Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ασφαλής η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση

Ο γενετικός έλεγχος του εμβρύου κατά την διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) για τυχόν ανωμαλίες και ενδεχόμενες ανίατες παθήσεις είναι ασφαλής, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας.

Γιορτή ηλιοπροστασίας για τα παιδιά

Γιορτή ηλιοπροστασίας για τα παιδιά διοργανώνει ο Οργανισμός Πρόληψης & Αντιμετώπισης Μελανώματος – Μελάμπους, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο εμπορικό κέντρο AVENUE (Κηφισίας 41 – 47).

Δεν μιλά, δεν περπατά και όμως κολυμπάει σαν κύκνος



Χαρίστε στα παιδιά χαλάρωση και... χρόνο

To καλοκαίρι γονείς και παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και αυτό είναι κάτι που επιθυμεί όλη η οικογένεια και το προετοιμάζει σε πολλές περιπτώσεις μήνες πριν. Πώς μπορούν αυτές οι διακοπές να είναι ικανοποιητικές για όλους και να αποβούν εποικοδομητικές; Η κλινική ψυχολόγος στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) κυρία Ιλια Θεοτοκά δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους γονείς.

Η εξοικείωση του παιδιού με το υγρό στοιχείο

Οι πρώτες εμπειρίες ενός παιδιού στη θάλασσα είναι καθοριστικές για τη σχέση που θα αναπτύξει με το υγρό στοιχείο. Μπορείτε, με κύριο άξονα το παιχνίδι... να το βοηθήσετε να εξοικειωθεί με το νερό, να μάθει να κολυμπάει και να απολαμβάνει τη θάλασσα με ασφάλεια και χωρίς φόβο.

Πρακτικά Συνεδρίου "Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: μαθαίνοντας εκτός σχολείου"

Μεταφορτώστε τα πρακτικά του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου  "Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: μαθαίνοντας εκτός σχολείου", που πραγματοποιήθηκε 8-11 Απριλίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Ευρωπαϊκή συνάντηση για το Σχολικό Εκφοβισμό

Οι συνεδριακές εγκαταστάσεις του Μουσείου της Ακρόπολης θα φιλοξενήσουν την Παρασκευή, 6 Ιουλίου, την Ευρωπαϊκή Συνάντηση με τίτλο: «Χτίζοντας ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενάντια το Σχολικό Εκφοβισμό» που διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Δήμος Κομοτηνής: Δωρεάν θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 5 – 12 ετών

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού- Παιδείας- Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής ανακοινώνει την έναρξη θερινών τμημάτων των προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Ο Πιστόριους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Ο νοτιοαφρικάνος Όσκαρ Πιστόριους είναι ο πρώτος αθλητής με ακρωτηριασμένα πόδια ο οποίος θα τρέξει στα 400 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Επιλέχτηκε σήμερα από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Αφρικής και αναμένεται να συμμετάσχει επίσης στον αγώνα σκυταλοδρομίας και τους Παραολυμπιακούς.

Θεατρική παράσταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Τα σατυρικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ, «Η αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου» θα παρουσιάσει, την Παρασκευή, 6 Ιουλίου, η θεατρική ομάδα «Εκτός Δρόμου» του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Τεύχος: Review of Disability Studies: An International Journal

Μεταφορτώστε το 2ο τεύχος του περιοδικού "Review of Disability Studies: An International Journal". 
 

ΙΚΥ: Erasmus για φοιτητές/καθηγητές/προσωπικό ανώτατης εκπαίδευσης με σοβαρές αναπηρίες 2012-2013

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ως Εθνική Μονάδα διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου/Μάθηση – ERASMUS προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση σε άτομα με αναπηρία (φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό ελληνικών ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης) που μετέχουν στο Πρόγραμμα ERASMUS για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

«Αθώα» παιδικά γεύματα

Είναι γνωστές σε όλους μας οι φράσεις «παιδί μου, φάε όλο το φαγητό σου… η τελευταία σου μπουκιά είναι η δύναμή σου… άλλα παιδάκια δεν έχουν φαί να φάνε… δεν είναι σωστό να πετάμε το φαγητό μας… κτλ». Όλοι τις έχουμε ακούσει πολλές φορές όταν ήμασταν παιδιά. Προσπαθούσαμε, ακόμα και όταν είχαμε χορτάσει, να αδειάσουμε το πιάτο μας και μάλιστα κάναμε διαγωνισμούς ποιος θα τελειώσει πρώτος.

Εκπαιδευτές και εξωτερικοί συνεργάτες στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΕΚΚΕΕ ΚΕΘΕΑ) στο πλαίσιο υλοποίησης της εγκεκριμένης Πράξης με τίτλο «ΚΕΘΕΑ_Υπηρεσίες Κατάρτισης και Συμβουλευτικής σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών στη περιφέρεια Αττικής» πρόκειται να απασχολήσει συνεργάτες με ωριαία αντιμισθία για την παροχή εκπαιδευτικού έργου και συνεργάτες με σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών για την υλοποίηση των ακόλουθων προγραμμάτων κατάρτισης :

Sudoku σχημάτων για το νηπιαγωγείο

Από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των μαθητών μας είναι όσα συνδυάζουν χρώματα και σχήματα. Σε μια περιήγηση στη διαδίκτυο βρήκαμε τυχαία τη δημιουργία μιας μητέρας, η οποία κατασκεύασε το δικό της παιδικό sudoku, μας φάνηκε ενδιαφέρον και είπαμε να το δοκιμάσουμε. Περιττό να αναφέρουμε ότι έγινε η νέα μας εξάρτηση. Μπορείτε να το μεταφορτώσετε δωρεάν, να το τυπώσετε και να το απολαύσετε με τα παιδιά σας! Εμείς ήδη ζητήσαμε το τρίτο επίπεδο και περιμένουμε απάντηση από τη δημιουργό! Σας προτείνουμε να πλαστικοποιήσετε τις εκτυπώσεις σας, για να κρατήσουν περισσότερο.

ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ: Θέσεις για ΑμΝΥ (18-37 ετών) σε Άνοιξη, Χαλάνδρι και Πατήσια

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόων Ατόμων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ) ενημερώνει ότι στα Εργαστήρια της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ στην Άνοιξη, το Χαλάνδρι και τα Πατήσια, υπάρχουν θέσεις για άτομα με νοητική υστέρηση, ηλικίας από 18 έως 37 ετών. Οι νέοι θα αξιολογηθούν από την επιστημονική ομάδων των Κέντρων και θα συνεχίσουν τη φοίτηση χωρίς περιορισμό ορίου ηλικίας.