Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Ρόλος της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στην Υποστήριξη της Σχολικής Εκπαίδευσης στην εποχή του Διαδικτύου

Η εποχή μας κατακλύζεται από ένα σύνολο τεχνολογιών με κυρίαρχες την τηλεόραση και το διαδίκτυο, η συνάντηση των οποίων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και υπόσχεση για την εκπαίδευση. Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση ως έγκυρος παραγωγός εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού και με τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει, επιτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό ρόλο, υποστηρίζοντας τη σχολική εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και τη δια βίου μάθηση.

Η επαγγελματική εξουθένωση σε συνοδούς κατασκηνώσεων ατόμων με αναπηρία

Η επαγγελματική εξουθένωση αποτελεί ένα σύνδρομο σωματικής και ψυχικής εξάντλησης στο χώρο εργασίας με συμπτώματα που εμφανίζονται ύστερα από συχνή και μακροχρόνια έκθεση του εργαζόμενου σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες ιδιαίτερα στον τομέα της ειδικής αγωγής όπου παρατηρείται επαγγελματική εξουθένωση σε μεγαλύτερο βαθμό εξαιτίας της φύσης του επαγγέλματος.
Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο των Ν. ΓΙαννιά, Δ. Κοκκαρίδας, Α. Αμπατζίδου, Μ. Πασλαμούσκα, Α. Πατσιαούρας, Ε. Λατίνη και Γ. Κυπαρίση.
 

Σχολικές παραστάσεις σε αρχαία θέατρα

Τα αρχαία θέατρα της χώρας θα γεμίσουν μαθητές. Θα είναι εκείνοι που θα μετέχουν στις παραστάσεις αρχαίου δράματος του σχολείου τους και εκείνοι που θα εκδράμουν για να τις παρακολουθούν.

Υποτροφία από τα έσοδα του κληροδοτήματος Πέτρου Αγγελετόπουλου

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας, σε πτυχιούχο τμήματος Νομικής Ελληνικού Πανεπιστημίου, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό στον κλάδο του Ελληνoρωμαϊκού Δικαίου, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Πέτρου Αγγελετόπουλου.

Οι έγκυες με τα πιο μικρόσωμα έμβρυα κινδυνεύουν πολύ περισσότερο με αποβολή

Οι έγκυες γυναίκες, των οποίων τα έμβρυα κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης είναι λιγότερο ανεπτυγμένα και άρα έχουν μικρότερο μήκος, κινδυνεύουν περισσότερο με αποβολή, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Ιστολόγιο: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολέιο Δραπετσώνας

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, ενός σχολείου γεμάτου ζωής και δείτε, μεταξύ άλλων, την καθημερινότητα των παιδιών. Η διαχείριση και η επιμέλεια είναι των Ζυμβρακάκη Ιωάννη και Παυλάκη Σταματική.
Ένα σχολείο με χρώμα και συναίσθημα
Οι τοίχοι του σχολείου μας… μια ζωντανή έκθεση ζωγραφικής