Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ποια αθλήματα μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά με ειδικά προβλήματα υγείας

Η σωματική άσκηση αποτελεί ανάγκη μεγίστης προτεραιότητας για τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας του. Η διαφορά είναι ότι άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας πρέπει να κάνουν και ειδικά επιλεγμένη για την περίπτωσή τους, άσκηση.

Τα πρέπει και δεν πρέπει στη διατροφή ενός παιδιού

Η αγωνία ενός γονιού για τη διατροφή του παιδιού του είναι κάτι συχνό και απολύτως φυσιολογικό. Πολλές φορές λοιπόν σκεφτόμενοι σχετικά με το τι πρέπει να φάει ένα παιδί, από τη στιγμή που ξεκινάει να τρώει κανονικά, μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε αν υπάρχουν καλές και κακές τροφές.

Διαγωνισμός "Καλύτερο περιεχόμενο για παιδιά"


To Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά αναδεικνύει υπάρχον ποιοτικό περιεχόμενο για παιδιά και νέους έως 18 ετών και ενθαρρύνει την παραγωγή νέου περιεχομένου που θα προσφέρει στους νέους διαδικτυακές ευκαιρίες μάθησης, παιχνιδιού, ανακάλυψεων και εφευρέσεων. Τα βραβεία για το ποιοτικό προς τους νέους και τα παιδιά περιεχόμενο θα απονεμηθούν σε τέσσερις κατηγορίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πώς είναι να γράφεις ένα παραμύθι με αυτόματη γραφή;

Η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα που έχει αφοσιωθεί στην αφήγηση παραμυθογραμμένων ιστοριών της λογοτεχνίας, απαντάει σ' αυτήν την *Μία Ερώτηση*

Είχα συναντήσει πριν κάποιο καιρό την Εύη και μου ανέφερε ότι το νέο της βιβλίο γράφτηκε με παράξενο τρόπο -με αυτόματη γραφή- πράγμα που ήταν πρωτόγνωρο για την ίδια, όπως και για τους περισσότερους συγγραφείς εδώ που τα λέμε. 

Πέρασε λίγος καιρός, και αποφάσισα να της κάνω μία ερώτηση: Πώς είναι να γράφεις ένα παραμύθι με αυτόματη γραφή;

Tην Παρασκευή οι βαθμολογίες

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις βάζει την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Οι βαθμολογικές επιδόσεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα αναρτηθούν στα σχολεία την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι.

Learnist – εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο

Από το  Anna's Pappa Blog
Με το Learnist μπορεί ο καθένας να συλλέγει πληροφορίες σε ένα board ή “learning” με τη χρήση ενός απλού bookmarklet για την αποθήκευση περιεχομένου από ιστοσελίδες, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν ολοκληρωμένα ebooks και πλάνα μαθημάτων.

Άποψη: Γιώργος Μαυρωτάς "Ο αφιλόξενος «Κωστής Παλαμάς»"

Κι ενώ το θέμα της ΕΡΤ μεσουρανεί στην επικαιρότητα, ένα άλλο σοβαρό περιστατικό πέρασε απαρατήρητο (αναγκαστικά λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων). Ένα περιστατικό που κανονικά θα μπορούσε να ήταν πρωτοσέλιδο και αφορά τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα γεγονότα έχουν ως εξής: