Τρίτη 24 Απριλίου 2018

11 τρόποι με τους οποίους οι δάσκαλοι μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά με ΔΕΠΥ στις τάξεις τους

Πώς μπορούν οι δάσκαλοι να βοηθήσουν τους μαθητές τους με ΔΕΠΥ να τα πάνε καλά στις τάξεις τους παρέχοντάς τους δομή, ρουτίνα, καλή επικοινωνία και διασκέδαση.

- Η σπουδαιότητα των δασκάλων 
Γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ, κάνει ο δάσκαλος του παιδιού σας ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει την μάθηση; Οι δάσκαλοι συχνά καθορίζουν την επιτυχία ή την αποτυχία της εκπαίδευσης του παιδιού – ιδίως όταν το παιδί έχει ΔΕΠΥ. Μετά τους γονείς, οι δάσκαλοι είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή των παιδιών. 

Πράγματα που οι μητέρες πρέπει να αποφύγουν στα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να γίνουν ο αγαπημένος φίλος κάθε μητέρας. Σε αυτά μπορεί να δημιουργήσει ένα ψηφιακό ημερολόγιο με την ζωή του παιδιού της, όμως έχουν και κινδύνους που παραμονεύουν και μπορούν να της δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.

Βραβεία ecomobility σε δύο σχολεία

Με ένα όμορφο και ζωηρό Κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στη κορύφωση της φετινής περιόδου. 

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν λογοθεραπευτική αξιολόγηση παιδιών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που παρουσιάζουν προβλήματα στον προφορικό ή στον γραπτό λόγο.

Δωρεάν λογοθεραπευτική αξιολόγηση σε οικονομικά αδύνατους και ανασφάλιστους κατοίκους και δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης, προσφέρει το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια παροχής υπηρεσιών υγείας.

Διδακτορικές σπουδές και στα τμήματα των ΤΕΙ

Πανεπιστήμια με τη …βούλα, γίνονται πλέον τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προχώρησε μόλις σε μια κίνηση την οποία κανένας άλλος πολιτικός δεν είχε δεχτεί ως σήμερα.

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δίνει τώρα τη δυνατότητα εκπόνησης και οργάνωσης διδακτορικών σπουδών στα τμήματα των ΤΕΙ.

Εγκύκλιος: Σχετικά με την αξιολόγηση και τις απουσίες μαθητών από ξένα σχολεία

Εγκύκλιο σχετικά με την αξιολόγηση και τις απουσίες μαθητών από ξένα σχολεία που φοιτούν σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και σε Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι ΖΕΠ , εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Πηγή: alfavita

Αλλάζουν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη βρεφική διατροφή

Όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης από τη σύλληψη μέχρι τον τοκετό και στη συνέχεια τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της απώτερης υγείας του ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η σίτιση και πρόσληψη βάρους της εγκύου κυρίως κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορούν να επηρεάσουν την έκφραση των γονιδίων μας και με αυτόν τον τρόπο να επηρεάσουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο την υγεία του εμβρύου όταν ενηλικιωθεί και όχι μόνο τη δική του, αλλά και των μεταγενέστερων γενεών.

Αποκλείουν στο παρά πέντε μαθητές με νεοπλασία από τα πανεπιστήμια

Εκτός πανεπιστημίων και ΤΕΙ κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες έφηβοι που κατά το παρελθόν έπασχαν από νεοπλασματική ασθένεια και δικαιούνταν, ως το περυσινό έτος, να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο με τις ευεργετικές διατάξεις τού 5%.

Έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά πιστεύουν ακόμα σε ‘ανδρικά’ και ‘γυναικεία’ επαγγέλματα

Η έρευνα έγινε με αφορμή το λανσάρισμα σειράς κινουμένων σχεδίων που φιλοδοξεί να εμπνεύσει τα παιδιά όσον αφορά στα μαθήματα μηχανολογίας, χημείας, πληροφορικής, τεχνολογίας κ.ά. από το BBC.

Ερευνητές έκαναν δημοσκόπηση σε 1000 αγόρια και κορίτσια από 4 έως 8 ετών και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά έχουν ήδη διαμορφώσει γνώμη για τα επαγγέλματα βασισμένη στο φύλο. Όταν ρωτήθηκαν για το ποιες δουλειές είναι για τα αγόρια, το 40% των παιδιών απάντησε γιατροί και το 44% μηχανικοί. Πάνω από τους μισούς θεωρούν ότι οι αγρότες είναι άντρες. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι ηλεκτρολόγοι καθώς και οι υδραυλικοί.

Πρόσωπο: Ρεμπέκα Μαρίν

Η Ρεμπέκα Μαρίν, που γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι και κατάφερε να γίνει μοντέλο, μοιράστηκε στο Instagram τις φωτογραφίες του γάμου της, μιλώντας για τη σημασία που έχει αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι. 

Η 31χρονη από το Ντεμπτφορντ του Νιου Τζέρσι, θυμάται πως ως παιδί μεγάλωσε μέσα σε μία «ασφαλή φούσκα» οπού κανένας δεν της μιλούσε ούτε την πείραζε για την ασυμμετρία της.