Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κομπιούτερ με... σχιζοφρένεια δίνει απαντήσεις για τη νόσο

Συμπτώματα εικονικής σχιζοφρένειας σε... ηλεκτρονικό υπολογιστή προκάλεσαν ειδικοί από τα πανεπιστήμια Yale και Texas στις ΗΠΑ, προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο δέχονται τα ερεθίσματα, τα συνδυάζουν και ακολούθως δρουν, τα άτομα που εκδηλώνουν τη νόσο.

Ημερίδα: «Δικαίωμα στη Μετακίνηση και Ήπια Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη»

Περισσότερα εδώ

Ένα δάσος γεννιέται στο Σχολείο Παιχνιδιού!

Το Σχολείο Παιχνιδιού προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παίξουν και να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Πανελλήνιες εξετάσεις

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" μπορείτε να βρείτε τα θέματα (προηγούμενων ετών, αλλά και τα φετινά) των πανελληνίων εξετάσεων  με τις λύσεις τους και σχολιασμό.

3ο Συνέδριο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

Ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο που «βλέπει»

Το πρώτο test drive του ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου που «βλέπει» για χρήστες με προβλήματα όρασης έγινε στους διαδρόμους της Σχολής Πληροφορικής και Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο της Luleå της Σουηδίας (Luleå University of Technology – LTU). Η πρώτη δοκιμή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον Daniel Innala Ahlmark, τελειόφοιτο της σχολής που συμμετέχει στο ερευνητικό έργο και έχει ο ίδιος απώλεια όρασης.

Ανακυκλώνουμε τους... ήχους;

Τα παιδιά αφηγούνται τη μετανάστευση

«Είμαι η Ίνβα της Αλβανίας και η Μαρίνα της Ελλάδας». Ετσι ξεκινά την αφήγησή της η 14χρονη Ίνβα-Μαρίνα Γκάνο, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Βελβεντού Κοζάνης. Είναι μετανάστρια από την Αλβανία που ζει στην Ελλάδα. Η αφήγησή της βραβεύθηκε στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Μια ιστορία ξενιτιάς» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου στην Κοζάνη.

Βιβλίο δραστηριοτήτων: Πειρατές της Καραϊβικής

Ακόμη και αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό για να παρακολουθήσει τη σειρά ταινιών "Πειρατές της Καραϊβικής", σίγουρα θα έχει δει τις εικόνες των ηρώων και είναι πολύ πιθανό να εντυπωσιαστούν από το μύθο των πειρατών. Η Disney διέθεσε δωρεάν στην Αμερική ένα ολιγοσέλιδο  βιβλίο δραστηριοτήτων. Μεταφορτώστε το στον υπολογιστή σας από εδώ.