Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μελέτη: «Η Ακαδημαϊκή και Κοινωνική Πρόοδος των Παιδιών με Κοχλιακό Εμφύτευμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

Η παρούσα εργασία μελετά την επίδραση του κοχλιακού εμφυτεύματος στην κοινωνική και ακαδημαϊκή πρόοδο των κωφών μαθητών με κοχλιακό εμφύτευμα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις απόψεις των εκπαιδευτικών τους.

Παιδιά του δρόμου δημιούργησαν τη δική τους τράπεζα στην Ινδία

Μία ομάδα παιδιών του δρόμου στην Ινδία, άνοιξαν τη δική τους τράπεζα. Η τράπεζα, η οποία είναι γνωστή ως Children’s Development Khazana (CDK), συστάθηκε και σήμερα διευθύνεται από τα παιδιά της γειτονιάς Fatehpuri στο Δελχί.

Η «ηλεκτρονική» ζωή των παιδιών μας

Η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκεται στη ζωή μας εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Η εκπαιδευτική αξία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναγνωρίστηκε από εκπαιδευτικούς, γονείς, πολιτικούς κτλ. Τα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξε τεκμηρίωση των θετικών επιπτώσεων στην ακαδημαϊκή ικανότητα των παιδιών. Όταν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια πέρασαν το κατώφλι των σπιτιών, τα ίδια τα παιχνίδια έγιναν πιο γραφικά και βίαια στην πάροδο του χρόνου.

Aνατροπή λίγους μήνες πριν τις εξετάσεις για τους μαθητές της Α' Λυκείου -Πώς θα εξεταστούν τελικά

Ανατροπή δεδομένων για τους μαθητές της Α' Λυκείου οι οποίοι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς με το νέο σύστημα απαντώντας κατά το ήμισυ σε ερωτήσεις από τράπεζα θεμάτων και κατά το ήμισυ από ερωτήσεις που επιλέγουν οι καθηγητές. 

Άποψη: "Για σκι οι μαθητές, για ξε-σκι η παιδεία" Τ. Καραγιάννης

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Αυτοί που ζουν στον κανονικό κόσμο κι αυτοί που ζουν στην Ελλάδα, την πατρίδα του σουρεαλισμού. Ζούμε στη χώρα που συζητήθηκε -και φαίνεται να αποφασίζεται- το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα, μέσα στη διάρκεια του έτους. Όχι για να αφομοιώσουν οι μαθητές όσα έμαθαν. Όχι εξαιτίας αργίας ή επετείου, ούτε για να πραγματοποιηθεί κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα επιτρέψει στα παιδιά να συμμετέχουν στις δραστηριότητές του και να ψυχαγωγηθούν μαθαίνοντας. Αλλά για να μπορούν οι οικογένειες να απαλλαγούν από σχολικές υποχρεώσεις και να πραγματοποιούν ανενόχλητες εκδρομές και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση.

Το σχέδιο ξενοδόχων για «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία

Διακοπή της σχολικής περιόδου την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας, 3 Μαρτίου, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν αιτήματος που τέθηκε από την τουριστική κοινότητα προς τον πρωθυπουργό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εργαστήρια Ρομποτικής και Ηλεκτρονικής στο ΝΟΗΣΙΣ

Στο ΝΟΗΣΙΣ αρχίζουν ΝΕΟΙ κύκλοι Εργαστηρίων Ρομποτικής και Ηλεκτρονικής για μαθητέςΔημοτικού και Γυμνασίου. 

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος και των δύο εργαστηρίων πραγματοποιούνται από τον Μηχανικό Ρομποτικής Αντώνη Κάνουρα. 

Μαθήματα δια βίου μάθησης στις δημοτικές κοινότητες Δ. Θεσσαλονίκης

Τμήματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν για θέματα Θεάτρου, Διακόσμησης εσωτερικών χώρων, Εικαστικών και Φωτογραφίας, συγκροτούνται από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στις 2η και 3η Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

Η ζωγραφιά της μικρής Λούσης για την οικογένειά της

Η μικρή Λούση ζει στην Ελβετία, μαζί με την οικογένεια της, την θεία, την γιαγιά και όλα τους τα σκυλιά που κουβάλησαν απ την Ελλάδα! Στο πρώτο μάθημα στο σχολείο της ζήτησαν να ζωγραφίσει την οικογένειά της...

Ροχαλίζει το παιδί σας; Δώστε σημασία στη συμπεριφορά του

Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το επίμονο ροχαλητό από παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν είναι φυσιολογικό, λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης (Πηγή: Darren Hendley / iStockphoto) Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που συνήθως ροχαλίζουν μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων συμπεριφοράς σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη.

Γερμανία: Αντιδράσεις για το μάθημα εναντίον της ομοφοβίας σε σχολεία

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης προτίθεται να εισάγει στο σχολικό πρόγραμμα τη διδασκαλία του σεβασμού στις σεξουαλικές προτιμήσεις, σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Οι... φιλειρηνικές όμως προθέσεις της κρατιδιακής κυβέρνησης πυροδότησαν τεταμένη αντιπαράθεση με εκστρατείες υπέρ και κατά, παρεμβάσεις εκκλησιών και καταδίκη των «ομοφοβικών αντιδράσεων» από την κρατιδιακή κυβέρνηση.