Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

4 ασκήσεις με τη χρήση παιδικών βιβλίων στα αγγλικά

Πολλές φορές φτάνουν στα χέρια μας παιδικά(και όχι μόνο) βιβλία στην αγγλική γλώσσα που δεν κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα ελληνικά. Για να μπορούμε να τα διαβάσουμε με όλα τα παιδιά του ΚΕΑ (και να τα δανειστούν εάν επιθυμούν), κάνουμε τις δικές μας μεταφράσεις (ερασιτεχνικές), τις οποίες μεταφέρουμε σε post-its στις αντίστοιχες σελίδες του βιβλίου. Ειδικά όταν υπάρχει εικονογράφηση και το κείμενο δεν είναι ξεχωριστά από τις εικόνες, το γεγονός ότι τα post-its μπορούν να αποκολληθούν όσο χρειάζονται τα παιδιά να απολαύσουν την εικονογράφηση είναι πολύ βολικό. 

GReco: Tα Γιαννιτσά πρωταγωνιστούν στη μαθητική επιχειρηματικότητα

Από τη σύμπραξη των σχολείων μας,του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μαθητική "Εικονική Επιχείρηση" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, γεννήθηκε η εταιρεία GReco, που έχει ως αντικείμενο τη μετατροπή συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ή ηλιακά. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, που συνειδητοποιούν την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, αποκομίζοντας ταυτόχρονα πολύτιμα οφέλη για τους ίδιους. Το σύνθημά μας: GRecoλογικό, GRecoνομικό, GReco πρακτικό!


Ο δήμος Καλαμαριάς φροντίζει για την καλοκαιρινή φύλαξη των μαθητών

Χείρα βοηθείας προς τους εργαζόμενους γονείς που στερούνται άλλων επιλογών για τη φύλαξη των παιδιών τους τείνει ο δήμος Καλαμαριάς, οργανώνοντας πρόγραμμα για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.

"Μπλε Φάλαινα": Οι δέκα συμβουλές για να προλάβετε το κακό

Οι κλήσεις που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι εκατοντάδες καθώς γονείς ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι «Blue Whale Challenge» το οποίο ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία και στις αρχές του μήνα έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας.

Σχέδιο δράσης για την προστασία των παιδιών προσφύγων από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Το διετές Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, υιοθέτησαν τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η 127η ετήσια σύνοδος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπηςδιεξάγεται στην Λευκωσία, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Εργαστήριο αφήγησης για παιδιά (Ηράκλειο)

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου Ηρακλείου αναφέρει:

"Ο Νίκος Καζαντζάκης στην Αναφορά στον Γκρέκο αναφέρει: « .. άκουγα παραμύθια, έπαιρνε τ’ αφτί μου κουβέντες κι όλα μεταμορφώνουνταν και παραμορφώνουνταν μέσα μου.. αργότερα πολύ, όταν άρχισα να γράφω τραγούδια και μυθιστορήματα, κατάλαβα πως η μυστική αυτή κατεργασία λέγεται δημιουργία ..».

Πανελλαδικές 2017: Πότε θα εξεταστούν οι Έλληνες του εξωτερικού

Από τις 4 έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν φέτος οι εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού και για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό», θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου, για τα μαθήματα γενικής Παιδείας και ομάδων προσανατολισμού. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν στο διάστημα 11-18 Σεπτεμβρίου.

Η ένωση «Μαζί για το παιδί» χαρίζει 25.000 ζευγάρια παπούτσια σε άπορα παιδιά

Βήματα αισιοδοξίας προς ένα καλύτερο μέλλον κάνουν άπορα παιδιά σε όλη την Ελλάδα χάρη στην πρωτοβουλία της ένωσης “Μαζί για το παιδί” να διαθέσει και φέτος δωρεάν χιλιάδες καινούργια ζευγάρια παπούτσια, σε συνεργασία με πάνω από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιά.

Αλλάζουν τα κριτήρια για την τοποθέτηση των διευθυντών σχολείων

Αντικειμενικά και αξιοκρατικά θα είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα τοποθετούνται στις θέσεις τους στα σχολεία οι διευθυντές, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου για την επιλογή και τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους». 

Ιταλία: Πρόστιμα και αφαίρεση επιμέλειας για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Με απόφαση της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι, από την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών που εγγράφονται και παρακολουθούν τα μαθήματα σε τάξεις παιδικών σταθμών και σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της χώρας.

Η απόδειξη μέσω του ειδικού βιβλιαρίου υγείας ότι έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται τα προβλεπόμενα εμβόλια θα είναι υποχρεωτική για την εγγραφή σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, δηλαδή μέχρι το έκτο έτος της ηλικίας.

Όταν οι γονείς γίνονται παιδιά

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από τον Α.Σ. Πλάτων Σερρών αγώνας μπάντμιντον οικογενειών.

Μια ιδέα από ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια από τον προπονητή Αλέξανδρο Καντζόγλου και αγκαλιάστηκε από τους μικρούς αθλητές και τις οικογένειες τους. Στον αγώνα ένας εκ των δύο γονέων παίζει με το παιδί του κατά μιας άλλης οικογένειας. Τα χαμόγελα όλων στο τέλος των αγώνων ήταν απόδειξη της επιτυχίας αυτής της διοργάνωσης που σκοπό έχει οι μικροί αθλητές και οι γονείς τους να χαρούν το άθλημα του μπάντμιντον. Όλοι οι αγωνιζόμενοι παρέλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα.