Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κατασκευή: Μηλοκαλικατζαράκια

Πηγή
Χριστουγεννιάτικη Κατασκευή με Μήλα, πάρτε 2 μήλα και τέμπερες και φτιάξτε τα δικά σας εντυπωσιακά καλικατζαράκια, εύκολα και γρήγορα.

Υλικά κατασκευής:
2 μήλα, τσόχα, 2 μπάλες
φελιζόλ, τέμπερες ροζ,
κορδόνι, χάντρες, μαλλί
πλεξίματος, 2 οδοντογλυφίδες,
1 μπαλάκι από πεπιεσμένο χαρτί

Χριστουγεννιάτικο bazaar από τους Φίλους της Μέριμνας

Οι Φίλοι της Μέριμνας διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο bazaar το Σάββατο 23 (10:00 - 20:00) και την Κυριακή 24 (10:00 - 19:00) Νοεμβρίου 2013 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: Facebook

Πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής για Παιδια (FLL)

Από την  ομάδα του FLL Greece:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως οι εγγραφές του διαγωνισμού FIRST LEGO League Greece ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 12:00μ.μ.. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να κάνετε την εγγραφή σας online στο firstlegoleague.gr

"Βάλτε τα αθλητικά σας" προτρέπει τους διαβητικούς νέα μελέτη

Την άποψη ότι η ήπια σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη έρχεται να υποστηρίξει μια νέα μελέτη. Από την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Radiology, προκύπτει ότι η μέτριας έντασης σωματική άσκηση μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στη μείωση της συσσώρευσης λίπους γύρω από ζωτικά όργανα ασθενών, που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Ηλεκτρονικό περιοδικό... από εφήβους

Μαθητές από την Ιταλία και την Ισπανία έγιναν εδώ και τρία χρόνια έφηβοι μαθητές από την Επανομή, που κατάφεραν να αναδείξουν το ηλεκτρονικό σχολικό τους περιοδικό στην πρώτη θέση.

Οι μαθητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 1035 καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα από σχολεία της Ελλάδας που συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση".

Υδρορομπότ από τους μαθητές τού ΕΠΑΛ Μούδρου

Στην κατασκευή ενός υδρορομπότ προχώρησαν οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Μούδρου, το οποίο και έθεσαν με επιτυχία σε λειτουργία πριν από λίγες μέρες στο λιμάνι, κάνοντας μετρήσεις στο βυθό του κόλπου του Μούδρου. Οι μαθητές της Β΄ τάξης Ηλεκτρολόγων συνεργάστηκαν με αυτούς της Γ΄ τάξης Ηλεκτρονικών και τους εκπαιδευτικούς για το υδρορομπότ, το οποίο είχαν κατασκευάσει οι μαθητές της περσινής χρονιάς τού ΕΠΑΛ Μούδρου.