Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ποιες προσαρμογές για τους μαθητές με ΔΕΠΥ είναι πιο χρήσιμες για το παιδί σας;

Διαβάστε 6 εύκολες προσαρμογές στην τάξη που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές με ΔΕΠΥ. Οι κορυφαίοι ειδικοί του ADDitude προτείνουν 6 προσαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με Διαταραχές Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ, ΔΕΠ) ή Μαθησιακές Δυσκολίες όπως Δυσλεξία να μείνουν συγκεντρωμένα στη δουλειά τους μέσα στην τάξη. 

1) Τοποθετήστε τον μαθητή κοντά στον εκπαιδευτικό, μακριά από πόρτες και παράθυρα. Έτσι θα μείνει η προσοχή του εστιασμένη στο δάσκαλο. 

2) Επιτρέψτε στο παιδί να ηχογραφεί τις εργασίες που έχει να κάνει. Τα παιδιά με ΔΕΠ τείνουν να έχουν μεγάλες δυσκολίες όταν πρέπει να θυμούνται προφορικές οδηγίες. 

Γονείς και δάσκαλοι υπέρ των παραδοσιακών παιχνιδιών

Ολοένα και περισσότεροι ινδονήσιοι τάσσονται κατά των ψηφιακών παιχνιδιών, όπως το Pokemon Go υποστηρίζοντας ότι διαβρώνουν αξίες και ενθαρρύνουν τα παιδιά να προτιμούν τα παραδοσιακά παιχνίδια, όπως ξύλινες σβούρες και παιδικούς ανεμόμυλους από μπαμπού.

Οι τέσσερις προϋποθέσεις για μείωση μαθητών σε τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία

Tις τέσσερις προϋποθέσεις για τη μείωση των μαθητών σε τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παρουσιάζει έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών που στάλθηκε προς τα στελέχη εκπαίδευσης και τα σχολεία. 

Παιδιά και τεχνολογία: πώς οι οθόνες έγιναν η «ψηφιακή ηρωίνη» του σήμερα

Ένα μήνα και κάτι πριν, η New York Post δεν χαρίστηκε σε αυτό που αποκαλεί "ηρωίνη από data". Σε αυτό ο Δρ. Nicholas Kardaras, ψυχοθεραπευτής και αρθρογράφος, αφηγήθηκε την ιστορία της Σούζαν όπως υφάνθηκε μέσα από τις συνεδρίες του μαζί της. 

Η Σούζαν είναι μια μητέρα ενος 6χρονου αγοριού που αγόρασε στον γιο της ένα tablet όταν ξεκίνησε στην πρώτη Δημοτικού για να μην είναι τεχνολογικά αναλφάβητος. Στην αρχή ο μικρός απολάμβανε τη γνώση, μετά ανακάλυψε το παιχνίδι, μετά μυήθηκε σε ψηφιακό παιχνίδι online, μετά το χάος. "Η Σούζαν έβλεπε αλλαγές στον Τζον" γράφει ο Kardaras.

Τα τραύματα της παιδικής ηλικίας μάς γερνάνε πριν την ώρα μας

Τα τραύματα της παιδικής ηλικίας μπορεί να επιταχύνουν την κυτταρική γήρανση στους ανθρώπους, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.

Μελέτη στην οποία ανέλυσαν το γενετικό υλικό σχεδόν 4.600 εθελοντών ανακάλυψαν πως όσοι είχαν βιώσει έντονα στρεσογόνες εμπειρίες ως παιδιά ήταν πιθανότερο να διαθέτουν κύτταρα με «κοντά» τελομερή.

Το 80% των περιπτώσεων τύφλωσης θα μπορούσε να αποφευχθεί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) που εορτάζεται σήμερα, ο Μιλτιάδης Τσιλιμπάρης και ο Σωτήρης Πλαΐνης, από Εργαστήριο Οπτικής και Όρασης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναλύουν τα πληθυσμιακά στατιστικά των προβλημάτων όρασης.

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή μπορεί να ξεκινά στη γέννα ή ακόμη και στην κύηση

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ) που συχνά εμφανίζεται στην εφηβεία ή λίγο μετά, μπορεί να έχει τις ρίζες της στις συνθήκες της γέννησης, ακόμη και πιο πριν κατά την ανάπτυξη του εμβρύου στην κοιλιά της μητέρας του, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές λυκείου

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) διοργανώνει μία νέα εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ερευνητικές Περιηγήσεις». Το πρόγραμμα αφορά όλα τα σχολεία της χώρας και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τους χώρους του ερευνητικού κέντρου- ενός από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα- και να έρθουν σε επαφή με τους ερευνητές, τα εργαστήρια και την ερευνητική δραστηριότητα που πραγματοποιείται σε αυτά.

Αυστηρή απαγόρευση του υπ. Υγείας για το κάπνισμα στα σχολεία

Το Υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο τους προς τις Περιφέρειες εφιστά την προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στις σχολικές εγκαταστάσεις. Το Υπουργείο υπενθυμίζει την ανάγκη για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων, σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική νομοθεσία, στα σχολεία ημερήσια και νυχτερινά, όλων των βαθμίδων και όλων των κατηγοριών,ιδιωτικών και δημόσιων και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς–παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς.

Μαθήματα νοηματικής για συνοδηγούς WRC

Το να είσαι συνοδηγός σε Rally Cars δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς μια λάθος οδηγία προς τον οδηγό μπορεί να στείλει το αγωνιστικό εκτός δρόμου με απρόβλεπτες συνέπειες. Έχουμε δει αρκετά περιστατικά που οι συνοδηγοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περίεργες και δύσκολες καταστάσεις και άλλοτε ανταπεξήλθαν και άλλοτε όχι. Απαιτεί οξυδέρκεια κάτω από δύσκολες συνθήκες, συγκέντρωση και το κυριότερο να μπορεί να μεταφέρει στον οδηγό τα στοιχεία της διαδρομής, όπως αν ακολουθεί δεξιά ή αριστερή στροφή, πόσο απότομη είναι η στροφή, αργή ή γρήγορη και γενικά να χαρτογραφεί τη διαδρομή. Η ενδοεπικοινωνία είναι εξίσου σημαντική, καθώς μέσω αυτής ο συνοδηγός ενημερώνει τον οδηγό.

Δωρεάν μαθήματα εικαστικής ενασχόλησης για μαθητές Δημοτικού στο Δήμο Πολυγύρου

Το Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, διοργανώνει τον Β κύκλο τρίμηνου προγράμματος ζωγραφικής για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, 6 έως 12 ετών, του Δ. Πολυγύρου που είχαν παρακολουθήσει τον Ά κύκλο μαθημάτων ζωγραφικής. Τα παρακάτω μαθήματα εικαστικής ενασχόλησης, είναι δωρεάν.