Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Podcast: You're Wrong About ADHD

Οι παρουσιαστές του Classic FM Sam Pittis και Katie Breathwick είναι φίλοι για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Πριν από περίπου δύο χρόνια, η ζωή τους πήρε μια εκπληκτική τροπή, καθώς και οι δύο ανακάλυψαν ότι έχουν ΔΕΠΥ. Η Katie πιστεύει ότι είναι μια υπερδύναμη, ο Sam πιστεύει ότι είναι ενοχλητική και άβολη.

Καινοτόμο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να διαγνώσει τον αυτισμό σε παιδιά κάτω των 2 ετών

Ένα πρόσφατα ανεπτυγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει εξειδικευμένες μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, διέγνωσε με ακρίβεια παιδιά ηλικίας 24 έως 48 μηνών με αυτισμό με ποσοστό ακρίβειας 98,5%.

Τα σχετικά αποτελέσματα παρουσιάζονται την επόμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής.

Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια – Τι μάθαμε στα Παιδικά Χωριά SOS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιούθα μιλήσουμε για έναν φορέα παιδικής προστασίας, διαφορετικό απ’ όσους υπάρχουν στην χώρα μας. Μακριά από τα αναχρονιστικά και κακοποιητικά ιδρύματα, στα οποία ούτε λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού ούτε επιδιώκεται στα σοβαρά η ψυχολογική και κοινωνική αποκατάστασή τους.

Εκπαιδευτικοί: Σχετικά με τις αιτήσεις παραίτησης για εξαιρετικούς λόγους - Όροι και Διαδικασίες

Οι αιτήσεις παραίτησης των μόνιμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους εκτός από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου (που υπολογίζεται από την 1η Φεβρουαρίου έως και την πρώτη εργάσιμη ημέρα που έπεται του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου) γίνονται αποδεκτές με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ήτοι τον/την προϊστάμενο/η της Γενικής Δ/νσης Εκπ/κού Προσ/κού Π.Ε. & Δ.Ε.) ύστερα από γνώμη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Κ.Υ.Σ.Π.Ε./Κ.Υ.Σ.Δ.Ε) για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες, οι οποίες αποδεικνύονται από πιστοποιητικά Υγειονομικής Επιτροπής ή Δημόσιου Νοσοκομείου, ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Βασίλης Ντάρμας: «Το θέατρο με βοήθησε να αγκαλιάσω το σύνδρομο Tourette»


Best Toys Ambassadors: Δράση των Learning Tube και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

Best Toys Ambassadors: Ένας νέος θεσμός από τα ελληνικά επιτραπέζια παιχνίδια Learning Tube - Learning Cube, όπου νέοι και νέες με σύνδρομο Down γίνονται πρεσβευτές των παιχνιδιών και τα παρουσιάζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο! 

Μια ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική πρωτοβουλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία που θα αναδείξει τους “Best Toys Ambassadors” δηλ. τους καλύτερους πρεσβευτές παιχνιδιών!

Χανιά: «Κυρία συγγνώμη αλλά θα βγούμε έξω» – Γιατί οι μαθητές κάνουν αποχή από τα Γερμανικά

Την αποχή τους από το μάθημα των γερμανικών αποφάσισε η πλειοψηφία των μαθητών της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου Χρυσοπηγής στα Χανιά, λόγω του ότι είχαν επιλέξει γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, γεγονός που γνωστοποίησε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. 

300 κλασικά κι ευπώλητα βιβλία που απαγορεύονται στη Φλόριντα λόγω LGBTQ+ αναφορών

Μια σχολική περιφέρεια της Φλόριντα έχει αφαιρέσει εκατοντάδες βιβλία από τα ράφια της βιβλιοθήκης και της τάξης, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας κλασικής λογοτεχνίας και σύγχρονων μπεστ σέλερ, λόγω του φόβου ότι τα βιβλία δεν συμμορφώνονται με έναν νόμο κατά των LGBTQ+ που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους, όπως μεταδίδει το them.us

Ιπποκράτειο: Δύο νέα σύγχρονα μηχανήματα στην αντιμετώπιση ρευματικών νοσημάτων σε παιδιά

Δύο νέα, «ανφάν γκατέ» σύγχρονα μηχανήματα μπαίνουν στη φαρέτρα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση ρευματικών νοσημάτων σε παιδιά. Η δωρεά έγινε συγκεκριμένα στο Παιδορευματολογικό Τμήμα της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου από τον όμιλο Τερκενλή.

Η Βρετανία ενέκρινε την πρώτη στον κόσμο γονιδιακή θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία και τη β-θαλασσαιμία

Η Βρετανία ενέκρινε μια γονιδιακή θεραπεία που αποσκοπεί να θεραπεύσει τη δρεπανοκυτταρική αναιμία και μια άλλη κληρονομική αιματολογική διαταραχή για ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω, ανέφερε σήμερα ο οργανισμός φαρμάκων της χώρας, γεγονός που την καθιστά την πρώτη χώρα στον κόσμο που κάνει κάτι τέτοιο.