Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

6 λάθη που έκανα με τα παιδιά μου

«Μεγάλωσα νιώθοντας αποτυχημένος. Αυτό το αίσθημα ότι δεν αξίζω τίποτα επηρέασε τα πάντα στη ζωή μου, ακόμα και την ικανότητά μου ως γονιό. Με τον χρόνο και τις εμπειρίες έμαθα πώς να είμαι καλύτερος μπαμπάς, αλλά αυτά τα πράγματα για τα οποία μετανιώνω τώρα θα μου θυμίζουν για πάντα τα μεγαλύτερα μαθήματα της ζωής».

Η καθημερινότητα ενός τυφλού κοριτσιού στην Ελλάδα σήμερα

Πώς είναι να είσαι τυφλός και μάλιστα στην Ελλάδα; Μήπως άραγε είναι δυσκολότερο στη χώρα μας από όσο σε μία άλλη δυτική χώρα; Μπορεί ένας τυφλός να βρει “τα μάτια του”; Και αν ναι πώς και πού; Ποια είναι η καθημερινότητά του; Η τεχνολογία τι ρόλο διαδραματίζει σε όλο αυτό;

***Για όλα αυτά μιλάει στα Μικροπράγματα της LiFO η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου

«Καμπανάκι» για διαιτολόγια παιδικών σταθμών

Τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως μπισκότα, τσουρέκι και κρέμες, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα περιλαμβάνει το διαιτολόγιο για βρέφη και νήπια πολλών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών που λειτουργούν στη χώρα μας. Αν και σχεδόν στο σύνολό τους αυτές οι δομές τηρούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την υγιεινή διατροφή των παιδιών σε ό,τι αφορά τη συχνότητα κατανάλωσης οσπρίων, λαδερών, λαχανικών, πουλερικών και κόκκινου κρέατος, σχεδόν το 50% προσφέρει σε βρέφη και μικρά παιδιά μία με δύο φορές την εβδομάδα «γλυκές» λιχουδιές – παρά την ισχυρή σύσταση για μη χορήγηση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε πρόσθετα σάκχαρα.

Λίλα Σταμπούλογλου: Παιδί μου, ζακέτα να πάρεις

Βλέπω τα παιδιά στον αγιασμό του σχολείου που μόλις ξεκίνησε. Μέσα Σεπτεμβρίου, ο καιρός καλοκαιρινός, ο ήλιος χαϊδεύει το σχολικό προαύλιο. Είμαστε προνομιούχοι από αυτή την άποψη, οι θερμοκρασίες αργούν να πέσουν και η χώρα αντέχει χωρίς θέρμανση για αρκετό φθινοπωρινό διάστημα. 

Online παρουσίαση του Νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Τέχνη και Μαθηματικά - Επιστήμη και Τεχνολογία"


Το Μουσείο Ηρακλειδών σας προσκαλεί στο μεγάλο, ανοιχτό, με ελεύθερη συμμετοχή διαδικτυακό σεμινάριο - παρουσιάση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΤΜΕΤ)

Δημοτικά σχολεία: Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων σχ. έτος 2022-2023

Οδηγίες διδασκαλίας για τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τα Φυσικά, τη Γεωγραφία, τη Μελέτη Περιβάλλοντος, την Ιστορία, τα Θρησκευτικά, την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή και τη Φυσική Αγωγή, τις Τ.Π.Ε., την Αισθητική Αγωγή, και τις Ξένες Γλώσσες

Έπεσε η αυλαία για το camp στίβου νέων ΑμεΑ στο Gornji Milanovic Σερβίας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρόγραμματος Erasmus “See you” διοργανώθηκε από τις 7-11 Σεπτεμβρίου αναπτυξιακό camp στίβου νέων ατόμων με αναπηρία, το οποίο διεξήχθη στο Gornji Milanovic στη Σερβία.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με κύριο συντονιστή την Κροατική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα έξι εταίρων (European Paralympic Committee – International, Ελληνική Παραολυμπίακή Επιτροπή, Paralympic Committee of Serbia – ΣΕΡΒΙΑ, Spin Sports Innovation – Γερμανία, Bulgarian Sports Development Association – Βουλγαρία, Sport and Citizenship – Γαλλία). Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχε με επτά νέους αθλητές και αθλήτριες και πέντε προπονητές.

Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς 2022-2023

Εγκύκλιο για την διενέργεια υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς για το σχολικό έτος 2022 – 2023, του υπουργείου Υγείας διαβιβάστηκε από το υπουργείο Παιδεία σε όλα τα σχολεία της χώρας..

Παρένθετη μητρότητα: Το νομοθετικό πλαίσιο και η υπόθεση του μωρού «Μ»

Η παρένθετη μητρότητα είναι, πέραν της υιοθεσίας, η μοναδική μέθοδος για τις γυναίκες που δε μπορούν ή είναι επικίνδυνο να κυοφορήσουν. Όλο και περισσότερα ζευγάρια ξεπερνούν τυχόν φραγμούς και εξοικειώνονται με την ιδέα.

Συγκινεί ο Δημήτρης Κολλάτος: H γυναίκα μου αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει ότι γέννησε αυτιστικό παιδί

Στην αυτοκτονία της συζύγου του αλλά και στον χαμό του γιου του αναφέρθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, αναφερόμενος ταυτόχρονα στο κομμάτι του αυτισμού, παραθέτοντας τη δική του εμπειρία, αλλά και τον προσωπικό αγώνα που έχει δώσει για τα αυτιστικά παιδιά.