Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Περιοδικό Αυτονομία, Τεύχος 89

Περιοδικό Αυτονομία, Τεύχος 89, Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012
Λίστα δημοσιεύσεων τεύχους – απλό κείμενο
Online ανάγνωση στο issuu.com, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκτυπώνεται μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρήσεις
Κατέβασμα PDF – 4,78 MB
Κατέβασμα συμπιεσμένου (ΖΙΡ) PDF – 4,50 MB

Πώς ελέγχει ο γονέας την χρήση PC και Διαδικτύου από το παιδί στα Windows 8

Εγγενές χαρακτηριστικό των Windows 8 -αλλά και των Windows Phone 8- αποτελεί η δυνατότητα παρακολούθησης της δραστηριότητας των παιδιών στο Διαδίκτυο αλλά και της χρήσης του υπολογιστή από τους κηδεμόνες τους. Η Microsoft έχει προσθέσει στην νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για PC την «Οικογενειακή ασφάλεια» και στα Windows Phone 8, το Kid's Corner.

ActionAid: Μια Ξεχωριστή Κυριακή για την Οικογένειά Σας!

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 11πμ - 1μμ σας καλούμε στο Κέντρο Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης της ActionAid να ανταμώσουμε και να γνωρίσουμε οικογένειες από διάφορα μέρη του κόσμου!

Open-access εις μνήμην του Ααρον Σουόρτς

Μια μαζική διαδήλωση έχει ξεκινήσει στο Twitter εις μνήμην του Ααρον Σουόρτς, του προγραμματιστή και ακτιβιστή υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία, που αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα. Εκατοντάδες επιστήμονες «ανοίγουν» όλες τις μελέτες τους στο Διαδίκτυο σε μια πρωτοφανή κίνηση που φαίνεται να παίρνει μη αναμενόμενες διαστάσεις.

Εκδηλώσεις για παιδιά στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση  με αφορμή το βιβλίο της Ρέιτσελ Έλιοτ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013, στις 6 μ.μ.

Παιδικά εργαστήρια δημιουργίας κινουμένων σχεδίων: 2ος Κύκλος

Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο η ASIFA Hellas (Ένωση Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων της Ελλάδας και παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης - Association Internationale du Film d'Animation), προχωρά στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου εργαστηρίων δημιουργίας κινουμένων σχεδίων για παιδιά ηλικίας, από 6 ως 9 χρόνων.

18ος Διεθνής Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα « Εθνικές Ενδυμασίες και Παραδοσιακοί Χοροί του λαού μου»

Σας ενημερώνουμε ότι περιοδικό «Ο κόσμος της Τέχνης» (“The World of Art Magazine”), η Γκαλερί Έργων Τέχνης Νέων του Celje στη Σλοβενία και οι συνεργάτες της προκηρύσσουν τον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Έργων Τέχνης Νέων, με θέμα: « Εθνικές Ενδυμασίες και Παραδοσιακοί Χοροί του λαού μου»