Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Όλο και λιγότεροι χαρακτήρες με αναπηρία απεικονίζονται στην αμερικάνικη τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός των τηλεοπτικών χαρακτήρων με αναπηρία μειώθηκε στην αμερικάνικη τηλεόραση. 

Στα προγράμματα των καναλιών ABC, CBS, The CW, Fox και NBC εμφανίζονται μόλις οκτώ χαρακτήρες με αναπηρία (αριθμός που αντιπροσωπεύουν το 0,9% όλων των τηλεοπτικών χαρακτήρων) σε σύγκριση με τους έντεκα χαρακτήρες που εμφανίζονταν την περσινή τηλεοπτική περίοδο. 

Ναι, είμαι η μητέρα ΑΥΤΟΥ του παιδιού

Ένα κείμενο για όλες τις μαμάδες που τα παιδιά τους δεν είναι τα ροζ αγγελούδια των διαφημίσεων…

Αγαπητή μητέρα με το άσπρο και πράσινο μπλουζάκι,

πιθανόν να νομίζεις ότι δεν το πρόσεξα, αλλά το πρόσεξα. Σε είδα να κουτσομπολεύεις το γιο μου με τη μαμά ενός άλλου παιδιού και θέλω να ξέρεις ότι ένιωσα λες και ήμουν ξανά στο λύκειο. Ένιωσα ότι ήμουν το καινούριο παιδί και ότι όποτε και πλησίαζα τα πιο «κουλ» παιδιά, αυτά γελούσαν για τις κάλτσες που φορούσα. Απλώς σήμερα, αντί να γελάνε για τις κάλτσες μου, εσύ με κοίταξες και σκέφτηκες «Κοίτα! Είναι η μητέρα ΑΥΤΟΥ του παιδιού.».

Πρόσωπο: Sakena Yacoobi

Μια θαρραλέα υπέρμαχος της εκπαίδευσης η οποία αντιμετώπισε κατά πρόσωπο τους Ταλιμπάν, έλαβε σήμερα παγκόσμια αναγνώριση του ανθρωπιστικού έργου της. 

Όταν μια ομάδα ενόπλων εισέβαλαν στο σχολείο που δίδασκε εκείνη βγήκε έξω για να τους χαιρετήσει και να υπερασπιστεί την πρακτική της. Ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παρέμεναν κλειδωμένα σε ένα γραφείο, τρομοκρατημένοι για τη ζωή τους, η Sakena Yacoobi κάλεσε την ομάδα των ενόπλων να πιει ένα φλιτζάνι τσάι, να την ακούσουν και τελικά τους έπεισε να φύγουν από το σχολείο ειρηνικά και αναίμακτα. ' 

Ένας στους τρεις Έλληνες μαθητές δεν κοιμάται καλά

Το ένα τρίτο των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στην Ελλάδα νιώθουν ότι δεν κοιμούνται καλά, ενώ τα δύο τρίτα θεωρούν καλή την ποιότητα του ύπνου τους, σύμφωνα με μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα.

Πρωταθλήτρια κόσμου η Νομική Σχολή Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό

Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέσπασε οκτώ βραβεία στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2015, που έγινε στο Λονδίνο, από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου.

ΗΠΑ: κατώτερες οι επιδόσεις μαθητών που φοιτούν σε διαδικτυακά σχολεία

Καθώς ο θεσμός των ανάδοχων σχολείων (charter schools) - χρηματοδοτούμενα από το κράτος ανεξάρτητα σχολεία τα οποία μπορούν να συσταθούν από συλλόγους γονέων, από συλλόγους καθηγητών, από πανεπιστήμια, ακόμα και από ιδιωτικές επιχειρήσεις - επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο στις ΗΠΑ, οι ειδικοί της εκπαιδευτικής τεχνολογίας επιδιώκουν να φέρουν επανάσταση στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα συνδυάζοντας την αυτονομία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας των ανάδοχων σχολείων με την ευελιξία της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

«Φρουτο…ΕΕΕΕΚπλήξεις»

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου έβαλαν πριν από περίπου ένα χρόνο έναν μεγάλο στόχο: Να γίνουν επιχειρηματίες. Και τον πέτυχαν. Ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους προσπάθεια, μέσω του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», και απέδειξαν ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτή τη σπουδαία πρόκληση. Και να κερδίσουν χρήματα, γνώση, χαρά, θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Θύμα της τηλεόρασης ένα παιδί με ειδικές ανάγκες

Η Premier League φημίζεται ως το κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη όμως τα "κακώς κείμενα" συναντάμε και στο Νησί. Όπως για παράδειγμα αυτό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στο "Elland Road", με τον 45χρονο Ρόμπιν Άντι να καταγγέλει πως ο 14χρονος τετραπληγικός γιος του, Λιούις (πάσχει από εγκεφαλική παράλυση), που παρακολουθεί τα ματς από αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορούσε να δει την ομάδα του κόντρα στη Μπλάκμπερν καθώς ακριβώς μπροστά του βρισκόταν ένας καμεραμάν του τηλεοπτικού σταθμού Sky Sports.

Κέντρο Ημέρας για παιδιά και εφήβους, με την άδεια του υπουργείου Υγείας

Κέντρο Ημέρας για παιδιά και εφήβους θύματα κακοποίησης, παραμέλησης ή ενδοοικογενειακής βίας αναμένεται να λειτουργήσει στην Αθήνα «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ήδη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε την σχετική άδεια ίδρυσης του Κέντρου που θα «φιλοξενηθεί» σε κτίριο ιδιοκτησίας του Χαμόγελου. 

Άποψη: Ν. Παπαδόπουλος "Ντομάτες στην Παιδεία"

Ποιος δεν ένιωσε ντροπή διαβάζοντας την είδηση ότι φοιτητές υποδέχτηκαν στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών πετώντας φρούτα πέντε διακεκριμένους Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα για να αξιολογήσουν ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και να τα κατατάξουν στις διεθνείς λίστες;