Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Προβολή: Tamara

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδιο

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδιο διεξάγεται την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης Αθηνών απο την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες,με την συμμετοχή των σημαντικότερων ελλήνων αθλητών του τένις με αμαξίδιο. 

Εκπαίδευση και πειθαρχία

Μια σοβαρή εκπαιδευτική θεωρία οφείλει να αποτελείται από δυο στοιχεία: μια κατανόηση των σκοπών της ζωής και μια επιστήμη ψυχολογικών δυναμικών, για παράδειγμα των νόμων της πνευματικής μεταβολής. Δυο άνθρωποι που διαφοροποιούνται ως προς την αντίληψη των σκοπών της ζωής, δε μπορούν να ελπίζουν πως θα συμφωνήσουν σχετικά με την εκπαίδευση.

Διήμερο Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών στο Δρόμο

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά στο Δρόμο (International Day for Street Children) καθιερώθηκε το 2011, με πρωτοβουλία του Consortium for Street Children (CSC), μιας διεθνούς Μ.Κ.Ο. με έδρα το Λονδίνο και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Απριλίου. Στόχος της Ημέρας είναι να φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα των παιδιών του δρόμου, που περιφέρονται χωρίς γονική υποστήριξη στις μεγαλουπόλεις του αναπτυσσόμενου κόσμου και όχι μόνο, αλλά και να υπενθυμίσει στους κρατούντες ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί νομική δέσμευση για τις χώρες που την έχουν υπογράψει.

Το στρες στην εγκυμοσύνη συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο άσθματος στο παιδί

Το στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που προκαλείται από γεγονότα όπως διαζύγιο, απώλεια της εργασίας ή θάνατο ενός αγαπημένου, φαίνεται να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο άσθματος και εκζέματος στα παιδιά.