Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Άποψη: Α. Δοξιάδης "Η φυγή και η φωνή"

Μια μεγάλη παθογένεια της κοινωνίας της Μεταπολίτευσης ήταν ότι διαλέγαμε ιδιωτικές λύσεις, ενώ πληρώναμε και για τις δημόσιες. Η ελίτ έστελνε τα παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και η πλειονότητα των μεσαίων στρωμάτων, που δεν μπορούσε να πληρώσει τέτοια ποσά, τα έστελνε σε φροντιστήρια. Η ελίτ έμπαινε στα ιδιωτικά νοσοκομεία, και τα μεσοστρώματα έδιναν «φακελάκι» στα δημόσια, γιατί δεν άντεχαν την αναμονή και την αδιαφορία. Αυτά συνέβαιναν, ενώ τα ποσά που πλήρωνε το κράτος για παιδεία και υγεία ήταν συγκρίσιμα με των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν καλά δημόσια συστήματα. Οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση αυτή ήταν υποτονικές, και επομένως, οι πολιτικοί δεν ένιωθαν την πίεση να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν υπήρχε κανένα κίνητρο για βελτίωση σε μεγάλα τμήματα του Δημοσίου και καμιά κύρωση για την κακή ποιότητα των υπηρεσιών.

Έρευνα συνδέει το IQ με το ρυθμό ανάπτυξης του μωρού

Ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 13.800 παιδιά στην Αυστραλία

Ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσεται το μωρό και παίρνει βάρος κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της ζωής του μπορεί να είναι καθοριστικός για το IQ του υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας στην Αυστραλία.

Πώς και πότε ανοίγουν οι 60.000 επιδοτούμενες δομές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για την ένταξη των δομών και στη συνέχεια των ωφελούμενων γυναικών στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και αναμένεται να καλύψει 60.000 θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πολυχώρος «Πείραμα»: Βοήθεια σε μονογονεϊκές οικογένειες

Ο Πολυχώρος «Πείραμα» σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ–Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων υλοποιεί πρόγραμμα παροχής δωρεάν υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ηλικίας 3-10 ετών. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δήμος Βύρωνα: Δωρεάν φυσικοθεραπείες σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες

Δωρεάν φυσικοθεραπείες σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες , ξεκίνησε ο Δήμος Βύρωνα, και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους» στο Mediterranean Cosmos



Tο Mediterranean Cosmos υποδέχεται τον οργανισμό για την εκπαίδευση του μέλλοντος EDUACT και παρουσιάζει το πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους». 

Ένα πρόγραμμα ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες με την επιστήμη και τη τεχνολογία. Συνολικά 18 εργαστήρια εκπαιδευτικής Ρομποτικής, δίνουν την δυνατότητα σε 360 παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής τεχνολογίας.

Γονείς και εφηβεία

Η προσπάθεια του εφήβου για αυτονομία και ανεξαρτητοποίηση διαταράσσει την ηρεμία και τη σταθερότητα που υπήρχε στις οικογενειακές σχέσεις και τη λανθάνουσα περίοδο της εξέλιξης του παιδιού.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Δεκτές θα γίνονται, από σήμερα και ως τις 5 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών για τη σχολική περίοδο 2013- 2014, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δικαιούχων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Κάντε την κουζίνα πιο ελκυστική για να τρώει το παιδί σας καλύτερα

Η αγωνιώδης προσπάθεια των γονιών να αυξήσουν την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής άλεσης από τα παιδιά τους έχει οδηγήσει σε εφαρμογή ποικίλων τεχνικών. 

Άποψη: Π. Μπεχράκης "Όταν σε απειλούν οι καπνιστές"

Διανύουμε ιστορικά ίσως τη δυσκολότερη κρίση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου η αποκατάσταση του κύρους της χώρας σε διεθνές επίπεδο και η δημιουργία κλίματος ευνομούμενης Πολιτείας στο εσωτερικό, είναι πιο επιτακτικές από ποτέ.