Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Οκτώ πανελλήνια ρεκόρ στην Άρση Βαρών σε πάγκο

Διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο το Σάββατο 9 Μαρτίου στο κλειστό Γυμναστήριο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 10 σωματεία.

Πρόγραμμα Μουσείου Ηρακλειδών- Μάρτιος 2013


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ /

HERAKLEIDON MUSEUM PROGRAM

ΜΑΡΤΙΟΣ / MARCH 2013

***

Δωρεάν πρόγραμμα «Γυμνάζομαι σ'όλη την Θεσσαλονίκη»

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Γυμνάζομαι σ’ όλη την πόλη» ξεκινάει την λειτουργία δύο νέων προγραμμάτων άσκησης. 
Προγράμματα γενικής φυσικής κατάστασης από έμπειρους γυμναστές στη Νέα Παραλία. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00 και 16:00-21:00. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 848762.

Πάτρα: Αύξηση 40% στα παιδοψυχιατρικά περιστατικά

Κατά 40% έχουν αυξηθεί τα παιδοψυχιατρικά περιστατικά τα δύο τελευταία χρόνια στην Πάτρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια ημερίδας που που πραγματοποιήθηκε στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Οι αιτίες εντοπίζονται στην οικονομική κρίση και οι παιδοψυχολόγοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως τόνισε η ψυχολόγος Κων/να Κοτσή, τα παιδιά βιώνουν το άγχος των γονιών τους για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Περιοδικό Αυτονομία, Τεύχος 90

Περιοδικό Αυτονομία, Τεύχος 90, Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2013
Επιλογές ανάγνωσης
Online ανάγνωση στο issuu.com, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκτυπώνεται μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρήσεις

Πηγή: disabled.gr

Θέατρο Άβατον: Παιδική σκηνή

Ειρήνη του Αριστοφάνη

Η κωμωδία του μεγάλου αρχαίου Έλληνα ποιητή Αριστοφάνη, ειδικά διασκευασμένη για παιδιά!

Ο ήρωας του έργου, ο Τρυγαίος, είναι ένας καλοκάγαθος Αθηναίος αμπελουργός, που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος, στον καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών.

Παζάρι βιβλίου στην πλατεία Odeon

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) με την συμμετοχή 150 εκδοτών με 500.000 βιβλία απαντά στην οικονομική κρίση με διέξοδο πολιτισμού. 

Αναγνωρίζοντας την αδυναμία της μέσης Ελληνικής οικογένειας - εν μέσω οικονομικής κρίσης – όταν καθημερινά κάνει προσπάθειες για την απόκτηση ακόμη και βασικών αγαθών διατροφής το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών -Βιβλιοπωλών Ελλάδος από τις 22 Μαρτίου έως και τις 20 Απριλίου διαθέτει στο κοινό της Θεσσαλονίκης 500.000 βιβλία – 150 Ελληνικών εκδοτικών οίκων, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%. 

Trade School Athens (TSA): μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης

Τη ∆ευτέρα 11 Μαρτίου 2013 ξεκινά στην Αθήνα μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης. Το Trade School Athens (TSA) είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.

Προβολή: Loreen - Euphoria, Melodifestivalen 2013

Η Loreen and children from και τα παιδιά της Adolf Fredrik Children's Choir και του Manila School ερμηνεύουν το τραγούδι Euphoria στο Melodifestivalen 2013.

Τι δεν θέλει ν’ ακούσει μια μαμά με μοναχοπαίδι

Ο κοινωνικός περίγυρος πάντα αντιμετωπίζει τη μητέρα με ένα παιδί σαν… ελαττωματική - Είναι κάποιες προτάσεις αδιάκριτες και προσβλητικές, που δηλώνουν άγνοια και συχνά πληγώνουν πολύ τις μαμάδες με μοναχοπαίδι

«Ασκήσεις» για ευφυή παιδιά

Τι ονειρεύεστε για το παιδί σας; Να είναι χαρούμενο; Αισιόδοξο; Να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του; Να νιώθει ότι το αγαπάνε; Αν τα έχει όλα αυτά τότε έχετε ήδη ένα έξυπνο παιδί, μας λένε οι επιστήμονες που υποστηρίζουν πως η ευφυΐα δεν είναι μόνο γραμμένη στο DNA, αλλά είναι και μια επίκτητη δεξιότητα.

Οι νέοι που απογείωσαν τα όνειρά τους

Ανήκουν στη γενιά που πολλές φορές χαρακτηρίζεται «χαμένη». Είναι νέοι, στο ξεκίνημα των σπουδών τους, και γλίτωσαν από τον «Καιάδα ονείρων» του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, δίνοντας φτερά στα όνειρά τους. Λίγο πριν και λίγο μετά τα 20, πέντε νέοι φοιτητές, με ιδιαίτερες δεξιότητες, μοιράζονται τις ιδέες τους και τα όνειρά τους για το μέλλον.