Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Μάθετε στο παιδί σας με αυτισμό να κάνει ποδήλατο.

Πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν δυσκολίες στην τοποθέτησή τους στο χώρο και στην ισορροπία. Για αυτο και δυσκολεύονται αρκετά να μάθουν να κάνουν ποδήλατο. Ωστόσο, αν κάνετε τα σωστά βήματα στη σωστή σειρά, μπορείτε να τα βοηθήσετε να γίνουν καλοί ποδηλάτες. 

Οι πρωτότοκες κόρες πιο πιθανό να είναι υπέρβαρες

Μπορεί να έχουν παράπονο ότι ζουν στη σκιά των… πρωτότοκων, όμως φαίνεται ότι και τα δευτερότοκα παιδιά έχουν τα πλεονεκτήματα τους. Όπως έδειξε νέα σουηδο-νεοζηλανδική έρευνα, οι πρωτότοκες γυναίκες έχουν αυξημένη πιθανότητα να γίνουν υπέρβαρες ή παχύσαρκες, σε σχέση με τις δευτερότοκες κόρες. Το ίδιο ισχύει και για τις μοναχοκόρες.

Εξυπνη τηλεόραση θα «ζουμάρει» στους υπότιτλους

Μια «έξυπνη» τηλεόραση ικανή να προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του κατόχου της οραματίζεται η Samsung. Ο λόγος για μια καινοτόμο τεχνολογία, η οποία με τη βοήθεια του λογισμικού παρακολούθησης του βλέμματος του τηλεθεατή, θα αναγνωρίζει αν εκείνος δυσκολεύεται να διακρίνει ή ακόμα και να διαβάσει κάτι σε κάποιο σημείο της οθόνης με αποτέλεσμα να το… μεγαλώνει!

Κάτι δεν πάει καλά με τις μελέτες Ψυχολογίας

Καλό θα ήταν να μην εμπιστεύεστε τυφλά τις έρευνες Ψυχολογίας: Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα για το θέμα διαπιστώνει ότι τα δύο τρίτα των δημοσιεύσεων δεν είναι δυνατό να αναπαραχθούν από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες.