Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

5,4,3,2,1....


Ανάλυση: To be or not to be? Τα Αγγλικά στο Ελληνικό Νηπιαγωγείο

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την εισαγωγή των Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, από τον τόπο διαμονής και εργασίας μου, την επίσημα δίγλωσση Ουαλία (για όσους δεν το γνωρίζουν, χώρα που αποτελεί μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με την Αγγλία, την Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία). Είναι, πράγματι, οξύτατα τα διαδικτυακά σχόλια αναγνωστών κάτω από αναρτήσεις σχετικών ειδήσεων, απόψεις ειδικών και πολιτικών για τις επίμαχες δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα στο Νηπιαγωγείο, τον επίμαχο Νόμο 4692/2020 για την Παιδεία.

Παύουν οι μειώσεις ποσοστών αναπηρίας από τις Β’ βάθμιες επιτροπές

Χρειάστηκαν πολλές διαμαρτυρίες και πιέσεις από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τις Οργανώσεις Μέλη της, για να εκδοθεί το έγγραφο προς τις Γραμματείες των ΚΕΠΑ, το οποίο ορίζει ότι «[…]Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή των ΚΕ.ΠΑ, σε περίπτωση άσκησης προσφυγής αποκλειστικώς και μόνο του ασφαλισμένου, δεν δύναται να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας όπως αυτό καθορίσθηκε από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, ούτε την διάρκεια ισχύος της ιατρικής κρίσης».

Η Αρεζού ευχαριστεί το σχολείο της

Το βιβλίο «Η Κίκο και το χέρι» σε Braille από το ΠΑΜΑΚ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καλεί τα κράτη-μέλη του να αξιοποιήσουν την επιστημονική προσφορά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στον αγώνα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών με πρόβλημα όρασης.

Αυτό, ανακοινώνεται μέσω του εντύπου Δράσεων και Καλών Πρακτικών 2011-2015, που εκδόθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, όπου γίνεται αναφορά και στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συντονίστρια στην Ελλάδα της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», βουλευτού Έλενας Ράπτη.

Άποψη: Λένα Παπαδημητρίου "Sex education στην εποχή της Covid-19"

Αρπάξτε τους αναμμένους πυρσούς και κάψτε ό,τι βρείτε μπροστά σας! Σε βανδαλισμούς, πικετοφορίες και αναθέματα θα είχε προβεί ο εδώ γονεϊκός όχλος, αν είχε προβληθεί κρατική διαφήμιση σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με πρωταγωνιστές πορνοστάρ. Το πολυσυζητημένο νεοζηλανδέζικο σποτ (στο πλαίσιο της καμπάνιας «Κeep it real online») με τους τσίτσιδους πρωταγωνιστές της βιομηχανίας πορνό να χτυπούν την πόρτα στο σπίτι μιας «κανονικής» οικογένειας, θα είχε καεί σε πυρά στην πλατεία Συντάγματος, παρέα με τον ανώμαλο, τον έκφυλο, τον διανοητικά διαταραγμένο εμπνευστή του. 

Η ΠΚΜ στηρίζει μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Την απόφαση για την κάλυψη της εξειδικευμένης υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη σχολική περίοδο 2020 – 2021 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, διασφαλίζει και για το επόμενο έτος την παροχή εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε 160 μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι ένα μείζον θέμα η εκπαιδευτική διαδικασία γι’ αυτά τα παιδιά, τόσο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, όσο και για το κοινωνικό κράτος.

Ειδικά σχολεία: Εγκύκλιοι για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το 2020-2021

Δύο νέες εγκυκλίους αναφορικά με τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου ειδικών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας

Η πρώτη εγκύκλιος με θέμα «Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Ειδικών Νηπιαγωγείων και των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021 – Προγραμματισμός λειτουργίας ολοήμερου προγράμματος» αφορά:

«Εργαστήρια δεξιοτήτων» από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

Στην καθημερινότητα των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων μπαίνουν από την επόμενη χρονιά τα νέα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» που αποτελούν ένα νέο θεσμό ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Πρόκειται για προγράμματα υποχρεωτικών μαθημάτων που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν σειρά δεξιοτήτων στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων (εθελοντισμό, πρώτες βοήθειες, περιβάλλον, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή κ.α.) και τα οποία θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά.

FBI: Προειδοποιεί τα σχολεία για ransomware επιθέσεις μέσω RDP!

Το FBI έστειλε τις προάλλες μία προειδοποίηση ασφαλείας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (K12) σχετικά με την αύξηση των ransomware επιθέσεων κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, το FBI προειδοποιεί τα σχολεία για ransomware επιθέσεις που παραβιάζουν τα συστήματα των σχολείων, χρησιμοποιώντας συνδέσεις RDP. Σύμφωνα με την προειδοποίηση που έχει την ονομασία “Private Industry Notification” (PIN), χάκερς είναι πιθανό να αρχίσουν να στοχεύουν K12 σε μεγαλύτερο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, εκμεταλλευόμενοι την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα σχολεία είναι πιθανό να ανοίξουν την υποδομή τους για απομακρυσμένες συνδέσεις του προσωπικού τους, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις συνεπάγεται την δημιουργία Remote Desktop Protocol (RDP) accounts σε εσωτερικά σχολικά συστήματα.

Το Χαλάνδρι αναβαθμίζει ενεργειακά τα σχολεία του

Την ενεργειακή αναβάθμιση εννέα σχολείων δρομολογεί ο Δήμος Χαλανδρίου, μετά την ένταξή τους στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 750.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το έργο “Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου” εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική 2014-2020“.