Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ενδυνάμωση των μαθητών με την μέθοδο της επαναλαμβανόμενης ανάγνωσης

Αυτή η στρατηγική για τη βελτίωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης των μαθητών δημοτικού τους δίνει τη δυνατότητα να δουν την πρόοδό τους.

Κατά την επαναλαμβανόμενη ανάγνωση ένας μαθητής διαβάζει ένα κείμενο πολλές φορές. Η επαναλαμβανόμενη ανάγνωση σύντομων κειμένων, προτάσεων και ονομάτων ή ήχων γραμμάτων μπορεί να βελτιώσει την αναγνωστική ευχέρεια των παιδιών.

Ο δάσκαλος που γέμισε με ρομπότ τη Θράκη

Εχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Σουφλί, κωμόπολη με μαγικά μεταξωτά υφάσματα. Και αν εξαιρέσει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, δεν το έχει κουνήσει από εκεί. Γέννημα-θρέμμα Θρακιώτης είναι ο Βαγγέλης Ζηκίδης, δάσκαλος τα τελευταία 24 χρόνια, από φέτος και διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Σουφλί. Η απόφασή του να βάλει φωτιά στη Θράκη, να εμφυσήσει ενθουσιασμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τον κάνει και πρωταγωνιστή του κειμένου αυτού, που έχει γραφεί για να δείξει πόσο διψάει ο κόσμος –και δη εκτός Αθηνών– για πρωτοβουλίες θετικές, με αύρα μέλλοντος.

Γονείς ειδικού σχολείου Πυλαίας: Το κτήριο Μοντεσσοριανής Αγωγής η λύση για τη στέγαση

Ανοιχτή επιστολή στην υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με Αυτισμό, με θέμα το κτηριακό ζήτημα του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δύο γενναία κορίτσια μιλούν στην «Κ»

Η Χριστίνα είναι 18 ετών, υπερήφανη πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και όταν μεγαλώσει –κι άλλο– θέλει να ηγηθεί ενός οργανισμού που θα ασχολείται με τα δικαιώματα κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων όπως τα ΑμεΑ.

Μέλος της Gen Z, πιστεύει πως διαθέτει καλύτερα όπλα και έχει περισσότερες ευκαιρίες στα χέρια της από τις προηγούμενες γενιές γυναικών.

Εσύ θα έβλεπες μια γυναίκα σε αμαξίδιο να ηγείται μιας μεγάλης πολυεθνικής;

Η Ραφαέλα Μιλτιάδους τονίζει σε συνέντευξή της στο Economy Today πως αν καταφέρουμε καθολική προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς, τότε θα επέλθει η ορατότητα της διαφορετικότητας και κατ’ επέκταση η πολυπόθητη συμπερίληψη-τόσο απλά(!)

Βρετανία: 11 χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του καθώς εισέπνευσε χημικές ουσίες μετά από διαδικτυακή πρόκληση – Τι είναι το «chroming»

Ο Tommie-Lee Gracie Billington, 11 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι ενός φίλου του στο Λάνκαστερ το Σάββατo σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Το 11χρονο αγόρι από το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε τη ζωή του καθώς εισέπνευσε τοξικές χημικές ουσίες μετά από πρόκληση στο TikTok γνωστή ως «chroming».

Απονομή σύνταξης σε αμφιτεροπλεύρως ορφανά και ανάπηρα τέκνα ασφαλισμένων στο Δημόσιο

Ο Συνήγορος του Πολίτη έγινε αποδέκτης αναφοράς πολίτη που είναι νόμιμος δικαστικός συμπαραστάτης της αδελφής του η οποία έχει συνολικό ποσοστό αναπηρίας 70% εφ’ όρου ζωής, βάσει απόφασης της Ανώτατης Στρατιωτικής Υγειονομικής Επιτροπής (Α.Σ.Υ.Ε), και είναι ανίκανη για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα.

Μια απλή και χαμηλού κόστους θεραπεία αποτρέπει την τερηδόνα στα παιδιά

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) ανέπτυξε μια αποτελεσματική και χαμηλού κόστους θεραπεία για την αντιμετώπιση της τερηδόνας. Ερευνητές από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) ανακάλυψαν ότι ο διαμινικός φθοριούχος άργυρος (silver diamine fluoride, SDF), ένα φθηνό υγρό, είναι εξίσου αποτελεσματικός με τα οδοντικά σφραγιστικά στην πρόληψη της τερηδόνας, σε μαθητές δημοτικού. Το SDF έχει ήδη λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της ευαισθησίας των δοντιών.

Ανοικτή Πρόσκληση Υποβολής Ταινιών στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ "Η Αντανάκλαση της Αναπηρίας στην Τέχνη"

Το Διεθνές Φεστιβάλ "Η Αντανάκλαση της Αναπηρίας στην Τέχνη" προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους δημιουργούς να αποστείλουν το έργο τους προς ένταξη στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 1-8 Δεκεμβρίου 2024.
Τελική προθεσμία υποβολής της ταινίας είναι η 31η Μαΐου 2024.

Θεσσαλονίκη: Συστήνεται Γραφείο Προσβασιμότητας για Άτομα με Αναπηρία στον κεντρικό δήμο

Στη σύσταση Γραφείου Προσβασιμότητας για ΑμεΑ, που θα έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν με τις μετακινήσεις και την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία στην πόλη, προχωρά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Μια δυνατή γυναίκα που δεν είναι ηρωίδα – Είναι απλώς μια μητέρα που αγωνίζεται για το παιδί της

Είμαι μια γυναίκα που επέλεξα να γίνω μητέρα. Η διαδρομή μου προς τη μητρότητα είχε δυσκολίες και προκλήσεις που ξεπέρασα – τελικά έγινα μια σπάνια μαμά…

Σήμερα θα ήθελα να σταθείτε σιωπηλά στη βοή της ημέρας και να αφουγκραστείτε τη φωνή της γυναίκας που έχει το ρόλο της σπάνιας μητέρας. Η θέση της συνήθως είναι κενή, γιατί λείπει από τις δράσεις που γίνονται για εκείνην, δεν είναι εκεί σε εκδηλώσεις, ομιλίες και συνέδρια, χωρίς ωστόσο να είναι απούσα. Ελάτε να δείτε πού βρίσκεται.