Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Θεραπευτικός Σύνδεσμος Ιππασίας: Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν εκτός από γάτες και σκύλους και ακόμα μεγαλύτερα τετράποδα, την επόμενη Κυριακή στις 27/11, ο Θεραπευτικός Σύνδεσμος Ιππασίας σας περιμένει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο Γουδί, Π. Κανελλοπούλου 10, σε ένα παζάρι που δεν θα βοηθήσει μόνο τα ζώα αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο αποχωρισμός του ατόμου με ειδικές ανάγκες από την οικογένεια

Αποχωρισμός είναι η κατάσταση στην οποία δύο ή περισσότερες οντότητες παύουν να βρίσκονται οποιαδήποτε επαφή που τις χαρακτηρίζει με μια σχέση όπως συνεργασία, συμβίωση, σύμπραξη κα. Στις ανθρώπινες σχέσεις ο αποχωρισμός χαρακτηρίζεται και από συναισθηματική φόρτιση όπως είναι η λύπη, ο θυμός, η απόγνωση και η ανασφάλεια. Η φόρτιση αυτή είναι μεγαλύτερη όταν είναι σχέση εξάρτησης και κυρίως όταν δεν μπορούμε να την αποφύγουμε.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο noesi, όπου και δημοσιεύτηκε το κείμενο.

Το Πρώτο μου Puzzle

Το Πρώτo μου Puzzle είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να μάθουν τα παιδιά τις πρώτες τους λέξεις.

Πώς θα βρείτε ΤΑΞΙ στην Αθήνα!


Δυσκολεύεστε να βρείτε ταξί στην Αθήνα; Έχετε αναπηρικό αμαξίδιο και πρέπει να κάνετε δέηση στους θεούς για να πετύχετε εξυπηρετικό ταξιτζή; Η τεχνολογία φαίνεται πως αρχίζει να δίνει λύση και στο πρόβλημα των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα, ακόμα κι αν είστε επιβάτης με αυξημένες ανάγκες κατά τη μεταφορά σας.

Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς προκηρύσσει Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος με θέμα «Το Απολυμαντήριο της Καλαμαριάς».

17η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Το ατέλειωτο μουσικό της ταξίδι συνεχίζει η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, την οποία διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και ειδικότερα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο Συκεών. Και φέτος εκατοντάδες χορωδοί από 20 χορωδίες ενώνουν την αγάπη τους για τη μουσική, παρουσιάζοντας κλασικά, εκκλησιαστικά και επετειακά έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών, και προκαλώντας αγαλλίαση και ελπίδα στις καρδιές όλων μας ενόψει και των άγιων ημερών των Χριστουγέννων. 

Διδάσκοντας τα παιδιά καλές συνήθειες


Κάθε γονιός θα συμμεριστεί τον πόνο μου, ειδικά οι γονείς με έναν καλό αριθμό παιδιών (εγώ έχω έξι): εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να μάθω στα παιδιά μου τη συνήθεια να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους όταν τελειώνουν με αυτά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν έχει και την τεράστια επιτυχία.

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης 1 στα 8 παιδιά στη Βουλγαρία

Ένα στα οχτώ παιδιά στη Βουλγαρία πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών και του υπουργείου Εσωτερικών της βαλκανικής αυτής χώρας.

Έρευνα: Αυξημένος ο εκφοβισμός μέσω μηνυμάτων στις ΗΠΑ

Όλο και μεγαλύτερος αριθμός παιδιών στις ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού μέσω γραπτών μηνυμάτων στο κινητό, κάποια έχουν δεχτεί απειλές ή υφίστανται διασπορά φημών εις βάρος τους, προκύπτει από μελέτη.

Ρέθυμνο: Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε, βρίσκονται συνολικά 60 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι εθελοντικά ξεκίνησαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη και οι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για φροντιστηριακά μαθήματα.

Νεραϊδοσελίδα δραστηριοτήτων

Το "Rainbow Magic" είναι μια σειρά βιβλίων για νεράιδες από το Ηνωμένο Βασίλειο, που δημιουργήθηκε από διάφορους συγγραφείς που υπογράφουν όλοι με το ψευδώνυμο "Daisy Meadows" (εικονογράφηση Georgie Ripper). Εάν στα μικρά σας αρέσουν οι νεράιδες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα αυτή και να βρείτε δωρεάν νεραϊδοδραστηριότητες (χρωμοσελίδες, τελίτσες και άλλα πολλά). Άλλες νεραϊδοκαταστάσεις για να απασχολήσετε τους μικρούς μας φίλους θα βρείτε εδώ.

Άποψη: Σισσυ Καραβια "Νευράκια, νευράκια;"

Γονείς, παρηγορηθείτε. Αν το παιδί σας είναι σεληνιασμένο τελευταία, έχω αποδείξεις ότι δεν είναι το μόνο. Πριν το θεωρήσετε ελαττωματικό, χαρίστε του το ελαφρυντικό της μίμησης προτύπων.

Το Μέγαρο κοντά στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Στους νέους (ως 25 ετών), τους άνεργους αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες «ανοίγει» όλες τις παραγωγές του το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς προσφέρει στις εν λόγω κοινωνικές ομάδες τιμές εισιτηρίων 5-10 ευρώ.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar "συμπράττω"


Ψηφιακή αρχειοθέτηση προγραμμάτων της ΕΡΤ για ΑμΕΑ

Το αρχείο της ΕΡΤ αξιοποιεί τις τεχνολογικές εξελίξεις προκειμένου να καταστήσει προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες το πολύτιμο περιεχόμενο του οπτικοακουστικού αρχείου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.