Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ιδέες για τη διδασκαλία των χρημάτων σε μεγάλα παιδιά και εφήβους με αναπηρία.

Κάντε ένα συνδυασμό δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη (ασκήσεις σε φυλλάδια, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια υπόδυσης ρόλων) και δραστηριοτήτων έξω από την τάξη, στην κοινότητα, σε πραγματικές καταστάσεις. 

Δραστηριότητες μέσα στην τάξη

Δημιουργήστε ένα βιβλιοπωλείο, ένα μανάβικο, ένα εστιατόριο, οτιδήποτε αρέσει στο παιδί και παίξτε εναλλάξ τον πελάτη και τον ταμία, αγοράζοντας και πουλώντας πράγματα με σημειωμένες επάνω τις τιμές τους (ή τιμές που αναγράφονται σε τιμοκατάλογο). 

Εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να διαβάσουν αν και έχουν πάει σχολείο

Στις χώρες με μικρό ή μεσαίο ΑΕΠ εκατομμύρια παιδιά δεν γνωρίζουν να διαβάζουν, να γράφουν ή να κάνουν απλές μαθηματικές πράξεις ακόμη και αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια στο σχολείο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Καινοτόμες εφαρμογές διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα ανθρώπων με προβλήματα όρασης

Ύστερα, από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ο Κινέζος Γιανγκ Χαϊτάο βγάζει ταsmartphone του, ανοίγει την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης WeChat και αποφασίζει να ζητήσει από ένα φίλο του να πάνε για φαγητό.

Παρά το γεγονός πως σε πολλούς ανθρώπους αυτό φαντάζει κάτι φυσιολογικό, για τον Γιανγκ Χαϊτάο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς είναι τυφλός και προηγουμένως δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει smartphone.

Μία φιλόξενη «Στέγη» κινδυνεύει να... πέσει

Στο έλεος της εθελοντικής προσφοράς 13 μικρά κορίτσια από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που φιλοξενούνται στη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Αγιος Αλέξανδρος». Είναι 4 χρόνια που η Περιφέρεια Αττικής έχει σταματήσει την επιχορήγηση στο φιλανθρωπικό Ιδρυμα «Αγιος Αλέξανδρος». Απλοί δημότες, σύλλογοι και φορείς του δήμου συντηρούν ουσιαστικά τη Στέγη από το 2013. Χάρη στην ευσπλαχνία ιδιωτών, στις χορηγίες μεγάλων εταιρειών αλλά και στην προσεκτική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, η Στέγη καταφέρνει να επιβιώνει σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς και να προσφέρει σε βασανισμένα παιδιά ασφάλεια, ζεστασιά και όλες εκείνες τις παροχές που αδυνατεί να τους δώσει η οικογένειά τους. «Ερχονται παιδιά που γνώρισαν από πολύ μικρά τον πόνο, την παραμέληση ή τη βία από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα έφεραν στον κόσμο» μας λέει διευθύντρια και ψυχή του Ιδρύματος κυρία Ελενα Κόγια,με την οποία επικοινώνησε το vima.gr.

Μόνον τα πτυχία δεν είναι αρκετά

«Φαντασθείτε ότι είστε μια ομάδα πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων. Με τα υλικά που θα σας δοθούν θα πρέπει μέσα σε μιάμιση ώρα να σχεδιάσετε μια μικρή πόλη με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και καινοτομίες για τους κατοίκους της και να την παρουσιάσετε σε ένα ξένο επενδυτικό σχήμα που έχει αποφασίσει να επενδύσει στη χώρα σας».

Ελπίδες για παιδιά και έφηβους με πολλαπλή σκλήρυνση

Πολύ σημαντικά θετικά αποτελέσματα προκύπτουν από μελέτη ορόσημο, η οποία διερευνά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της, από του στόματος χορήγησης, φινγκολιμόδης, άπαξ ημερησίως, σε παιδιά και εφήβους (ηλικίας 10 έως 17 ετών) με πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ).

Γαλλία: Άνδρας 28 ετών γλιτώνει τη δίκη για βιασμό γιατί η 11χρονη... συναίνεσε

Οργή στη Γαλλία έχει προκαλέσει η απόφαση της εισαγγελικής αρχής να απαλλάξει από την κατηγορία για βιασμό έναν 28χρονο άνδρα που συνευρέθηκε σεξουαλικά με ανήλικο κορίτσι 11 ετών. Η γαλλική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι υπήρξε συναίνεση στη σεξουαλική πράξη και ως εκ τούτου ο άνδρας θα κατηγορηθεί για απλή σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου, η οποία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Σύμφωνα με τους Γάλλους εισαγγελείς η ανήλικη δεν έφερε φυσική αντίσταση στον 28χρονο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει βιασμός.

«Σπάνιοι άνθρωποι». Πώς είναι να ζεις στην Ελλάδα με μια σπάνια πάθηση

Το ρολόι μου δείχνει λίγο πριν τις δέκα το πρωί. Στην οδό Τιμοθέου στο Βύρωνα στο κτίριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπάνιων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) η πόρτα που ανοίγει με φέρνει σε επαφή με μια άγνωστη αλλά ιδιαίτερη πραγματικότητα για την οποία λίγα είχα διαβάσει μέχρι σήμερα. Εκεί με περιμένουν τρεις γυναίκες, οι οποίες θα μου μιλήσουν για τον κόσμο των σπανίων παθήσεων, αυτόν για τον οποίο δίνουν μάχη καθημερινά, αυτόν τον οποίο λίγος κόσμος γνωρίζει ή έχει ακουστά.

Επιβραδυντικά φλόγας: Τα χημικά που «καίνε» την υγεία των παιδιών

Το μωρό σας είναι για εσάς (όπως για κάθε γονιό) ο κόσμος όλος. Το φροντίζετε, έχετε πάρει ένα από τα πιο καλά καθισματάκια αυτοκινήτου για να είναι ασφαλές, μια πολύ καλή κούνια με καλό στρώμα, ένα όμορφο ριλάξ. Εχετε στρώσει παντού χαλιά για να μπουσουλάει το μικρό σας με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Τρελαίνεστε να κυλιέστε μαζί του στους καναπέδες και στα πατώματα, να το αγκαλιάζετε, να το φιλάτε, να του μαθαίνετε μέρα-μέρα και βήμα-βήμα τη ζωή. Σε αυτό το σημείο (δυστυχώς) θα σας χαλάσουμε την τρυφερή εικόνα - για την ακρίβεια όχι εμείς, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι μέσα στο τόσο γλυκό και οικείο για εκατομμύρια γονείς σκηνικό που μόλις περιγράψαμε πιθανότατα κρύβονται σε όλα, μα σε όλα τα αντικείμενα χημικά δυνητικά επικίνδυνα για πλήθος συστημάτων του αναπτυσσόμενου παιδιού σας, από το ενδοκρινικό και το αναπαραγωγικό ως το νευρικό.