Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μελέτη Περίπτωσης: Ο θεσμός του μέντορα στο δημοτικό σχολείο στο μάθημα των φυσικών επιστημών

Θεσσαλονίκη: Ξενώνας Προσφύγων

Ο ξενώνας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να λειτουργεί ανοιχτός, αλληλέγγυος και με τη συμμετοχή της κοινωνίας χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση. Σε μια χώρα που όλο και περισσότερο κλείνει τα σύνορα της, σε ένα σύστημα πρόνοιας που οδηγεί τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο να κλείνουν εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη. Ο Ξενώνας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενεί 16 οικογένειες – 71 άτομα, χάρη στη στήριξη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, των κοινωνικών φορέων της πόλης αλλά και των πολιτών που προσφέρουν καθημερινά εργασία και δωρεές.

Διεθνές Συνέδριο: "Η σημασία της μάχης του Μαραθώνα για τον πολιτισμό βάσει των ιστορικών, αρχαιολογικών και φιλολογικών μαρτυριών"

Με αφορμή την Επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα κατά τους Περσικούς Πολέμους, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Η σημασία της μάχης του Μαραθώνα για τον πολιτισμό βάσει των ιστορικών, αρχαιολογικών και φιλολογικών μαρτυριών" από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2010, στην Καλαμάτα.
Περισσότερες πληροφορίες

Πρόγραμμα περιόδων πρακτικής άσκησης για άτομα με αναπηρίες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει αμειβόμενες περιόδους πρακτικής άσκησης σε άτομα με αναπηρίες, ως μέτρο θετικής δράσης που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της ένταξης των ατόμων με αναπηρίες στον χώρο εργασίας.