Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Προβολή: Η Τρομοκρατία Της Αθωότητας


Με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

«Τα κορδόνια του» : Όταν οι μαθητές μιλούν για τον αυτισμό

«Τα κορδόνια του» είναι ο τίτλος της νέας συγκινητικής ταινίας – ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανού Χανίων, η οποία δημιουργήθηκε από μαθητές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «cine-mathimata» του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το φιλμ «Τα κορδόνια του» αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ταινία του συγκεκριμένου σχολείου.

«Η μνήμη του Μέλλοντος» σε επτά δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής

Το θέατρο στην εκπαίδευση και γενικότερα την εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση και την θεωρία και την πράξη των θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων, ανέδειξε η ημερίδα και το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή την ολοκλήρωση του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος «Η Μνήμη του Μέλλοντος». Το πρόγραμμα εφαρμόσθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς σε επτά δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ομάδα ειδικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ημερίδα έγινε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Μαρτίου στην αίθουσα του θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

H ΔΟΕ για το θέμα των υγειονομικών ελέγχων στα δημόσια σχολεία

Με επιστολή της προς το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ιωάννη Μπασκόζο και κοινοποίηση προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ζητάει να γίνει συνάντηση «για την επίλυση του προβλήματος των υγειονομικών ελέγχων στα δημόσια σχολεία».

Μια ποδηλατοβόλτα για καλό σκοπό Vol.2

Κάνε και εσύ μια δωρεά.
Οι καθημερινές ανάγκες ενός Παιδικού Χωριού SOS σε είδη είναι πολλές και αφορούν από την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα έως τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού.

Πότε είναι ώρα για τα πρώτα μαθήματα ανεξαρτησίας του παιδιού

Όσο κι αν είναι κατανοητό και ταυτόχρονα γλυκό, ένας Έλληνας γονιός να θεωρεί τον γιο του ή την κόρη του ακόμη και αν έχουν περάσει… τα πρώτα –αντα, παιδί, εφόσον αυτό έχει να κάνει μόνο με τον χαρακτηρισμό αυτόν καθ’ αυτόν και την έκφραση της αγάπης τους, δεν γεννιέται κανένα ζήτημα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας: Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Με αποχή από τα μαθήματα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «υποδέχονται» προσφυγόπουλα στη Σάμο

Να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, από σήμερα Τρίτη και έως την Παρασκευή αποφάσισαν σε γενική συνέλευσή τους οι γονείς των μαθητών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου.

Ο λόγος είναι η έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο.