Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ζαρντινιέρες και πετόφυτα

Μία από τις φετινές μας συνήθειες στο σπίτι είναι το οικογενειακό πότισμα των έρμων φυτών που ζουν (τη σύντομη συνήθως ζωή τους) στη βεράντα μας. Είναι αλήθεια πως είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε τις λιγότερες απώλειες, οπότε μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι κάτι γινόταν λάθος στη συχνότητα ποτίσματος. Φυσικά, μία τέτοια "ζωντανή" διαδικασία δεν θα γινόταν αθόρυβα και με ψίθυρους. Ποιος θα το ήθελε άλλωστε;

Πώς οι γονείς εκνευρίζουν τα παιδιά στο αυτοκίνητο

Κατηγορούμε συχνά τα παιδιά ως αρνητικούς παράγοντες μέσα το αυτοκίνητο, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα της Ford οι γονείς δημιουργούν αντίστοιχες εντάσεις στο ταξίδι.

Εκείνο που απεχθάνονται περισσότερο τα παιδιά στα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι να πρέπει να ανέχονται τους γονείς τους να τραγουδάνε, όπως προκύπτει από νέα έρευνα της Ford. Τα παιδιά παραπονιούνται επίσης ότι μαμάδες και μπαμπάδες μιλάνε άσχημα σε άλλους οδηγούς, βρίζουν και σκαλίζουν τη μύτη τους.

Η έρευνα 2.000 παιδιών σε όλη την Ευρώπη αποκαλύπτει ότι το 66% θεωρεί τους γονείς ενοχλητικούς σε ταξίδια με το αυτοκίνητο.

Διαγωνισμός Επιστήμης του Διαστήματος Odysseus II για παιδιά 7-22 ετών

Ο διαγωνισμός Odysseus II ξεκίνησε την 1/9/2015 μας ενημερώνει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ -το οποίο είχε πρόσφατα απευθύνει ύστατη έκκληση για την σωτηρία του. Ο σύγχρονος Οδυσσέας εξερευνά την επιστήμη του διαστήματος, συνδυάζοντας την επιστημονική μάθηση και τη βιωματική εμπειρία. Η συμμετοχή απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές από 7 έως 22 ετών με στόχο την προσέλκυση νέων με ερευνητικό πνεύμα και ενδιαφέρον για την επιστήμη.

Γιατί τα κορίτσια πρέπει να παίζουν με τα "παιχνίδια των αγοριών"

Τα κοριτσάκια θα πρέπει να παίζουν λιγότερο με κούκλες και περισσότερο με παιγνίδια που προορίζονται τυπικά για αγόρια, όπως τα παιγνίδια κατασκευών, τα οποία ευνοούν περισσότερο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, δήλωσε σήμερα μια έγκυρη βρετανίδα επιστήμονας, η Ατίν Ντόναλντ.

Ένα σχολείο για Βίκινγκς στη Νορβηγία

Στη Νορβηγία λειτουργεί ένα διαφορετικό σχολείο στο οποίο οι μαθητές μαθαίνουν παραδοσιακές δεξιότητες και δραστηριότητες των Βίκινγκς. Τα τελευταία χρόνια το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για τους Βίκινγκς έχει αυξηθεί. Υπάρχει θεματικό πάρκο, προβάλλονται τηλεοπτικά προγράμματα σχετικού περιεχομένου και τώρα δημιουργήθηκε και σχολείο για αυτούς.

Γιατί η ζωή στη φάρμα προστατεύει τα παιδιά από αλλεργίες

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αγροκτήματα κινδυνεύουν πολύ λιγότερο να εμφανίσουν άσθμα. Νέα μελέτη στο κορυφαίο περιοδικό Science δείχνει τώρα να εξηγεί το μηχανισμό του φαινομένου, ή τουλάχιστον να προσθέτει ένα κομμάτι σε αυτό το περίπλοκο βιοχημικό παζλ.

Τεχνότοπος: εκθεσιακό φεστιβάλ για τις τέχνες και το παιδί

Τεχνότοπος - εκθεσιακό φεστιβάλ για τις τέχνες και το παιδί
12 και 13 Σεπτεμβρίου, ώρες 11:00 - 14:00 
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τι προβλέπεται για τη φαρμακευτική αγωγή μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού

Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές ή φαρμακευτικές γνώσεις, ώστε να συνεισφέρουν με εξειδικευμένες πράξεις (χορήγηση φαρμάκου από το στόμα, ή σε ενέσιμη μορφή) σε ειδικού τύπου ασθένειες των μαθητών (εφηβικός ζαχαρώδης διαβήτης, επιληπτικές κρίσεις κ.ά) αλλά και σε εποχιακές ιώσεις. Αυτό δεν αποκλείει την υποχρέωση του εκπαιδευτικού να παρέχει τις στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες στους μαθητές του σχολείου του.