Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Διανυκτέρευση στο Μουσείο

Συνεχίζεται από τις 15 Σεπτεμβρίου 2012, η επιτυχημένη και πρωτότυπη δράση που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Διανυκτέρευση στο μουσείο - Sleepover».

Περιοδικό EDU Special

Το περιοδικό EDU Special αποσκοπεί στην προώθηση του τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η ύλη του περιοδικού χωρίζεται σε διάφορους τομείς που αφορούν στην εκπαίδευση.

Ασκήσεις για γερή μνήμη

Ο Γκερτ Μίτρινγκ παίζει τους αριθμούς στα δάχτυλα. Φέτος ανακηρύχθηκε για ένατη φορά πρωταθλητής στους «νοερούς υπολογισμούς». Υπολογίζει μόνο με το νου τετραγωνικές ρίζες και παραγώγους.

Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα δημόσια ΙΕΚ

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιλογής για τις νέες ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2012, ξεκινά από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 και λήγει την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι δέκα εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Η έγκυρη ιστοσελίδα superscolar. org κατάρτησε κι έδωσε στην δημοσιότητα έναν κατάλογο με τους 10, κατά την άποψή της, πιο έξυπνους ανθρώπους στο κόσμο αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας πως η λίστα δεν είναι αντικειμενική, αφού η έννοια της εξυπνάδας είναι κάτι υποκειμενικό κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες πέρα από το IQ που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ: Λαογραφικό εκθετήριο το παλιό σχολείο

Σε εκθετήριο για την ανάδειξη της λαογραφικής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς μετατρέπεται το παλιό σχολείο του Άνω Σταυρού στον δήμο Βόλβης.
 

Προσλήψεις 18 ατόμων στην Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαοκτώ (18) ατόμων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης», που εδρεύει στο Ρέθυμνο.

Προσηλυτιστές, ετών 7

Ο Ιεζεκιήλ Στόνταρντ δεν είναι ένα συνηθισμένο εντεκάχρονο αγόρι: όχι μόνο διαβάζει καθημερινά τη βίβλο, αλλά και κηρύττει το λόγο του Θεού σε τοπικές εκκλησίες κοντά στην Ουάσιγκτον. Πρόσφατα μάλιστα έγινε και επίσημα ιεροκήρυκας στην εκκλησία των γονιών του, που είναι και οι δύο Βαπτιστές πάστορες.

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Σπηλαιολογίας Θεσσαλονίκης "Πρωτέα"

Η ίδρυση ψηφιακής και αναλογικής βιβλιοθήκης με θέμα τη Σπηλαιολογία αποτελεί πρόκληση για τον "Πρωτέα" που σκοπεύει να υλοποιήσει σύντομα. Τα μέλη θα είναι σε θέση να δανείζονται βιβλία τα οποία θα έχουν καταχωρηθεί σε ψηφιακή βάση δεδομένων και θα μπορούν διαβάζοντάς τα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα Σπηλαιολογίας, Γεωλογίας, Βιοσπηλαιολογίας κλπ.
Μεταβείτε εδώ

Οικογένειες υιοθετούν οικογένειες

Ο τίτλος του προγράμματος είναι εύγλωττος: «Οι οικογένειες αγκαλιάζουν οικογένειες» και έχει ως έμβλημα δύο αγκαλιές που συμπλέκονται. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Βέροιας και έχει στόχο την οικονομική στήριξη οικογενειών που δεν τα βγάζουν πέρα, από άλλες που έχουν τη δυνατότητα να τις βοηθήσουν.

«Μύες εν δράσει» στο Noesis

Το πρόγραμμα έχει στόχο την εξοικείωση των παιδιών και του κοινού με παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα