Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Εφηβεία και παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού

Σε μια ομάδα γονέων μια μητέρα ρώτησε «Αφού η κόρη μου έχει νοητική ηλικία Γ’ Δημοτικού, πώς γίνεται να της ήρθε περίοδος; Αυτό είναι αδύνατο»

Όλα τα παιδιά περνούν την εφηβεία ανεξάρτητα από το Δείκτη Νοημοσύνης ή τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Ο εγκέφαλος δεν λέει στο σώμα να σταματήσει να μεγαλώνει αν το αναπτυξιακό επίπεδο του αγοριού/ κοριτσιού είναι μικρότερο από την ηλικία του. Η εφηβεία είναι ένα στάδιο της ανάπτυξης, όπως το πέρασμα από τη βρεφική στη νηπιακή ηλικία. Η εφηβεία αρχίζει περίπου στα 12 στα κορίτσια και στα 14 στα αγόρια. Οι φυσικές/ σωματικές αλλαγές της εφηβείας επικεντρώννται στην ανάπτυξη των δευτερευόντων χαρακτηριστικών και της έναρξης της εμμήνου ρύσης (στα κορίτσια) και της εκσπερμάτωσης (στα αγόρια). 

1οι Ολυμπιακοί Αγώνες Ζωγραφικής για Παιδιά και Νέους 2016


Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας με υπερηφάνεια σας ανακοινώνει την έναρξη των 1ων ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ζωγραφικής για Παιδιά και Νέους 2016 (Children and Youth Painting OLYMPICS 2016). Τους CYPOLYMPICS 2016 διοργανώνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα και πολιτιστικοί οργανισμοί από 43 χώρες σε όλο τον κόσμο. Eπισκεφτείτε τον ιστότοπο της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να ενημερωθείτε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ζωγραφικής 2016:  https://sites.google.com/site/paidikipinakothikielladas
Πηγή: Facebook

Το μηδέν είχε τη δική του ιστορία και καταγράφεται σε αυτό το βίντεο

Γνωρίζετε την ιστορία του μηδέν ή αλλιώς «0» σε αριθμητική μορφή; Το έχετε χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές και το βλέπετε μπροστά σας άλλες τόσες, έχετε όμως σκεφτεί πως προέκυψε;

Όπως μεταδίδει η Independent, το The Royal Institution, έχει δημιουργήσει ένα βίντεο ακριβώς γι' αυτό, εξηγεί δηλαδή όλη την ιστορία στους αιώνες που πέρασαν.

Καθημερινή Εκπαίδευση: ένα φωτογραφικό πρότζεκτ στην Αφρική έγινε κίνημα

Τριάντα-επτά ημέρες, τέσσερις χώρες και 21 σχολεία. Από το Γιοχάνεσμπουργκ στην Τανζανία μέσω Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε, μια αποστολή με τους φωτογράφους Rebecca Crook, Sameer Satchu και Zach Louw με το όνομα EverydayEducation, καταγράφουν και μοιράζονται τις ιστορίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών στη Νότια Αφρική μέσα από τη φωτογραφία.

Πασχαλινό παζάρι «Μαθαίνουμε δημιουργώντας»

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, σας προσκαλούν στο Πασχαλινό παζάρι του σχολείου τους, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21/04/2016, στην Πλατεία Μιαούλη, από τις 10:00π.μ έως 14:00μ.μ και από τις18:00μ.μ έως τις 20:30μ.μ το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Το παζάρι αυτό οργανώνεται από το σχολείο, στο πλαίσιο της παρουσίασης των εικαστικών δημιουργιών των μαθητών, όπως αυτές προέκυψαν από δραστηριότητες με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς, καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Η Αγγελική Παππά στο TEDxPatras 2016 - Πώς η δυσλεξία της άλλαξε τη ζωή

Η Αγγελική Παππά - μία από τις 50 κορυφαίες εκπαιδευτικούς του πλανήτη, σύμφωνα με πρόσφατη τιμητική βράβευση - θα βρεθεί στην Πάτρα στις 14 Μαΐου 2016 και θα μιλήσει στο Royal Theater της Ακτής Δυμαίων, στο πλαίσιο του TEDxPatras 2016. Η ομιλία της εστιάζει στην αλλαγή που έφερε στη ζωή της η “γνωριμία” της με το δυσλεκτικό εγκέφαλο και στις ευκαιρίες που αυτή η γνωριμία σηματοδοτεί. «Ευκαιρίες» («Opportunities») είναι, άλλωστε, και ο τίτλος του φετινού TEDxPatras, δεύτερης κατά σειρά διοργάνωσης στην Πάτρα, μετά την περυσινή επιτυχημένη έναρξη του θεσμού.

Πώς οι γονείς χάνουν τα παιδιά τους στη Νορβηγία

Οι ιδιαίτερα πολλές περιπτώσεις απομάκρυνσης παιδιών από τη φυσική τους οικογένεια στη Νορβηγία, θέτουν σε αμφισβήτηση την υπηρεσία παιδικής προστασίας. Ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν υπέρ των οικογενειών

Πώς τα ελληνικά σχολεία έγιναν τόσο άκυρα;

5 φιλότιμοι εκπαιδευτικοί, από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, μιλούν στην Κορίνα Φαρμακόρη για τον συχνά μάταιο αγώνα τους με ένα χρεοκοπημένο σύστημα. 

Το Lifo.gr συνάντησε πέντε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο, συζήτησε μαζί τους για τη σημερινή κατάσταση στα σχολεία και μοιράστηκε τις σκέψεις τους για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και το μέλλον της. 

11 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα επαγγελματικά λύκεια

Oι προαγωγικές και απολυτήριες-πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών των θα γίνουν ως εξής :
Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ & B' τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016.
Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, B΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016.