Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

"Γράμμα από την κατασκήνωση": Για τη μαμά μου και το ΚΕΑ…

Λίγο πριν φύγει ο Γιώργος για την κατασκήνωση, έφτιαξε ένα ιδιαίτερο δώρο για τη μαμά του. Μπορεί να κατέστρεψε ένα ρολό χαρτί, αλλά άξιζε τον κόπο! ‘Εφτιαξε ένα ανθρωπάκι, τον “Γώγο”, τον εαυτό του δηλαδή και το έβαλε στο κομοδίνο, δίπλα στο κρεβατάκι του, έτσι ώστε να τον βλέπει η μαμά του κάθε πρωί και να ξέρει ότι είναι καλά και χαρούμενος. 

Και φυσικά, ο μικρός δεν σταμάτησε εκεί. Έστειλε και σε εμάς, στο ΚΕΑ, μία ζωγραφιά που τον δείχνει να κολυμπά στη θάλασσα και μία που τον δείχνει να παίζει με τους φίλους του στα γήπεδα της κατασκήνωσης!

Καλά μπάνια, Γιώργο και σε περιμένουμε μετά τις 20 Αυγούστου για πολύ παιχνίδι!

Τα "παιδιά πινόκιο" έχουν καλύτερη μνήμη

Τα "παιδιά πινόκιο" ή αλλιώς τα παιδιά που λένε ψέματα, έχουν καλύτερη μνήμη σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς και Βρετανούς ερευνητές παιδοψυχολόγους.

Ειδικότερα, μελετητές από το πανεπιστήμιο του Sheffield, το πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριντα και το πανεπιστήμιο του Stirling, εξέτασαν 135 παιδιά στο πλαίσιο ενός πειράματος.

Παιδιά και τεχνολογία: 13 συμβουλές για να κάνετε την τεχνολογία σύμμαχο και όχι εχθρό

Με την τεχνολογία να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, τα μικρά παιδιά που γνωρίζουν να χειρίζονται άψογα υπολογιστές, κινητά και ταμπλέτες δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

Πλέον, τα παιδιά από μικρή ηλικία είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία, γεγονός που έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Σίγουρα, η τεχνολογία προσφέρει πολλές δυνατότητες, δίνει απεριόριστη πρόσβαση στην πληροφορία και αν χρησιμοποιηθεί με σωστό τρόπο είναι σίγουρο ότι βοηθά στην καλλιέργεια και την εκπαίδευση του παιδιού. Η υπερβολική χρήση της, όμως, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνικότητα του παιδιού, αλλά και να τα εκθέτει σε πληροφορίες που δεν είναι κατάλληλες για την ηλικία του, αλλά και στον κίνδυνο να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης.

Υψηλός κίνδυνος διάσεισης σε παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο

Πολύ συχνοί είναι οι τραυματισμοί στο κεφάλι σε παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο, επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τη συχνότητα διάσεισης σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

ΗΠΑ: «Μπουκώνουν» τα παιδιά με ψυχοφάρμακα

Πριν από ένα χρόνο η εφημερίδα Washington Post σημείωνε ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις αποθησαυρίζουν ποσά-ρεκόρ, συνολικά 1,8 τρις δολάρια, περιμένοντας επενδυτικές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή, καταγραφόταν ότι αριθμός-ρεκόρ παιδιών στην Αμερική λαμβάνουν με συνταγή ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και σε πολύ τρυφερές ηλικίες.

Τρία μετάλλια στην «κομμένη» Ολυμπιάδα

Με τρία μετάλλια επιστρέφει η ελληνική αποστολή από τη 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην οποία η συμμετοχή της χώρας μας αρχικά κινδύνευσε λόγω της απόφασης του υπουργείου Παιδείας, όπως είχε αναδείξει στις 27 Μαΐου η «Κ».

Μήνυμα συνεργασίας και αποδοχής από μαθητές

«Τι όμορφο που είναι να βλέπεις ένα παιδί στην κούνια, ένα παιδί στην αγκαλιά της μάνας του, ένα παιδί στην αγκαλιά του κόσμου. Η νέα ζωή, η δύναμη του κόσμου. Θέλει να μας πει ότι δεν τελειώνει τίποτα. Οτι δεν έχει άκρη ο κόσμος· κι η τελειότητά του όνειρο ανεκπλήρωτο. Το παιδί είναι το ίδιο, η νοσταλγία για το τέλειο, αλλά κανείς τέλειος δεν είναι. Το τέλειο παιδί δεν θα υπάρξει ποτέ, η συνοδοιπορία στην ανάταση μαζί του είναι η ύπαρξή μας ολόκληρη».

Καλοκαιρινές Εξερευνήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στα καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά! 

Μαξ Βέμπερ: Η ένοχη εξομολόγηση ενός παιδόφιλου

«Νιώθω σεξουαλική έλξη για μικρά κορίτσια. Όμως ποτέ δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε παιδί, ούτε έχω πειράξει κανένα κορίτσι»: αυτά είναι τα πρώτα λόγια που ψελλίζει στο δημοσιογράφο του BBC ο Μαξ Βέμπερ, ένας 30χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής επιστημών από τη Γερμανία.

Αυτό είναι το κουσούρι του. Είναι, όπως λέει, παιδόφιλος με την κυριολεκτική έννοια του όρου: κοιτάει μικρά κορίτσια, αλλά δεν πειράζει. Σκέφτεται, αλλά δεν αγγίζει.

Ο Μαξ είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που η ψυχολογία αποκαλεί «ενάρετος παιδόφιλος».