Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

7 συμβουλές για να είστε σε φόρμα: ιδέες για ενήλικες με οπτική αναπηρία

Είναι Ιανουάριος και όλα τα γυμναστήρια είναι γεμάτα. Άλλωστε, το να γυμναστεί κανείς και να αποκτήσει τη χαμένη του φόρμα είναι πάντα ένας στόχος για το νέο έτος. Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για όλα τα άτομα (με ή χωρίς αναπηρία). Ωστόσο, το να αποκτήσει ένα άτομο με αναπηρία μια ρουτίνα γυμναστικής δεν είναι συνήθως κάτι απλό. Για παράδειγμα, τα άτομα με τύφλωση ή οπτική αναπηρία αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες όταν αποφασίσουν να γυμναστούν και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Ίσως για αυτό το λόγο η νέα μελέτη του Dr. Keziah Latham, από το Anglia Ruskin University στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι τα άτομα με οπτική αναπηρία είναι δύο φορές πιο πιθανό να είναι σωματικά μη ενεργά σε σχέση με τους βλέποντες. Αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία.

Μαθηματικός διαγωνισμός ΄Καγκουρό΄ στο Κολλέγιο Ανατόλια

Μαθηματικός διαγωνισμός ΄Καγκουρό΄ στο Κολλέγιο Ανατόλια
για μαθητές από Β' Δημοτικού έως και Γ' Λυκείου

Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού:
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, με ώρα έναρξης 9 π.μ. Η διάρκειά του θα είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Οι μαθητές που θα θελήσουν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο Macedonia Hall στις8:15 π.μ..

Τα ρομπότ ανοίγουν νέα όρια στην εκπαίδευση

Ένα ρομπότ παίρνει τη θέση ενός μαθητή στην τάξη όταν αυτός για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να έχει φυσική παρουσία. Μέσω αυτού μπορεί να παρακολουθεί το μάθημα, να κάνει ερωτήσεις αλλά και να μιλήσει με τους συμμαθητές του.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρήματα δαπανά η Ελλάδα για την Εκπαίδευση

Στην Ελλάδα πληρώνουμε πολλά λεφτά για την εκπαίδευση μαθητών αλλά και φοιτητών, χωρίς όμως να έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα! Οι οικονομολόγοι βρίσκουν την «εξίσωση» απογοητευτική, τη… συμφωνία αποτυχημένη και το ελληνικό κράτος «μετεξεταστέο» στις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας.

«Eχε το νου σου στο παιδί»

Ανάμεσα στους αμέτρητους πρόσφυγες που αναζητούν προστασία στην Ελλάδα βρίσκονται και πολλά παιδιά. Κάποια από αυτά φτάνουν μόνα τους, χωρίς γονείς ή κάποιον ενήλικο συγγενή, και χαρακτηρίζονται ως «ασυνόδευτα». Γι' αυτά τα ευάλωτα παιδιά, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου κυκλοφόρησε έναν χρήσιμο οδηγό με τις υπέροχες εικόνες της Χριστίνας Τσέβη

Πρόσθετα μαθήματα ξένων γλωσσών στα σχολεία εκτός ωραρίου

Τη βούλησή του να εντάξει πρόσθετα δίωρα μαθήματα ξένων γλωσσών εκτός σχολικού ωραρίου εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Το νέο εγχείρημα που αναμένεται να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος 2018-2019, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού στο NEWS24/7, προβλέπει την σταδιακή καθιέρωση δίωρων μαθημάτων ξένων γλωσσών, σε ωράριο εκτός υποχρεωτικού, αρχής γενομένης από τη Β’ Λυκείου.