Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Κωφών Γυναικών!

Από τις 24 Ιουνίου, η Θεσσαλονίκη ζούσε με ρυθμούς μπάσκετ. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών (Ανδρών και Γυναικών) ξεκίνησε δυναμικά, μας χάρισε πολλά ωραία παιχνίδια, μία μεγάλη απογοήτευση και μία ακόμη μεγαλύτερη χαρά. 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Την Παρασκευή, 24 Ιουνίου στη ΧΑΝΘ ξεκίνησαν οι αγώνες των ομίλων, στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος και αμέσως μετά είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Εθνική ομάδα ανδρών να παίζει απέναντι στην Τουρκία. 

Οι στρεσαρισμένοι δάσκαλοι διαπλάθουν αγχώδεις μαθητές

Οι ψυχικά εξαντλημένοι δάσκαλοι μεταφέρουν το στρες που βιώνουν στους μαθητές τους, υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Social Science and Medicine.

Ούτε βαθμοί, ούτε χρονοδιάγραμμα: Ένα βερολινέζικο σχολείο ανάποδα

Δεν παίρνουν βαθμούς μέχρι τα 15, δεν ακολουθούν χρονοδιαγράμματα, ξηλώνουν τα κουρέλια της καθηγητικής αυθεντίας. Οι μαθητές έχουν την ελευθερία να επιλέξουν το αντικείμενο της μελέτης τους σε κάθε μάθημα, καθώς και την ημερομηνία που θα υποβληθούν σε εξετάσεις...

Με τη θέλησή του ξεπέρασε δυσκολίες και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

Ο Γιάννης Βίτσος. Ένα παιδί με προβλήματα όρασης που τα ξεπέρασε με τη θέλησή του, την επιμονή του και τη δύναμή του, θα είναι το ένα από τα τέσσερα ελληνόπουλα μαζί με την Άννα, τον Χρήστο, και τον Άγγελο, που θα πάνε στη ΝΑΣΑ. Ο Γιάννης μίλησε στην Πρωινή Ζώνη , στον Ανδρέα Ροδίτη και την Έλενα Χρονά.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Διατροφή χωρίς ταμπού

Καλοκαίρι του 1940. Η Luftwaffe, η αεροπορία της ναζιστικής Γερμανίας, επιτίθεται εναντίον των βρετανικών αεροπορικών δυνάμεων, επιχειρώντας εισβολή στο «νησί». Οι Γερμανοί υπερτερούν σε αριθμό αεροσκαφών. Ομως η RAF έχει ένα πολύ ισχυρό αμυντικό όπλο: το ολοκαίνουργιο σύστημα έγκαιρης επισήμανσης αεροσκαφών RDF (Radio Detection Finding, δηλαδή Ραδιοεντοπισμός), το οποίο αργότερα μετονομάστηκε στο γνωστό μας ραντάρ. «Aυτό το όπλο έπρεπε πάση θυσία να μείνει μυστικό. Ετσι, επινοήθηκε μια ιστορία: ότι οι Βρετανοί πιλότοι είχαν εξαιρετική όραση και διέκριναν από μακριά τα εχθρικά βομβαρδιστικά επειδή έτρωγαν πολλά καρότα! Και μπορεί ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος να τελείωσε, αλλά αυτή η εξήγηση επέζησε. Γονείς εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους μαθαίνοντάς τους πως η κατανάλωση καρότων είναι συνυφασμένη με την καλή όραση. Εννοείται ότι περιέχουν προβιταμίνη Α, η έλλειψη της οποίας προκαλεί, μεταξύ άλλων, νυκταλωπία (κακή όραση στο ημίφως ή στη νύχτα), αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το μύθο που τα συνοδεύει», λέει η Αντωνία-Λήδα Ματάλα, καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. «Υπάρχουν πολλοί αντίστοιχοι μύθοι. Σε κάποιους λαούς της Αφρικής υπήρχε η πεποίθηση πως τα παιδιά για να γίνουν γενναία πρέπει να τρώνε κρέας λιονταριού - και ποτέ λαγού γιατί έτσι θα δειλιάζουν...»

«Μπάτε σκύλοι αλέστε!» Μια ταινία που πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας!

Ο Μαξ είναι ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο που η ζωή του αναποδογυρίζει, όταν το αφεντικό του φέρνει στο σπίτι ένα χαριτωμένο αδέσποτο που το λένε Δούκα.

Θα πρέπει όμως και οι δυό να βάλουν τις αντιζήλιες και τις διαφορές τους στην άκρη, όταν ανακαλύπτουν πως ο Χιονοστιβάδας, ένα αγαπητό λευκό λαγουδάκι, στρατολογεί όλα τα δέσποτα του Manhattan για να πάρουν εκδίκηση από όλα τα ευτυχισμένα κατοικίδια της πόλης και από τα αφεντικά τους.

Ο σκύλος που «βλέπει» με τα μάτια της ψυχής του, βοηθάει παιδιά και ηλικιωμένους

Ένα γκόλντερ ριτρίβερ που γεννήθηκε χωρίς όραση δείχνει σε παιδιά με ειδικές ικανότητες και ηλικιωμένους με ασθένειες ότι τα εμπόδια μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Μια γυναίκα με το όνομα Joanne George, βρήκε τον Smiley όταν αυτός ήταν δύο ετών και τον υιοθέτησε. Η ίδια εργαζόταν ως τεχνικός σε ιατρεία μικρών ζώων και αμέσως ένιωσε μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τον συγκεκριμένο σκύλο.

10 + 1 ταινίες που βασίζονται σε παιδικά βιβλία

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποφάσισε να διασκευάσει Ρόαλντ Νταλ σε μία φαντασμαγορική και αστεία περιπέτεια που μένει αρκετά πιστή στο πνεύμα του βιβλίου του βρετανού συγγραφέα. Είναι μία ευτυχής συνάντηση ενός αγαπημένου παιδικού βιβλίου με τη μεγάλη οθόνη. Στη διάρκεια, όμως, των ετών υπήρξαν και άλλες τέτοιες ευτυχείς συναντήσεις.

Τι αλλάζει στα μεταπτυχιακά από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος

Αλλαγές στις μεταπτυχιακές σπουδές από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο.

Πνιγμός: Οδηγίες για να προστατεύσετε και να σώσετε το παιδί σας

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου σε μικρά παιδιά ηλικίας έως 4 ετών είναι ο πνιγμός στο νερό. Ο πνιγμός συμβαίνει γρήγορα και αθόρυβα και μπορεί να συμβεί όπου υπάρχει νερό: μπάνιο, κουβάδες με νερό, πλαστικές πισίνες, μεγαλύτερες πισίνες, θάλασσα, ποτάμια, λίμνες, φρεάτια.

Το στοίχημα της αριστείας και το δίλημμα της παραμονής

Η αριστεία γι’ αυτούς τους νέους ήταν προσωπικό στοίχημα. Αριστοι από το δημοτικό σχολείο, εισήχθησαν μεταξύ των πρώτων στο ΑΕΙ, επιβεβαίωσαν το υψηλό τους επίπεδο στο πανεπιστημιακό πτυχίο. Τώρα νιώθουν δικαιωμένοι, έχοντας πραγματοποιήσει το επόμενό τους βήμα ή έτοιμοι να το κάνουν: είτε στο Χάρβαρντ των ΗΠΑ είτε στη Ζυρίχη είτε σε ένα κυκλαδίτικο νησί της άγονης γραμμής.

ΗΠΑ: Η πρωτότυπη αντίδραση ενός πατέρα στις σέξι selfies της κόρης του

Ένας πατέρας από τις ΗΠΑ δεν ήξερε πώς να αντιδράσει όταν είδε τις σέξι selfies που είχε ανεβάσει στο λογαριασμό της στο Instagram η 19χρονη κόρη του, μέχρι που του ήρθε μια έξυπνη ιδέα. Αναδημιούργησε κάποιες από αυτές και τις ανέβασε στο δικό του λογαριασμό. Τα σχόλια που συγκέντρωσε; 

Είναι αυτό το πιο περίεργο και απαράδεκτο παιδικό βιβλίο της Ελλάδας;

Πριν κανάδυο μέρες, ανέβηκε στο Facebook ένα αποσπασμα παιδικού βιβλίου αφήνοντας όποιον το διάβαζε με ανοιχτό το στόμα. (Μου το έστειλε ο Αρχιμήδης). 
Διαβάστε και τσεκάρετε αν άνοιξε καθόλου το στόμα 

Ορφανοτροφείο Θηλέων Λάρισας: Η ιστορία του

Της Ζωής Παρμάκη

«Εκατό ζευγάρια μάτια θυμάμαι να είναι καρφωμένα πάνω μου, τίποτε άλλο από την πρώτη ημέρα, από την πρώτη συνάντηση με τα κορίτσια του Εθνικού Ορφανοτροφείου Λάρισας», λέει η τελευταία διευθύντρια του Ορφανοτροφείου Μίτσα Βορβή, κοιτώντας τις φωτογραφίες από τις εκδρομές, τις εκδηλώσεις, τους περιπάτους, τις παρελάσεις και τις γιορτές με τις μαθήτριές της.