Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Το παιδί μου έχει μείνει πίσω στο σχολείο. Τι κάνω;

Όλα φαίνονταν να πηγαίνουν μια χαρά. Τώρα όμως το παιδί σας δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους ρυθμούς της τάξης και έχει αρχίσει να μένει πίσω. Ίσως αναρωτιέστε αν είναι μια προσωρινή δυσκολία ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Μπορεί να είναι δύσκολο να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Τα παιδιά δεν είναι πάντα πρόθυμα να μιλήσουν για το σχολείο, ιδίως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Αν ρωτήσετε το παιδί σας για τις δυσκολίες του, μπορεί να κλάψει, να έχει ξέσπασμα θυμού, αλλά να μην σας πει τίποτα. Πώς θα βρείτε επομένως τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να το βοηθήσετε; 

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Μπορούμε να νικήσουμε το bullying

Ο σχολικός εκφοβισμός έρχεται στην επικαιρότητα συνήθως όταν ένα από τα χιλιάδες περιστατικά έχει τραγική έκβαση. Ομως, η ψυχολογική και η σωματική κακοποίηση είναι καθημερινή τραγωδία, από εκείνες που σημαδεύουν ψυχές και σώματα για όλη τη ζωή. Την ίδια ώρα, οι πρωτοβουλίες κρατικών και ιδιωτικών φορέων δείχνουν να μην επαρκούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Είναι ανίκητος ο σχολικός εκφοβισμός; Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης εξηγεί ότι η αιτία που το bullying δεν δείχνει να υποχωρεί ως φαινόμενο είναι διότι δίνουμε έμφαση κυρίως στην ανίχνευση των προειδοποιητικών σημείων που αφορούν το «θύμα», ενώ αποτυγχάνουμε να συζητήσουμε τους λόγους που ένα παιδί γίνεται «θύτης».

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίων βελτιώνουν τη συγκέντρωση σε παιδιά με ΔΕΠΥ

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου ωμέγα – 3 μπορούν να βελτιώσουν την συγκέντρωση σε παιδιά με Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) το ίδιο αποτελεσματικά με τις φαρμακοθεραπείες αλλά αποκλειστικά στα παιδιά που έχουν χαμηλά επίπεδα ωμέγα – 3 στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα.

ΗΠΑ: Σχεδόν τα 2/3 των μακελειών με θύματα παιδιά γίνονται σε σπίτια

Τρία στα τέσσερα παιδιά και έφηβοι στις ΗΠΑ που σκοτώθηκαν σε περιστατικά μαζικών πυροβολισμών την τελευταία δεκαετία ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σε γενικές γραμμές σκοτώθηκαν στα σπίτια τους και όχι στο σχολείο τους, αναφέρει έρευνα που θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα η οργάνωση υπέρ του ελέγχου της οπλοκατοχής Everytown.

ΗΠΑ: Η Lili εμφανίζεται με «πριγκιπικά» φορέματα σε κάθε χημειοθεραπεία και συγκινεί

Η Lilli είναι μία πεντάχρονη από το Irwin της Πενσιλβάνια που υποφέρει από μία μορφή καρκίνου, έναν αργά αναπτυσσόμενο όγκο στον εγκέφαλο, που επηρεάζει τα οπτικά νεύρα. Ο γολγοθάς της μικρής, τόσο με την ασθένεια όσο και τις απαραίτητες χημειοθεραπείες. ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ηλικία 4 μόλις ετών. Μέχρι στιγμής, έχει υποβληθεί σε αρκετές χημειοθεραπείες, ωστόσο έχει βρει έναν τρόπο για να κάνει την περιπέτειά της πιο ευχάριστη καθώς σε κάθε επίσκεψή της στο νοσοκομείο για τη θεραπεία της, εμφανίζεται με διαφορετική «πριγκιπική» εμφάνιση. 

Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας για τα ΑΜΕΑ ιδρύει η κυβέρνηση

Σε λίγους μήνες από σήμερα (το 2020) η Αθήνα καλείται να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο την κοινοτική οδηγία για τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια. Όσο από αυτά δεν είναι προστασία σε ΑμεΑ θα θεωρούνται αυθαίρετα.