Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ένα κεράκι για ...

Το πρωί του Σαββάτου  είχαμε τρίωρη ταλαιπωρία μαθηματικών με ένα αστέρι μου της Β' Γυμνασίου. Εξισώσεις, ανισώσεις και το κατάμαυρο χάλι μας. Στη μέση του μαθήματος, η Ε. με απόλυτα σοβαρό ύφος με ρώτησε τι ώρα αρχίζει τις Κυριακές η εκκλησία, γιατί πρέπει να ανάψει οπωσδήποτε ένα κεράκι. Μου φάνηκε απόλυτα φυσιολογικό, αφού όλη τη χρονιά δεν έχει ανοίξει βιβλίο. "Μην ξεχάσεις και ένα για τη χημεία" της είπα (άλλη πονεμένη ιστορία). "Όχι καλέ για τα μαθήματα! Για να έρθει ο Justin (Bieber) στην Ελλάδα". Η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση σταμάτησε εκεί, αφού φυσικά δεσμεύτηκα να ανάψω και εγώ ένα κεράκι για τον Justin...

Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α’τάξη δημοτικού για το έτος 2013-14

Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2007. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 3 Ιουνίου (στα περισσότερα σχολεία)
Για την εγγραφή των παιδιών στην Α’ τάξη κατά το σχολικό έτος 2013-2014 απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

ΝΟΗΣΙΣ: Θερινή Απόδραση 2013

Το ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει και φέτος τα πρωτοποριακά πενθήμερα προγράμματα της «Θερινής Απόδρασης» για τους αποφοίτους από Δ΄ μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού, ενώ για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί ΝΕΟ junior τμήμα για τους μικρότερους φίλους μας, αποφοίτους από Α΄ μέχρι Γ΄ Δημοτικού.

2ο Φεστιβάλ Κωφών

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών θα διοργανώσουν το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΦΩΝ στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013. 
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Πηγή: Facebook

Μεσογειακοί Αγώνες «Μερσίνη 2013»

Η Α` Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), Ιωάννα Καρυοφύλλη, θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας των ΑμεΑ, που θα λάβει μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες «Μερσίνη 2013» (18-30 Ιουνίου).

Προσλήψεις στη Γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης

Σε προσλήψεις προσωπικού θα προχωρήσει η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ενημερωθείτε πιο κάτω για τις θέσεις εργασίας.

Προβολή: Ken Robinson- How to escape education's Death Valley



Τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα σε λίγο... στο σπίτι μας

Αμφιθέατρο... κατ΄ οίκον εγκαινιάζει το ελληνικό πανεπιστήμιο. Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να παρακολουθεί δωρεάν μαθήματα από το? σαλόνι του σπιτιού του. Με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή του, ο «φοιτητής» θα μεταφέρεται ψηφιακά στον χώρο διδασκαλίας, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει «ιδιαίτερα» μαθήματα από τον πανεπιστημιακό της επιλογής του.

Διγλωσσία: Πρόβλημα, δικαίωμα ή κοινωνικό κεφάλαιο;

Φερνάν Λεζέ, «Σύνθεση με τρεις μορφές», 1932
του Γιώργου Μπουγελέκα στα Ενθέματα

Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια διαπιστώνεται η έντονη πλέον παρουσία δίγλωσσου μαθητικού πληθυσμού. Τα φαινόμενα διγλωσσίας στην Ελλάδα άρχισαν να παρατηρούνται και να μελετούνται κυρίως την τελευταία δεκαετία, καθώς η χώρα έχει αλλάξει από χώρα εξαγωγής μεταναστών σε χώρα υποδοχής από πολλά μέρη του κόσμου. Για τον λόγο αυτό, τα θέματα διγλωσσίας και δίγλωσσης εκπαίδευσης έχουν ορμητικά καταλάβει μια από τις πρωτεύουσες θέσεις στα ελληνικά κοινωνικά και εκπαιδευτικά πλαίσια. Μέχρι τώρα, το μοναδικό μέλημα των ελληνικών πολιτικών και εκπαιδευτικών αρχών είναι η επιτυχής διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Μια τέτοια πολιτική είναι πια εντελώς αναντίστοιχη με τις συνθήκες.