Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Προβολή: Κάλαντα Φώτων

Έθιμα των Φώτων στην Ελλάδα

Mε τη γιορτή των Φώτων ολοκληρώνονται οι γιορτές του Δωδεκαήμερου. Η έκφραση του λαού «κάθε Φώτα και Λαμπρή» είναι ενδεικτική της σπουδαιότητας της γιορτής αυτής. Ποια ήταν τα έθιμα των Φώτων στους Προμάχους και τη Σωσάνδρα;

7ο Διεθνές Συνέδριο «“Η Αγγλική ως Lingua Franca” (ELF7)

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο «“Η Αγγλική ως Lingua Franca” (ELF7) θα φιλοξενηθεί στο DEREE - Tο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στην Αθήνα, 4 – 6 Σεπτεμβρίου, 2014.

Ψηφιακά θρανία και «όραση» σε τυφλούς

Ραντεβού με τους σύγχρονους Προμηθείς της τεχνολογίας. Μέσα στο «ορμητήριό» τους, ένα χώρο στου Γκύζη, δουλεύουν νυχθημερόν και χωρίς τίμημα για να θέσουν την τεχνολογία στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στην Αττική, Στ. Ελλάδα, Κ. Μακεδονία, Β. Αιγαίου, Ιον. Νήσων

Ορίστηκαν από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης πέντε περιφερειών τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές Γυμνασίου, σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση (Δείτε τη εδώ) .
Για να δείτε τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας κατά Περιφέρεια κάνετε κλικ παρακάτω:

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς «Διδάσκοντας για το ολοκαύτωμα στην Ελλάδα»

Το ενδέκατο σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για εκπαιδευτικούς, υπό τον τίτλο «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα», θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, στο Σύνταγμα. 

Ερευνα: Τα tablet δεν ενισχύουν τη μάθηση στα παιδιά

Πόσο ασφαλή είναι τα tablet για τα παιδιά; Μπορεί ο χειρισμός τους να γίνεται εύκολα από τα παιδιά κάθε ηλικίας, όμως αρκετοί παιδίατροι εκφράζουν ανησυχίες για το αν και κατά πόσο οι συσκευές αυτές επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτύξουν τις μαθησιακές τους ικανότητες.

Προβολή: Παραμύθι "Ο τσαγκάρης και τα ξωτικά" από τη Σ. Βούλγαρη


Η γνωστή παραμυθού Σάσα Βούλγαρη μάς λέει το παραμύθι "Ο τσαγκάρης και τα ξωτικά".

Πρόγραμμα «εικονικού τοκετού» θα προλαμβάνει τους κινδύνους στα έμβρυα

Τη δυνατότητα να έχουν ακριβή εικόνα για την ανάπτυξη του εμβρύου και να προλαμβάνουν τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει δίνει στους γιατρούς ένα πρόγραμμα «εικονικού τοκετού» με εικόνες 3D, που αναπτύσσουν αυτόν τον καιρό επιστήμονες στη Βρετανία.

«Παιδί και Παιχνίδι στη Ζωή και την Τέχνη»

Αφιέρωμα στο παιχνίδι με τίτλο «Παιδί και Παιχνίδι στη Ζωή και την Τέχνη» διοργανώνει έως τις 23 Ιανουαρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.