Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Εκπαιδευτικές στρατηγικές για άτομα με Σύνδρομο Williams.

Οι εκπαιδευτικοί συναντούν μοναδικές προκλήσεις όταν καλούνται να διδάξουν σε παιδιά με Σύνδρομο Williams. Ωστόσο, μόλις μάθουν και συνειδητοποιήσουν το προφίλ της συγκεκριμένης ομάδας παιδιών, είναι σε θέση πια να παρέμβουν αποτελεσματικά. 

Συνδέοντας το γνωστικό προφίλ των παιδιών με Σύνδρομο Williams με εκπαιδευτικές στρατηγικές. 

Αιμοδοσία την Κυριακή 8/10 για την Τράπεζα Αίματος του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, από τις 9.30 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, ο Συνοικισμός Κωνσταντινουπολιτών πραγματοποιούμεί τη 4η αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Συνδέσμου, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Θεαγενείου Νοσοκομείου.

Σε λειτουργία 24 πρότυπα σχολεία που χρηματοδοτήθηκαν από Ε.Ε. μέσω ΣΔΙΤ

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς τέθηκαν σε λειτουργία και τα 24 πρότυπα σχολεία, ολοκληρώνοντας έτσι ένα καινοτόμο κατασκευαστικό έργο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο θα αναβαθμίσει την εμπειρία διδασκαλίας για συνολικά 6.500 μαθητές σε όλη την Αττική.

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση της εγκύου… εγκυμονεί παχυσαρκία για το παιδί της

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση της εγκύου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας στο παιδί της, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας «The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism». 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 1-3 χρόνων, στο Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων.Κύριος σκοπός τους είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το Μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ανεβάζει Ξανθούλη για παιδιά

Τριάντα-τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Το έργο του Γιάννη Ξανθούλη «Μέσα στο νερό δασκάλα» (οι περισσότεροι το ξέρουμε με τον τίτλο: «Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών») θα παρουσιαστεί φέτος στην παιδική σκηνή τουΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε σκηνοθεσία Θεανώς Αμοιρίδου. Τριάντα-τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Οδηγίες στα σχολεία για τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς

Το υπουργείο Παιδείας διαβίβασε στις σχολικές μονάδες οδηγίες του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς.
Πηγή: esos

Παιδεία χωρίς σύνορα: 160 προσφυγόπουλα σε ελληνικά σχολεία

Αντιδράσεις και ρατσιστικά παραληρήματα μαζεύτηκαν, κατά την περσινή σχολική χρονιά, σαν σύννεφα πάνω από την φοίτηση παιδιών προσφύγων σε σχολεία της Ελλάδας. Το «όχι» από το Ωραιόκαστρο και οι διαμαρτυρίες συλλόγων γονέων δημιούργησαν εντάσεις αφήνοντας χώρο σε αδικαιολόγητα επιθετικές στάσεις. Όσοι τάσσονταν κατά της φοίτησης των παιδιών σε σχολεία της χώρας διατείνονταν ότι δεν είναι εμβολιασμένα και πως η διαφορετική τους κουλτούρα θα δημιουργούσε προβλήματα κατά την διαδικασία της ενσωμάτωσης. 

ΟΜΚΕ: Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Ν.Γ. – Ανακοίνωση για Κωφούς-Βαρήκοους Φοιτητές

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, στο πλαίσιο λειτουργίας του Προγράμματος Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα, το οποίο υποστηρίζει με δωρεά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καλεί τους Κωφούς-Βαρήκοους φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ που επιθυμούν διερμηνεία Ε.Ν.Γ. για τις ανάγκες των σπουδών τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 (Α’ & Β’ εξάμηνο), να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση στην Υπηρεσία του Προγράμματος Διερμηνείας στη Ν.Γ. στο e-mail omkedrm@omke.gr, μέχρι τη Δευτέρα 30/10/2017.

Approaches: Τεύχος 9 (1) 2017

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Approaches. Μπορείτε να το διαβάσετε ή να το μεταφορτώσετε από εδώ. Το Approaches ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 και αποτελεί το πρώτο επιστημονικό περιοδικό μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα.