Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πρόσωπα: Jack Carroll

"Μην ανησυχείτε, ξέρω τι σκέφτεστε: Ο Χάρυ Πότερ είχε ένα άσχημο ατύχημα παίζοντας quidditch".

Schooligans: Οδηγός δικαιωμάτων μαθητών

Ανασκόπηση: 7ο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης ΑμεΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στo κλειστό κολυμβητήριο της Νάουσας, το Σάββατο 20/4/2013 και διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ, υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ). Στο τουρνουά έλαβαν μέρος αθλητές συλλόγων από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Το επίπεδο των αγώνων αλλά και της διοργάνωσης ήταν αρκετά υψηλό αφού συμμετείχαν αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας οι οποίοι εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Λονδίνο.

Επιλογή 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2013-2014 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πρέπει να συμπληρώσουν, μετά την ενημέρωσή τους από τον Διευθυντή του Σχολείου, δήλωση (ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ) με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέτουν στο Δ/ντή του Σχολείου τους έως 5 Ιουνίου 2013, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου. 

Εγκρίθηκε η κυκλοφορία νέου εξαδύναμου παιδικού εμβολίου

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε τη Δευτέρα το νέο εμβόλιο της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi, για βρέφη από έξι εβδομάδων έως 24 μηνών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Ανοιχτή παρέα αλληλοβοήθειας ατόμων με ΔΕΠΥ στη Θεσσαλονίκη (28/04/13)

Ένα ανοιχτό ανοιξιάτικο καφέ με θέμα τη ΔΕΠΥ
Σε φιλικό κλίμα, ελάτε να κουβεντιάσουμε, ν' ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις με την υπόλοιπη παρέα ατόμων με ΔΕΠ-Υ.
Την κυριακή 28/04/13, στις 06.00μ.μ στο καφέ "Συμφωνία" στην οδό Ερμού 21 & Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Εθελοντισμός: Συνοδοί κατασκήνωσης

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του κατασκηνωτικού προγράμματος ΑμεΑ 2013, αναζητεί συνοδούς κατασκηνώσεως για παιδιά ΑμεΑ. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 17 Μαΐου 2013. Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2463022611, 2463500809, καθημερινά πρωί από τις 09:00-14:00 και απόγευμα από τις 17:00-20:00.

Πόσο κινδυνεύουμε από την υπερπληροφόρηση

Oι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τα περιοδικά, οι εφημερίδες και βέβαια το Διαδίκτυο βρίθουν ειδήσεων που χαλάνε τη διάθεσή μας. Βομβαρδιζόμαστε από παντός είδους αρνητικές πληροφορίες, και όσο κι αν προσπαθούμε να τους αντισταθούμε, σίγουρα θα καταφέρουν να μας επηρεάσουν, να μας στενοχωρήσουν, ακόμα και να μας τρομοκρατήσουν. Γιατί, όμως, μας συμβαίνει αυτό; Πόσο πιθανώς κινδυνεύουμε; Και, βέβαια, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία της πληροφορίας; Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς πληροφόρηση;

Προβολή: Ένα θρανίο

Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για το δημοτικό σχολείο της Γαύδου...

Έξυπνοι τρόποι να απασχολήσετε ένα νήπιο για τουλάχιστον 10 λεπτά!

Όσο δηλαδή χρειάζεστε για να κάνετε ένα ντους, να απαντήσετε σε ένα τηλεφώνημα ή να μαζέψετε τη μπουγάδα με την ησυχία σας! 

Ανεμβολίαστο ένα στα πέντε παιδιά, λόγω κοινωνικής ή γεωγραφικής θέσης

Ενάμιση εκατομμύριο παιδιά δεν θα είχαν πεθάνει το 2011 αν είχαν εμβολιαστεί, υποστηρίζει η UNICEF κατά την έναρξη της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στα τέλη Απριλίου. 

Αναγκαίες οι νέες τεχνολογίες στα σχολεία, υποστηρίζει έκθεση

Την ανάγκη άμεσης εισαγωγής των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στα σχολεία για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στην ΕΕ, διαπιστώνει έκθεση.

Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε από το European Schoolnet και το Πανεπιστήμιο της Λιέγης, τονίζει ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την βούληση να στραφούν στην «ψηφιακή τεχνολογία», ωστόσο η χρήση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία είναι χαμηλή παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των υπολογιστών διπλασιάστηκε από το 2006.

Παράσταση: «Julius»

«Πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε πραγματικά. Εντελώς φανερά ποιοι είμαστε. Εσείς μας διαλέξατε. Εσείς. Είσαστε ίδιοι με μας. Πείτε το. Φωνάξτε το. Ουρλιάξτε, επιτέλους…».

Bazaar από τους Φίλους της Μέριμνας

Οι Φίλοι της Μέριμνας ετοιμάζουν το πρώτο τους bazaar στην πόλη της Θεσσαλονίκης (27-28 Απριλίου).

Ρούχα και αξεσουάρ, γυναικεία, παιδικά και ανδρικά, παιχνίδια, χειροποίητα δώρα και κατασκευές, μπιτ μπαζάρ, βιβλιοπωλείο και λαχειοφόρος αγορά, καφενείο και σπιτικές λιχουδιές!