Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πρώην ατίθασος μαθητής, νυν εκατομμυριούχος προγραμματιστής

Πριν από μία δεκαετία, το 2005, ο 16χρονος, τότε, Τζακ Κάτορ, ένας μαθητής γυμνασίου από το Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας, ήταν εξοργισμένος με τη διεύθυνση του σχολείου του εξαιτίας των φίλτρων που είχε εγκαταστήσει στο δίκτυο υπολογιστών, επιδιώκοντας να περιορίσει την πρόσβαση των μαθητών σε ιστοσελίδες αναπαραγωγής μουσικής και ηλεκτρονικών παιχνιδιών. «Εσπασε» τον ψηφιακό περιορισμό με μία δική του μέθοδο, η οποία σήμερα, στα 26 του χρόνια, έγινε επάγγελμα - και τον έκανε εκατομμυριούχο.

"Γιατί η γιαγιά δεν θυμάται το όνομά μου;". Εξηγώντας στα παιδιά τι είναι η νόσος Αλτσχάιμερ

Ο γονιός σας έχει Αλτσχάιμερ. Ίσως να το είχατε καταλάβει από τα ανησυχητικά σημάδια που προϋπήρχαν της επίσημης διάγνωσης, όμως καθώς περνάει ο καιρός, η νόσος επιδρά εμφανώς στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του. Πιθανότατα είστε πολύ πιεσμένος προσπαθώντας να επιλύσετε τα τρέχοντα προβλήματα και να προετοιμαστείτε για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν.

Οι επιπτώσεις του εκφοβισμού ακολουθούν το παιδί και στην ενήλικη ζωή του

Τα άτομα που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού κατά την παιδική τους ηλικία, είναι πιθανότερο ως ενήλικοι να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ έχουν και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιολογικών και άλλων προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Medicine

Μπορείς να καταλάβεις αν ένα παιδί είναι χοντρό;

Το 94,9% Αμερικανών γονέων πιστεύουν ότι το παιδί τους έχει το σωστό βάρος για την ηλικία και τον σωματότυπό του. Δυστυχώς, αυτή η αντίληψη απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Και μπορεί να κάνει τα πράγματα μόνο χειρότερα, όσο αφορά την υγεία του πληθυσμού της ισχυρότερης χώρας στον πλανήτη.

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να γνωστοποιηθεί η ύλη της Γ Λυκείου

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να γίνουν επισήμως γνωστά τα σχετικά με την ύλη των πανελλαδικών του 2016. Όπως έχουμε γράψει τα σχολικά βιβλία για το νέο σχολικό έτος θα είναι τα ίδια με εξαίρεση τη Χημεία και τα Λατινικά, μαθήματα τα οποία οι μαθητές δεν τα διδάχτηκαν στη Β Λυκείου και ετοιμάζονται νέα σχολικά εγχειρίδια στηριγμένα στο υπάρχον υλικό. 

Ανακάλυψη εφαρμογής για να γράφεις σε tablet με το βλέμμα!

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με τη διπλή διάκριση που έλαβε ο Ευάγγελος Σκόδρας, υποψήφιος διδάκτορας του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, για την ανάπτυξη της εφαρμογής “EyeType” για κινητό ή tablet (Android) με την οποία δίνεται η δυνατότητα σύνταξης κειμένου μόνο με το βλέμμα, μέσω της παρακολούθησης και καταγραφής της κίνησης των ματιών.

«Διαφέρω, διαφέρεις, παίζουμε;»

Ενα διήμερο αφιέρωμα στη διαφορετικότητα διοργανώνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.) με αφορμή το νέο του έκθεμα «Κοινωνική και Πολιτισμική διαφορετικότητα, Οι Έτσι και οι Αλλιώς: μια ιστορία για τη διαφορετικότητα».

Το αφιέρωμα με τίτλο «Διαφέρω, διαφέρεις, παίζουμε;» θα γίνει το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 στους χώρους του μουσείου.

Εφαρμογή για παιδιά "σε ανάγκη" από παιδιά

Πενήντα μαθητές από την Κέρκυρασυνεργάστηκαν και δημιούργησαν μία καινοτόμο εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας, ένα παιδί που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ή πανικό, με δύο μόνο κλικ, να μπορεί να ενημερώνει την οικογένειά του.

Κινητό vs καλών βαθμών -Οταν απαγορεύεται η χρήση του στο σχολείο, οι μαθητές βελτιώνονται

Αυτή η έρευνα σίγουρα θα στεναχωρήσει πολλά παιδιά. Γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, αν οι γονείς τους θέλουν να δουν τους βαθμούς τους να βελτιώνονται, πρέπει να τους πάρουν τα smartphone.

Στα σχολεία στα οποία απαγορεύεται στους μαθητές να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο διαπιστώνεται ξεκάθαρη βελτίωση στους βαθμούς τους σε διαγωνίσματα, σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics.

Υπό έντονη αμφισβήτηση η καταλληλότητα του YouTube Kids για παιδιά

H Google εξαπατά τους γονείς ισχυριζόμενη ότι το app YouTube Kids είναι ένα ασφαλές μέρος για παιδιά, επιμένουν δύο μεγάλες οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμπληρώνοντας στοιχεία στο υπάρχον από τον Απρίλιο αίτημά τους προς την αρμόδια επιτροπή για επιθεώρηση, αποκαλύπτουν σε ένα σύντομο βίντεο τι μπορεί να δει ένα παιδί από το YouTube Kids, περιεχόμενο που «δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλο για παιδιά από κανέναν». Το YouTube Kids απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και νεότερα.