Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ήλιος: Τα παιδιά χρειάζονται υπερπροστασία!

Παρά τις δεκάδες ευεργετικές του ιδιότητες, οι κίνδυνοι που κρύβει ο ήλιος είναι πολλοί. Και η λύση μία: Προστασία.

Ίσως πιστεύετε πως τα εγκαύματα και η αφυδάτωση είναι δύο από τις λιγότερο σοβαρές παρενέργειες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Κι όμως, μπορεί να αποβούν υπερβολικά επικίνδυνες για τα παιδιά,τα οποία έχουν λιγότερη μελανίνη από τους ενηλίκους και πιο ευαίσθητο δέρμα. Η ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που απορροφάται από ένα παιδί κάτω των 6 ετών είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που απορροφάται από έναν ενήλικο.

Ποιοι εκπαιδευτικοί εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες για μετάθεση

Εντός των ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των μεταθέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς όπως έχει γράψει το news.gr πιθανόν να ανακοινωθούν στις 10 ή τις 11 Ιουλίου ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου οι μεταθέσεις της δευτεροβάθμιας ( 18 ή 21 Ιουλίου σύμφωνα με τον αιρετό κ. Κορδή).

Θερινά Μουσειοπαιδαγωγικά Εργαστήρια Τέχνης

ΘΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΦΩΣ»
Τετάρτη 09.07, Πέμπτη 10.07 και Παρασκευή 11.07 2014
στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ψηφιακά μαθήματα του ΑΠΘ στο διαδίκτυο

Μαθηματικά, αστρονομία, δίκαιο, φυσική, ιταλικά, χημεία, βιολογία... και εκατοντάδες ακόμη μαθήματα, όπως διδάσκονται στα έδρανα και τα αμφιθέατρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους καθηγητές του - μέλη ΔΕΠ, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά, όχι μόνο οι ίδιοι οι φοιτητές του ιδρύματος, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος εκτός πανεπιστημίου, μέσα από την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των “opencourses”, δηλαδή του έργου που ετοιμάζει και φιλοξενεί ψηφιακά μαθήματα και διαλέξεις στο διαδίκτυο.

Στο «μυαλό» των ασθενών

Χρόνος: Τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Τόπος: μια σκοτεινή αίθουσα συνεδριακού κέντρου χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Πρωταγωνιστές: σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεκάδες δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Novartis προκειμένου να ακούσουν τα τελευταία νέα της φαρμακευτικής καινοτομίας ενάντια σε σοβαρές παθήσεις-μάστιγες του πληθυσμού, από τον καρκίνο και την καρδιακή ανεπάρκεια ως τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την εκφύλιση ωχράς κηλίδoς και την ψωρίαση. Κατ' ουσίαν όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές δεν ήταν άλλοι από τους ίδιους τους ασθενείς οι οποίοι έπαιξαν τον κύριο ρόλο (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς) σε αυτή τη συνάντηση του Τύπου με τους ειδικούς που διόλου τυχαία έφερε τον τίτλο «Innovating for Patients», καθώς στόχος ήταν να μπει ο καθένας έστω και για λίγο στο «πετσί» εκείνων που πάσχουν και να αισθανθεί το πώς αισθάνονται ώστε να κατανοήσει την ανάγκη της συνεχούς ανάπτυξης καλύτερων θεραπειών για την ανακούφισή τους. Διότι ας μην ξεχνούμε πως ο καθένας μας (μηδενός εξαιρουμένου) που σήμερα βρίσκεται στην όχθη των υγιών μπορεί να περάσει στην αντίπερα όχθη και να νιώσει αύριο μια νόσο πραγματικά στο πετσί του.