ ως ρόφημα… Τι ισχύει όμως για άλλα ροφήματα, που ενδεχομένως να καταναλώνουν συστηματικά τα παιδιά, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν σημαντική ποσότητα καφεΐνης;

Ευγ. Τριβιζάς: Μεταξύ ζοφερών φυλακών και φωτεινών νηπιαγωγείων ο εγκληματολόγος-εθνικός παραμυθάς

Εγκληματολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Reading. Αλλά και συγγραφέας των πιο ευφρόσυνων, διδακτικών παραμυθιών που διαβάζονται στην Ελλάδα ευλαβικά – από παιδιά και γονείς. Ο σπουδαίος Ευγένιος Τριβιζάς μίλησε στο iefimerida.gr για το πώς μπορείς να απευθυνθείς στα παιδιά, στα παιδιά της Ελλάδας, εν μέσω κρίσης, σε ένα σκηνικό βίας, αβεβαιότητας, φόβου.

Εκατοντάδες μικροί δρομείς στον αγώνα «Fit Kids Run»

Εκατοντάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους συμμετείχαν την Κυριακή το πρωί στον αγώνα δρόμου «Fit kids run» που διοργάνωσε το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και η κυρία Ελένη Πετρουλάκη - Ivic υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τι σχέση έχουν η ηλικία του παιδιού, οι γονείς και ο κίνδυνος άσθματος

Τα μικρά παιδιά που κοιμούνται με την μητέρα τους ή και με τους δύο γονείς τους στο ίδιο κρεβάτι, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν άσθμα, όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.