Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Καλό μήνα!

 


Αιτήσεις στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

Μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αίτηση για την εισαγωγή τους στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης), για το σχολικό έτος 2023-2024.

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι σπουδαστές δύναται να εγγραφούν σε Κέντρα Προστατευόμενης Εργασίας (ΚΕΠΕ).

Έρευνα: Τα αρσενικά βρέφη «μιλούν» περισσότερο τον πρώτο χρόνο από ό,τι τα θηλυκά

Τα βρέφη βγάζουν τσιρίδες, ήχους που μοιάζουν με φωνήεντα και άλλους σύντομους ήχους. Ενώ ορισμένα βρέφη είναι από τη φύση τους πιο ομιλητικά από άλλα, μια νέα μελέτη στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «iScience» διαπιστώνει ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών στον αριθμό αυτής της πρόδρομης ομιλίας τους.

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα Α21 – Μέχρι τις 7/7/2023 οι αιτήσεις

Ανοιξε εκ νέου και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού – προκειμένου οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2023 να υποβάλουν. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 7/7/2023 και ώρα 18.00΄, στην συνέχεια θα κλείσει προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 3ης δόσης 2023 και τυχόν αναδρομικών.

Πάτρα: Συγκλονιστικά βιώματα τεσσάρων παιδιών που μεγάλωσαν με κωφούς γονείς

Πώς είναι αλήθεια να μεγαλώνεις με κωφούς γονείς; Σε αυτό το ερώτημα απάντησαν περιγράφοντας μία σειρά από προσωπικά τους βιώματα τέσσερα παιδιά, ενήλικες σήμερα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας του οποίου διευθύντρια είναι η Αγγελική Νικολοπούλου.

Όλα έτοιμα για το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Τις ημερομηνίες που θα «τρέξει» και φέτος το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης καθώς και τις πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης σε αυτό ανακοινώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου για την ταινία “Shower Boys”

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την προβολή της ταινίας ”Shower Boys” σε δημοτικό σχολείο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Οι βιβλιοσκώληκες τρύπωσαν στις ζωές νηπίων και εφήβων της Καλαμαριάς

Ρεκόρ αναγνώσεων από μαθητές του Δήμου Καλαμαριάς, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ, για την σχολική περίοδο 2022 – 2023!

19.920 αναγνώσεις βιβλίων έγιναν από 1150 παιδιά αποδεικνύοντας τον επιδραστικό ρόλο των δημοτικών βιβλιοθηκών στην τοπική και σχολική κοινωνία.

Συγκλονιστική ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου με αμαξίδιο

Μια συγκινητική δράση που περιλάμβανε την ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου με αμαξίδιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και η αφήγηση είναι συγκλονιστική…

«Στις 10 20 την Κυριακή το πρωί το αεικίνητο δίδυμο γένους θηλυκού… κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Κισσάβου όπου με μεγάλη χαρά και συγκίνηση η Αγλαΐα Κατσιγιάννη ,πρόεδρος του συλλόγου παραπληγικών της Δράμας, χτύπησε πολλές φορές την καμπάνα της κορυφής ,μια κίνηση που κάνουν όλοι οι ορειβάτες όταν φτάνουν εκεί. Η όλη δράση πραγματοποιήθηκε με το ειδικό αμαξίδιο που παραχώρησε η ομάδα «Τρέξε μαζί μου» που τους στάθηκε μεγάλος αρωγός και στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος.

Τα Απογεύματα Της Ευρώπης: Δικαιώματα των αναπήρων στην Ευρώπη

O Κύκλος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet CitiEuro στην 4η συνάντηση στα "Απογεύματα της Ευρώπης" (Les après-midi de l'Europe) ασχολήθηκε με τη θεματική "Δικαιώματα των αναπήρων στην Ευρώπη". Τη συζήτηση συντόνισε η κα. Ευαγγελία Βλάχου, Διδάκτωρ Νομικής ΕΚΠΑ, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ΕΑΠ και συμμετείχαν η κα. Παρούλα Νάσκου - Περράκη, Αφ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Οργανισμών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, Διδάσκων Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κοινωνικός Λειτουργός, Δ/ντης ΕΝΕΕΓΥΛ/Help και η κα. Ανδρονίκη Μουστάκα, Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ν. Λέσβου.

Διαδικτυακή εκδήλωση: Συμπεριληπτική Ολοκληρωμένη Σεξουαλική Εκπαίδευση (ΣΟΣΕ)

Το Πολύχρωμο Σχολείο διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα την Συμπεριληπτική Ολοκληρωμένη Σεξουαλική Εκπαίδευση (ΣΟΣΕ). Η συνάντηση θα υλοποιηθεί διαδικτυακά και θα συζητηθούν θέματα όπως:

Υπάρχει πρόληψη στην ψυχική υγεία;

«Στην ψυχική υγεία η πρόληψη αφορά διάφορες μορφές παρεμβάσεων οι οποίες στοχεύουν στους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία, πριν εμφανιστεί κάποιο θέμα ψυχικής υγείας. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν είτε ατομικά, είτε σε συγκεκριμένη ομάδα, είτε στον γενικό πληθυσμό» εξηγεί η δρ Ιλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. 

Γονεϊκή πίεση: Όταν οι γονείς κάνουν ...bullying στα παιδιά τους και στους εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδετικοί υποφέρουν ενώ οι συνέπειες για την ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών είναι δραματικές, καθώς οι μαθητές υφίστανται το φαινόμενο του academic burnout.

Συμβαίνει ενίοτε και στα δημόσια σχολεία, όμως στα ιδιωτικά τα τελευταία χρόνια, η έντονη πίεση των γονιών προς τους εκπαιδευτικούς, η οποία συνήθως μάλιστα δεν στηρίζεται σε πραγματικούς λόγους, προκαλεί σοβαρές εντάσεις και παράπλευρες επιπτώσεις.