Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μπλε κόλλα - άσπρη κόλλα

Η «παραπλανητική» άσπρη κόλλα στικ και η λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται.

Μερικές φορές τα μικρά παιδιά βάζουν τόση κόλλα που θα μπορούσαν να κολλήσουν χωρίς δυσκολία ολόκληρο ελέφαντα. Επειδή όμως συνήθως έχουν να κολλήσουν ελαφριά και μικρά χαρτάκια, η υπερβολική ποσότητα κόλλας έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφεται η χειροτεχνία. Αν σκεφτεί κανείς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτός ο λάθος υπολογισμός, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά δεν μπορούν να «δουν» πόση κόλλα βάζουν. Η πιο απλή λύση στο πρόβλημα ειναι οι χρωματιστές κόλλες, κόλλες δηλαδή που όταν απλώνονται αφήνουν χρώμα στο χαρτί (πχ μπλε).Το παιδί με αυτό τον τρόπο βλέπει αν  και πόση κόλλα έβαλε και μπορεί να αποφασίσει εάν είναι αρκετή.

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική παιδαγωγός - νηπιαγωγός

Επικίνδυνη η συνήθεια να κοιμίζουμε τα μωρά στο κρεβάτι μας

Περισσότερα από 100 μωρά, τα οποία κοιμόντουσαν στο κρεβάτι των γονιών τους, έχασαν τη ζωή τους κατά τα έτη 1999-2001, σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής Ασφάλειας για Καταναλωτικά Προϊόντα (Consumer Product Safety Commission) των ΗΠΑ.

Κατά τους επιστήμονες, τα βρέφη κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε κάποιο σημείο μεταξύ στρώματος και τοίχου ή στρώματος και του κρεβατιού, καθώς κινούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά Γυμνασίου στα Γρεβενά Από τους Γονείς εν Δράσει

Μία νέα δράση ξεκινά από τους «Γονείς εν Δράσει».

Μια λέσχη ανάγνωσης για παιδιά των τριών τάξεων του Γυμνασίου κάνει την εμφάνισή της στην πόλη. Η λέσχη οργανώνεται σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών όπου και θα πραγματοποιούνται οι μηνιαίες συναντήσεις των μελών της, δηλαδή των παιδιών και του συντονιστή.

Τα παιδιά και οι οικογένειες στη Συρία αντιμετωπίζουν πτώση θερμοκρασιών με ελάχιστη προστασία από το κρύο

Για τα παιδιά και τις οικογένειες στη Συρία, ο χειμώνας ήταν μια εποχή χαράς. Αλλά μετά από έξι χρόνια συγκρούσεων, οι παιδικές αναμνήσεις της οικογένειας γύρω από τη σόμπα, το παιχνίδι με το χιόνι με ζεστά ρούχα, έχουν όλα ξεχαστεί.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Τα παιδιά πρώτη προτεραιότητα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα 350 παιδιά νοσούν από καρκίνο. Χάρη στην πρόοδο συνεχή και αξιοσημείωτη πρόοδο, που επιτυγχάνεται στην αντιμετώπιση του παιδιατρικού καρκίνου, τα ποσοστά ίασης βελτιώνονται διαρκώς. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει έκκληση για την εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε κάθε παιδί με καρκίνο να έχει την ευκαιρία να επιβιώσει.

Τι αλλάζει στα παιδικά καθίσματα από τον Μάρτιο;

Ο Ευρωπαϊκός νόμος σχετικά με τα παιδικά καθίσματα και την ασφάλειά τους, αλλάζει από την 1η Μαρτίου του 2017. Διαβάστε τι αλλάζει και πως πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι όσοι έχουμε μικρά παιδιά στα νέα απαιτητικά δεδομένα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ στο newsauto

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι κατασκευαστές δεν επιτρέπεται να φτιάξουν νέα μοντέλα backless booster για παιδιά με ύψος λιγότερο από 1.25 cm και βάρος λιγότερο από 22 kg. Αυτό ισχύει για τα νέα προϊόντα που θα εισέλθουν στην αγορά παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου προσεχώς.

ΗΠΑ: «Ναι» υπό όρους στη γενετική τροποποίηση ανθρώπων

Η γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων είναι θεμιτή για την θεραπεία κληρονομικών παθήσεων, καταλήγουν στην πολυαναμενόμενη έκθεσή τους οι Εθνικές Ακαδημίες των ΗΠΑ. Τάσσονται όμως κατά της ευγονικής και ζητούν επαρκή δεδομένα ασφάλειας και ρυθμιστικό σύστημα. 

Διαγωνισμός μαθηματικών στα Δημοτικά Σχολεία και της Μαγνησίας

Τον μαθηματικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού, διοργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου κατά τις δυο πρώτες διδακτικές ώρες, 8.15 έως 10.15 το πρωί. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας και συμμετοχή τους είναι προαιρετική.

Ιταλία: Εστιατόριο κάνει έκπτωση σε πελάτες με...ήσυχα παιδιά

Ενας ιταλός ιδιοκτήτης εστιατορίου, ο οποίος είχε κουραστεί από την ενοχλητική συμπεριφορά μικρών παιδιών, σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο: να προσφέρει έκπτωση στις οικογένειες με φρόνιμα παιδιά που επιλέγουν το κατάστημά του.

Μόνο 14 από 138 σχολεία του Βόλου είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ

Μόλις το 10% των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές, όπως ράμπες, αναβατόρια, ανελκυστήρες, τουαλέτες ΑμεΑ, για την ομαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητική αναπηρία σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου που συμμετέχει στο πρόγραμμα freemobility.

Σχεδόν 30.000 κορίτσια κάτω των 16 ετών υποβάλλονται κάθε χρόνο σε άμβλωση στην Ελλάδα

Τα υψηλά ποσοστά των ανεπιθύμητων κυήσεων και εκτρώσεων στην εφηβεία, παγκοσμίως, παρά την ευρεία διάδοση και χρήση, εδώ και πολλά χρόνια, τόσο του αντισυλληπτικού χαπιού, όσο και του ανδρικού προφυλακτικού, προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα, θέτοντας το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των εφήβων στις άμεσες προτεραιότητες της. 

«Με σύμμαχο σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία»

Ημερίδα με θέμα: «Με σύμμαχο σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και τις ώρες 17.30 έως 20.00, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.