Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Επικοινωνία με τυφλο-κωφα βρέφη και παιδιά

 

Είναι τα ακόλουθα σημεία μέρη της δικής σας ιστορίας; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. 

Σικελία: Βραβείο επιλογής κοινού για την ελληνική μαθητική start up “Let’s Go” στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας GEN-E

Το Public Choice Award (βραβείο επιλογής κοινού) στην ελληνική μαθητική start up “Let’s Go” απονεμήθηκε στην Τελετή του μεγαλύτερου Επιχειρηματικού Φεστιβάλ της Ευρώπης #GEN_E 2024, που πραγματοποιήθηκε 2-4 Ιουλίου στην Κατάνια της Σικελίας, στην Ιταλία.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη εκπαιδεύεται με φωτογραφίες παιδιών ακόμη και όταν οι γονείς χρησιμοποιούν αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου

Tο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) συνεχίζει να αποκαλύπτει πώς φωτογραφίες παιδιών που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο πριν από χρόνια χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης που τροφοδοτούν γεννήτριες εικόνων – ακόμη και όταν οι πλατφόρμες απαγορεύουν την απόσπαση περιεχομένου και οι οικογένειες χρησιμοποιούν αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου.

Ψυχική υγεία των εφήβων: Πόσο επηρεάζεται από το σπίτι;

Ένα χαοτικό οικογενειακό περιβάλλον επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών περισσότερο καιρό από ό,τι πιστεύαμε.

Τι κατάσταση επικρατεί στο σπίτι σας; Βρίσκονται όλα και όλοι σε μια τάξη ή μήπως το χάος σας χαρακτηρίζει καλύτερα; Η κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία των παιδιών σας. Ίσως περισσότερο από ό,τι πιστεύατε μέχρι πρότινος και για περισσότερο χρονικό διάστημα από ό,τι νομίζατε.

Η ανορεξία χτυπά ακόμα και παιδιά Δημοτικού

Ολοένα και μικρότερες ηλικίες εγκλωβίζονται στον σκοτεινό κόσμο των διατροφικών διαταραχών, με παιδιά ακόμα και 8 ή 9 ετών να επισκέπτονται τα ιατρεία των ειδικών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σιωπηλή μάστιγα: κάθε 53 λεπτά ένας άνθρωπος παγκοσμίως πεθαίνει από κάποια διατροφική διαταραχή. Την ίδια στιγμή μια νέα θεραπεία που εφαρμόζεται σε άλλες χώρες του πλανήτη δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα υποσχόμενη να δώσει λύση σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη νόσο.

Παιδικές χαρές στο Ηράκλειο: Ένα περιβάλλον που αποκλείει τα παιδιά με αναπηρία

Οι παιδικές χαρές στο Ηράκλειο, αντί να είναι χώροι ψυχαγωγίας και χαράς για όλα τα παιδιά, φαίνεται ότι αποκλείουν τα παιδιά με αναπηρία λόγω των ακατάλληλων υποδομών και της έλλειψης βασικών ευκολιών. Το ρεπορτάζ του Cretapost καταγράφει την κατάσταση σε τέσσερις παιδικές χαρές της πόλης, όπου η πρόσβαση και η ασφάλεια για τα παιδιά με αναπηρία είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Γάζα: Η 10χρονη Ρενάντ αναρτά βίντεο μαγειρικής στο διαδίκτυο εν μέσω πολέμου

Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, παρά την επανεκκίνηση των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός, με τους κατοίκους της μαρτυρικής Λωρίδας να επιδιώκουν να μείνουν ζωντανοί και να βρουν κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς ανάμεσα στους συνεχείς βομβαρδισμούς και επιθέσεις του ισραηλινού στρατού.

Από τα greeklish στα engreek και στο «τσάι»: Η νέα γλώσσα των social media

«Κάθε νέα γενιά επαναστατεί με τον δικό της τρόπο, επιδιώκοντας να διαχωρίσει συνειδητά τη θέση της από τον κόσμο και τη γλώσσα των μεγάλων. Και η νεανική αργκό είναι μια μορφή κοινωνικής συμπεριφοράς», αναφέρει στο ΒΗΜΑ ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας όπως στους ενήλικες;

Μπορεί να δυσκολεύεστε να συμπεριφερθείτε στα παιδιά σας σα να ήταν ενήλικες, αλλά για ορισμένα θέματα και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αξίζει να το δοκιμάσετε.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας γονιός είναι να συνειδητοποιήσει και στη συνέχεια να αποδεχθεί ότι κάποια στιγμή το παιδί του γίνεται πλήρως ανεξάρτητο. Ότι σαν ενήλικας, θα έρθει μια ημέρα που ο γονιός δεν θα του είναι απαραίτητος για την ανάπτυξή του.

«Σου αρέσει η Τέιλορ Σουίφτ; – Τι ζώο θα ήθελες να ήσουν; – Θα ήθελες να είσαι άνθρωπος;» – Μαθητές συζητούν με το ρομπότ Ameca

Βάλτε ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη μπροστά σε ένα μάτσο μαθητές και ποια είναι η πρώτη ερώτηση που θα του κάνουν;

«Σου αρέσει η Τέιλορ Σουίφτ;»