Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αποτελεσματικές στρατηγικές γονέων παιδιών με ΔΕΠΥ.

Πώς μπορείτε να είστε ο τέλειος γονιός για το παιδί σας με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ).

Γίνετε από καλός… τέλειος.

Οι περισσότεροι γονείς είναι καλοί γονείς. Όμως, αν ο γιος ή η κόρη σας έχουν ΔΕΠΥ, ίσως το «καλός γονιός» να μην είναι αρκετό. Για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας είναι ευτυχισμένο και καλά προσαρμοσμένο στο παρόν αλλά και στο μέλλον – και προκειμένου να δημιουργήσετε ένα γαλήνιο περιβάλλον στο σπίτι- πρέπει να γίνετε τέλειος γονιός.

Νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για το Φθινόπωρο του 2013 είναι έτοιμο!
Για να «ξεφυλλίσετε» ηλεκτρονικά το τεύχος 111, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε εδώ
Πατήστε πάνω στο περιοδικό για να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος. Μπορείτε να αλλάζετε σελίδα πατώντας τα βέλη που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του περιοδικού.
Παράλληλα, μπορείτε να κατεβάσετε το τεύχος 111 σε pdf πατώντας εδώ.
Τέλος, μπορείτε να βρείτε όλα τα τεύχη των Διαδρομών εδώ.

Πηγή: Ενημερωτικό μήνυμα

Γιόγκα για τυφλούς με τη βοήθεια του Microsoft Kinect

Σ’ ένα τυπικό μάθημα γιόγκα, οι ασκούμενοι παρακολουθούν τον δάσκαλό τους και μαθαίνουν πώς να διορθώνουν τη στάση του σώματός τους για να εκτελέσουν σωστά μια άσκηση. Τι γίνεται όμως αν ο μαθητής είναι μερικά ή ολικά τυφλός, αδυνατώντας να δει τι ακριβώς πρέπει να κάνει; Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών της επιστήμης των υπολογιστών δημιούργησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του τυφλού μαθητή και παράλληλα του εξηγεί με λόγια τι πρέπει να διορθώσει στη στάση του.

H υγεία και η ασφάλεια στις αίθουσες διδασκαλίας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA), από κοινού με την κοινοπραξία Napo, εγκαινιάζει ένα συναρπαστικό νέο πρόγραμμα που ως στόχο έχει να παρουσιάσει στους μαθητές βασικές γνώσεις σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια.

Τα ζώα κι εμείς…παιδαγωγικό υλικό για εκπαιδευτικούς!

Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF)

Τα ζώα στην Ελλάδα υποφέρουν. Καθημερινά ακούμε περιστατικά βαρβαρότητας και κτηνωδίας εις βάρος τους, τα βλέπουμε πατημένα στους δρόμους ή περιφερόμενα άρρωστα στη γειτονιά μας. Είναι ώρα να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα με όχημα την Παιδεία των παιδιών. Η έννοια «ζώο», εκτός από την πραγματική της διάσταση, συμβολίζει τον κάθε ΑΔΥΝΑΜΟ που θα βρεθεί μπροστά στο παιδί στο δρόμο της ζωής. Το παιδί μαθαίνει, μέσα από το πρόγραμμα, να προστατεύει τον αδύναμο, όποια ιδιότητα και αν έχει αυτός. Μαθαίνει να μπαίνει στη θέση του ΆΛΛΟΥ και να μην προβαίνει σε ενέργειες που τον θίγουν ή τον πληγώνουν.

Οδηγίες διδασκαλίας του μαθήματος "Πολιτική Παιδεία" της Α' τάξης ημερησίων ΕΠΑΛ 2013-14

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τις οδηγίες διδασκαλίας για το μάθημα "Πολιτική Παιδεία", Α' τάξης ημερησίων ΕΠΑΛ 2013-14: