Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Άποψη: Εύα Στάμου "Ροζ παιχνίδια"

Για την "κοριτσίστικη" σειρά παιχνιδιών που σχεδίαζε να κυκλοφορήσει η εταιρία LEGO σάς είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Δεκέμβριο. Διαβάστε σχετικά την άποψη της καις Εύας Στάμου για τα "Ροζ παιχνίδια", όπως δημοσιεύεται στο protagon.

Χρόνος και παιδί

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις ασχολίες των παιδιών στην Αγγλία και τις σχέσεις που αναπτύσσουν με την οικογένειά τους. Το άρθρο προβάλλει ένα θέμα παγκόσμια επίκαιρο και τονίζει τη σημασία της αποτελεσματικής και εποικοδομητικής επικοινωνίας με τα παιδιά.

Virtual Education Fair

Το ηγετικό site στην εύρεση εργασίας kariera.gr, μέλος του δικτύου CareerBuilder με σταθερές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καινοτομεί για ακόμη μια φορά διοργανώνοντας την 1η Online έκθεση εκπαίδευσης στην Ελλάδα, το “Virtual Education Fair”.

Πρόταση για το νέο λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την πρόταση για τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης, παρουσίασε  στη Διακομματική Επιτροπή η επιστημονική ομάδα, που αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή- που την συντονίζει-, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Αλέξη Δημαρά, τον Πρόεδρο του ΣΠΔΕ Ιωάννη Καζάζη, τον πρώην Πρόεδρο του ΣΠΔΕ Γιώργο Μπαμπινιώτη και την πρώην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Νίκη Γκοτσοπούλου.

Προβολή: “Change will Happen” Chris Colwell


Προλογίζει η Άννα Ευαγγελινού, αρχισυντάκτρια του Ελληνικού διμηνιαίου περιοδικού “Αναπηρία ΤΩΡΑ” και εργάζεται ως web administrator στο www.disabled.gr.

14ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε εγκύκλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες σχετικά με τον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.

Grow: το ποδήλατο που μεγαλώνει μαζί με το παιδί (video)



Φυσιολατρικός περίπατος Ά Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ

Ο Ά Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την Κυριακή 5/02/2012 ,τα μέλη και τους φίλους του σε έναν φυσιολατρικό περίπατο στο Βοτανικό Μονοπάτι του Αισθητικού Άλσους της Καισαριανής .Θα γίνει στάση στην Καλοπούλα για τσάι και καφέ.
Ώρα και σημείο συγκέντρωσης : 8:30π.μ. στην είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, Τέρμα Κουσίδου.

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας

Ξεκινούν οι εγγραφές του δεύτερου κύκλου του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας, με τις επιμέρους ενότητες Ιστορία της Συμφωνίας, Όπερα, Φιλοσοφία της Μουσικής και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

24 θέσεις Εποχικού Προσωπικού στα Κέντρα Κοιν. Πρόνοιας Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δ. Θέρμης

Καταληκτική ημερομηνία: 08/02/2012
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 28/01/2012-08/02/2012
Τηλέφωνο: 23923/30214, 30219

Τα Κέντρα Κοιν. Πρόνοιας Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δ. Θέρμης ανακοινώνουν την πρόσληψη 24 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-08-2012, με δικαίωμα παράτασης ή ανανέωσης της σύμβασης αν το πρόγραμμα συνεχιστεί, ως ακολούθως:

Προβολή: Dial "M" for Maths...


Προτού πείτε στο παιδί σας να ζητήσει βοήθεια για τις ασκήσεις των μαθηματικών, δείτε ποιοι κλήθηκαν να βοηθήσουν στην επίλυση σοβαρών μαθηματικών αινιγμάτων...

Παιδιά που τα σημάδεψαν τα κάγκελα

Βρέφη και νήπια συμβιώνουν με τις μητέρες τους στη φυλακή. Σε άλλες περιπτώσεις παιδιά στερούνται τη μητρική αγκαλιά. Το πρόγραμμα DAPHΝE, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 164 έγκλειστες στη χώρα μας, έχει στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα παιδιά και στις μητέρες τους