Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ιστότοπος: ΚΤΙΣΙΣ

Το ΚΤΙΣΙΣ είναι ένα ιδρυματικό καταθετήριο ανοικτής πρόσβασης το οποίο περιλαμβάνει οποιοδήποτε υλικό έχει σχέση με την έρευνα και τις δραστηριότητες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) καθώς και υλικό πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόσωπο: Katelyn Simpson

Η μαθήτρια του Northwest Rankin High, Katelyn Simpson, έζησε τη δική της εκδοχή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας την περασμένη Παρασκευή, όταν αναδείχθηκε "homecoming queen". Δεν χρειάστηκε, βέβαια, τη βοήθεια της καλής νεράιδας για να ξεπεράσει τις μηχανορραφίες της κακιάς μητριάς και των δύο κακομαθημένων θετών αδερφών της. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν η συμπαράσταση των συμμαθητών της και του σχολείου, οι οποίοι θεώρησαν ότι ο μέσος όρος της δεν ήταν τόσο σημαντικός όσο το γεγονός ότι η ίδια αποτελεί πρότυπο. Τι το διαφορετικό έχει η ιστορία; Η Katelyn έχει Σύνδρομο Down και για να είναι υποψήφια "homecoming queen", οι συμμαθητές της μάζεψαν υπογραφές, τόσο από τους συναδέρφους τους, όσο και από το διδακτικό προσωπικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ημερίδα: "Διατήρηση της Ποιότητας των ΜΚΟ σε Περίοδο Οικονομικής Κρίσης"

Ημερίδα με θέμα «Διατήρηση της Ποιότητας των ΜΚΟ σε Περίοδο Οικονομικής Κρίσης», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Ιωάννινα από την TACT HELLAS σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Τα βιβλία πλημμύρισαν το δρόμο!

Οι υπάλληλοι του Χατζηκυριάκου Ιδρύματος στον Πειραιά, την Παρασκευή το πρωί, είχαν λίγο περισσότερη δουλειά. Και αυτό γιατί στην είσοδο του ιδρύματος έφτασαν πέντε κούτες, γεμάτες με παιδικά βιβλία.

«Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Με αυτά θα εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο την βιβλιοθήκη μας, η οποία εξυπηρετεί τα περίπου 80 παιδιά που μένουν εδώ», λέει η κυρία Νότα Μπούμπαλου από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Ο.Α.Ε.Ε.: Συνταξιοδότηση γονέων – συζύγων – αδελφών αναπήρων

Με εγκύκλιο του Ο.Α.Ε.Ε. (Αρ. 56/6.10.2011) δίνονται διευκρινίσεις για τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 25 ετών ή 7.500 ημερών εργασίας πραγματικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση σε γονείς αναπήρων τέκνων, συζύγους αναπήρων και αδέλφια αναπήρων ατόμων. Διαβάστε αναλυτικά στο Αναπηρία Τώρα.

Ηλεκτρονικό θέατρο σκιών made in Greece

Πριν από μερικές δεκαετίες, ο Καραγκιόζης και η παρέα του περιόδευε από πλατεία σε πλατεία και διασκέδαζε τα παιδιά. Σήμερα, με μόνο ένα κλικ, το θέατρο σκιών μεταφέρεται στην οθόνη του υπολογιστή. Επί έναν χρόνο, στο εργαστήριο του Τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι φοιτητές προσπαθούσαν να εκσυγχρονίσουν τον Καραγκιόζη.

Πανευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των παιδιών προσφύγων χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

Πανευρωπαϊκή νομοθεσία, για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μεταναστών και προσφύγων, που ταξιδεύουν χωρίς έγγραφα, ζητά η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θεραπεία του διαβήτη στον... εγκέφαλο;

Η θεραπεία του διαβήτη ίσως κρύβεται στον… εγκέφαλό μας. Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Τσουκούμπα της Ιαπωνίας οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν νευρικά βλαστικά κύτταρα αρουραίων σε κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν την ορμόνη ινσουλίνη.