Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

UNICEF: Πολιτικές τεχνητής νοημοσύνης και παιδιά

Ως μέρος του έργου της για τεχνητή νοημοσύνη για παιδιά, η UNICEF έχει αναπτύξει πολιτικές καθοδήγησης τόσο για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών στις πολιτικές και πρακτικές τεχνητής νοημοσύνης των κρατών και του ιδιωτικού τομέα, όσο και για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πώς τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να υποστηρίξουν ή να υπονομεύσουν αυτά τα δικαιώματα. Οι πολιτικές αυτές διερευνούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζουν τα παιδιά.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

Ξεκίνησε από την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 21 Ιουλίου 2024.

Μελέτη: Η κατάχρηση του διαδικτύου «σβήνει» τον εγκέφαλο

Όταν μιλάμε για εθισμούς, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στους χρήστες ναρκωτικών, κάπνισμα ή αλκοόλ, αλλά στις μέρες μας υπάρχει και ο εθισμός στο διαδίκτυο, που στις πιο σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί σύνθετες μορφές κοινωνικής απομόνωσης, όπως αυτά του σύνδρομο Hikikomori, γράφει το focus.it.

ΕΛΣ: Οι «Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις» εγκαινιάζουν ένα πυκνό πλέγμα δράσεων συμπερίληψης για ΑμεΑ και για άτομα άνω των 65 ετών

Οι «Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εγκαινιάζουν ένα πυκνό πλέγμα δράσεων με άξονα την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων στην τέχνη και τον πολιτισμό, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerarionEU.

Λουιζιάνα: Υποχρεωτική ανάρτηση των Δέκα Εντολών σε όλα τα δημόσια σχολεία

Η Λουιζιάνα επέβαλε την Τετάρτη (σημ. 19/06/2024) να αναρτώνται οι δέκα εντολές σε κάθε σχολική αίθουσα στη συντηρητική πολιτεία του αμερικανικού Νότου, απόφαση άνευ προηγουμένου που ανοίγει ξανά τον διάλογο για τον διαχωρισμό εκκλησίας/κράτους.

Πανελλήνιες 2024: Περίπου 45.000 υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση σε τουλάχιστον ένα μάθημα!

Μαθήματα "λαιμητόμοι" η Φυσική, τα Μαθηματικά (4ο ΕΠ) και η Ιστορία με 7% έως 72% βαθμολογίες κάτω από τη βάση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους πάνω από 73.000 υποψηφίους των ΓΕΛ, καθώς την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες που έγραψαν σε κάθε πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.

Πανελλαδικές 2024: Όσα πρέπει να ξέρετε για την υποβολή του μηχανογραφικού – Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας

Την δυνατότητα δημιουργίας κωδικού ασφαλείας (password) για να υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο τους έχουν οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Βραβείο στις Κάνες για το συγκλονιστικό σποτάκι του υπουργείου Παιδείας κατά του bulling

To σποτ του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Stop Bullying» βραβεύτηκε με το Χάλκινο Λέοντα (Bronze Lion) στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών, όπως ανακοίνωσε στο Χ ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η διατροφή του πατέρα επηρεάζει το σπέρμα του και την υγεία των γιων του

Οι άνδρες που τρέφονται ανθυγιεινά είναι πιθανότερο να αποκτήσουν γιους με μεταβολικές διαταραχές, δείχνει μελέτη που εξέτασε ανθρώπους και πειραματόζωα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενα παρόμοια ευρήματα για τη διατροφή της μητέρας,

Γαλλία: Αποτροπιασμός για τον βιασμό 12χρονης - Συζήτηση στα σχολεία για τον αντισημιτισμό, ζήτησε ο Μακρόν

Αποτροπιασμός επικρατεί στη Γαλλία μετά τον βιασμό 12χρονης ως «τιμωρία» γιατί δεν αποκάλυψε στο αγόρι της πως είναι Εβραία, με αποτέλεσμα την παρέμβαση Μακρόν που ζήτησε να συζητηθεί ο αντισημιτισμός σε όλα τα σχολεία.

Πράσινη εκπαίδευση στα σχολεία

Σύμπραξη για πράσινη εκπαίδευση και εφαρμογή του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) από την επόμενη χρονιά σε σχολεία της Λάρισας ανακοινώθηκε χθες το πρωί στη διάρκεια σεμιναρίου που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.