Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

"...στην πίστη επάνω την ελπίδα..."

 

«Κλείδωσε» το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου – Πώς θα γίνει η επάνοδος των μαθητών στα θρανία

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται από τις αρχές Αυγούστου έως και σήμερα, στην κυβέρνηση θεώρησαν ότι δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί η έναρξη των σχολικών μονάδων για αργότερα.

Καινοτόμο πρόγραμμα με σχολεία στις φυλακές για ουσιαστική επανένταξη γονέων

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ουσιαστική επανένταξη κρατουμένων στην κοινωνία δημιουργήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φιλοδοξώντας να αλλάξει στον μέγιστο βαθμό τη δυνατότητα των γονέων κρατουμένων να επανέλθουν σε μία ζωή μακριά από την προηγούμενη παραβατικότητα, να μάθουν περισσότερα και να ασχοληθούν συστηματικά με τον γονεϊκό ρόλο τους. Πρόκειται για να έργο που θα λειτουργήσει με τη στήριξη και της ΕΕ με συντονιστή την Ελλάδα.

Στο θρανίο του ΕΑΠ χιλιάδες εκπαιδευτικοί - Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Την υποβολή πρότασης για την επιμόρφωση περίπου 10.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα καταθέσει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) με αντικείμενο στη μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση.

Το έργο προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να διεκδικηθεί η υλοποίησή του από ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Erasmus+ με... εικονική κινητικότητα φοιτητών

Μεικτή, φυσική, εικονική. Πρόκειται για τους «νέους» προσδιορισμούς που δίνει το Erasmus+ στην κινητικότητα των φοιτητών και των καθηγητών στα πανεπιστήμια της Ευρώπης, με στόχο να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. Προς το παρόν, το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το ελληνικό Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ - εθνική μονάδα συντονισμού του Erasmus+) έχει ενημερώσει τα πανεπιστήμια με τις προσαρμογές που θα γίνουν. Οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «εικονικά» από τη χώρα τους, και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να ταξιδέψουν στην τρίτη χώρα. Από την πλευρά τους, τα ΑΕΙ της χώρας μας προσπαθούν να βγουν από τη δύσκολη περίοδο –καθώς οι αιτήσεις θα είναι λιγότερες από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά– με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Ηδη, η περίοδος των δηλώσεων έχει ξεκινήσει για την επόμενη χρονιά.

Tips και συμβουλές για να μάθετε στο παιδί να κοιμάται μόνο του

Θυμάστε την τελευταία φορά που πέσατε για ύπνο με τον σύζυγό σας και ξυπνήσατε… οι δυο σας;

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν ξεχάσει αυτήν την πολυτέλεια, αφού ακόμη κι αν καταφέρουν να βάλουν το μικρό τους για ύπνο στο δωμάτιό του, δέχονται μεταμεσονύκτιες επισκέψεις.

Ίσως τα έχετε δοκιμάσει όλα: του πήρατε καινούργιο κρεβάτι, του βάλατε φωτάκι νυκτός και του τρίψατε απαλά την πλάτη προτού το αφήσετε να κοιμηθεί.

Το μικρό σας όμως φαίνεται ότι απλά δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του.

Χανιά: Ηλεκτρονικά η εγγραφή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Τέλος στο φαινόμενο του συνωστισμού και της πολύωρης αναμονής γονέων έξω από τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, βάζει η δυνατότητα που έχουν πλέον οι γονείς να υποβάλουν ηλεκτρονικά την σχετική αίτηση.

Δήμος Περιστερίου: Οι επιδράσεις της καραντίνας στην καθημερινότητα των παιδιών – Τα στοιχεία της έρευνας

Έρευνα σχετικά με τις ασχολίες, τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στα παιδιά κατά της διάρκεια της καραντίνας πραγματοποίησε ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) του Δήμου Περιστερίου.

Με τη διεξαγωγή της καταγράφηκαν σημαντικά αποτελέσματα που αποτελούν κριτήριο για την διαμόρφωση των παιδαγωγικών προγραμμάτων, αλλά και βασικό στοιχείο για την προετοιμασία μας σε μια νέα πιθανή αντίστοιχη κατάσταση lockdown.

Η αινιγματική σχέση παιδιών και COVID-19

Εντείνεται η παγκόσμια αγωνία για την γιγάντωση της πανδημίας COVID-19. Ο κορωνοϊός, μέσα σε οκτώ, περίπου, μήνες, προσέβαλε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 750.000. Ακόμα και σήμερα, ο παθογόνος παράγοντας δεν έχει αποκαλύψει στους επιστήμονες, που τον μελετούν νυχθημερόν, πλήρως τα μυστικά του, ούτε κάποιες παραδοξότητες της συμπεριφοράς του.

Κορωνοϊός: Η «γενιά Covid» κινδυνεύει από αναγκαστικούς γάμους και παιδική εργασία

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ζήτησαν σήμερα να αναληφθεί δράση ώστε να αποτραπεί η δημιουργία μιας «γενιάς Covid», με εκατομμύρια παιδιά να στερούνται την παιδεία και να αναγκάζονται να εργαστούν ή να παντρευτούν.

Καθώς αίρονται τα lockdown, παγκόσμιες προσωπικότητες καλούν τις κυβερνήσεις να επενδύσουν σε προγράμματα ώστε τα παιδιά να αναπληρώσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στην εκπαίδευσή τους λόγω της πανδημίας Covid-19, ώστε να αποφευχθεί μια ανεπανόρθωτη ζημιά στο μέλλον τους.