Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πότε να καλέσετε τον γιατρό για το μωρό σας

Είναι φυσιολογικό για τους νέους γονείς να ανησυχούν για την υγεία του μωρού τους. Ακόμα και αν μπορείτε να δείτε ότι το νεογέννητο σας είναι υγιές και εύρωστο, τα μωρά είναι μικρά και ευάλωτα και χρειάζονται την προστασία σας. Αλλά πώς θα ξέρετε πότε κάτι είναι πραγματικά σοβαρό; Ξέρετε το μωρό σας καλύτερα από όλους, έτσι μπορείτε να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να καλέσετε τον γιατρό σε περίπτωση που νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Εδώ είναι μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν.

WHYNOT:: XMAS PROJECT

WHYNOT:: XMAS PROJECT
16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Block 33

Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης του παιδιού

Πώς μιλάμε για το Ολοκαύτωμα στα παιδιά

Η παιδαγωγός και συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο μετέφρασε ένα βιβλίο για την Αννα Φρανκ και γράφει για την εξόντωση των εβραίων μέσα από την παιδική λογοτεχνία
 

8ος Πανελλήνιος διαγωνισμός της Μicrosoft Ελλάς για πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς

Η Microsoft Ελλάς ανακοίνωσε την έναρξη του όγδοου (8ου) Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών ως μέρος της ευρύτερης εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας της, «Συνεργάτες στη Μάθηση»

Παρουσίαση βιβλίου Κικής Τζωρτζακάκη "Τι είναι η εφηβεία σήμερα"

Οι Εκδόσεις Καλέντη σας περιμένουν την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην παρουσίαση του βιβλίου «Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα» της παιδαγωγού Κικής Τζωρτζακάκη

Μεγάλη Βρετανία: Χρεωστική κάρτα για ... 8χρονα

Μία χρεωστική κάρτα για παιδιά κυκλοφορεί από χθες στη Μεγάλη Βρετανία, ύστερα από πρωτοβουλία γονέων που θέλουν να προσφέρουν ασφαλείς συναλλαγές στα παιδιά τους. Σημειώνεται ότι τα παιδιά ηλικίας 8-16 ετών θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από έναν καθορισμένο κατάλογο καταστημάτων, αλλά θα απαγορεύεται η αγορά αλκοόλ και προϊόντων καπνού. Σύμφωνα με τον Guardian, η πρωτοβουλία αυτή έχει θορυβήσει μερικούς ενήλικες, καθώς οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι φυσιολογικό παιδιά του δημοτικού να έχουν την δική τους κάρτα με την οποία θα μπορούν να κάνουν διάφορες συναλλαγές.

Σεμινάριο: Βιώνοντας τον αυτισμό και τη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή μέσα στην οικογένεια: Τι νιώθουν οι γονείς και τα αδέλφια.

«ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΤΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ»

Knitting for a Cause: Πλέκουμε για το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Φίλοι του Παιδιού»

Το THEIA Lab είναι το πρώτο Πολιτιστικό Κέντρο Μόδας (http://theialab.wordpress.com/lab-what/ ). Σκοπός του είναι η διάδοση και διατήρηση παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών που σχετίζονται με το ύφασμα και το ένδυμα. Μέσα από πληθώρα σεμιναρίων, εκθέσεων, διαλέξεων και δράσεων γίνεται μια προσπάθεια εξοικείωσης του ευρύτερυο κοινού με τη μόδα και τα παρασκήνια που την κάνουν εφικτή.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη βλάπτει το IQ του παιδιού

Η κατανάλωση ενός ή δυο ποτηριών κρασιού την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει επίδραση στο IQ ενός παιδιού, αναφέρει νέα έρευνα.

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από φοιτητές ΕΜΠ

Ως σύλλογοι φοιτητών των σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πήραμε την απόφαση να διεξάγουμε φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου με στόχο να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε από τη θέση μας, μαθητές που δεν αντέχουν οικονομικά πρόσθετη διδακτική υποστήριξη (φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα).

Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ

Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ.

Εκεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το έργο ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, να διαβάσετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις της αναπτυξιακής σύμπραξης, να κατεβάσετε αρχεία που σχετίζονται με το έργο, να βρείτε ένα πλήθος πληροφοριών και χρήσιμων συνδέσμων για τα άτομα με αναπηρίες, καθώς και να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους.

Goethe Θεσσαλονίκης – Έκθεση Παραμυθένιοι κόσμοι

Έκθεση
13 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2012
Goethe-Institut Thessaloniki, Βασ. Όλγας 66, γκαλερί
Είσοδος ελεύθερη
+30 2310 889620
bkd@thessaloniki.goethe.org

Μέσα από εφτά σταθμούς, η έκθεση μας σας ξεναγεί στις σημαντικότερες θεματολογιές των γερμανικών παραμυθιών και σας παρουσιάζει μοντέρνους ήρωες και ηρωίδες.