Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Προβολή: A Woman Like Me



Μία ιστορία για τα όρια της ανθρώπινης επικοινωνίας, μέσα από τη συνάντηση δύο τυφλοκωφών γυναικών από διαφορετικούς κόσμους, τη Δανία και το Νεπάλ.

Δράμα: Απονομή του βραβείου Γκίνες στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας για τον «Γκρινιάρη»

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομή του βραβείου Γκίνες για το ομαδικό παιχνίδι «Γκρινιάρης», στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας.

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Σε ποιους απευθύνονται - Τι τίτλους σπουδών παρέχουν

Ένα αναλυτικό γράφημα που αποτυπώνει στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα σχολεία που απευθύνονται σε ενήλικες οι οποίοι θέλουν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημιούργησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης δύο εκπαιδευτικά έτη.

Τo ΑΠΘ είχε την καλύτερη διαπραγματευτική ομάδα σε Διεθνή Διαγωνισμό που έγινε στο Ντουμπάι

Την πρώτη θέση και το βραβείο της καλύτερης ομάδας διαπραγματευτών κατέκτησε η φοιτητική ομάδα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων (Ad hog Negotiation Competition Dubai), που διεξήχθη στις 5-7 Νοεμβρίου 2019, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η δυσλεξία δεν αποτελεί μειονέκτημα

Του Richard Branson

Όπου κι αν πηγαίνω, με πλησιάζουν άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία τους για το πώς η δυσλεξία επηρεάζει τη ζωή τους. Πολλοί περιγράφουν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας αυτής της αναπηρίας, αλλά κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι το να έχεις έναν εγκέφαλο με εντελώς διαφορετική "καλωδίωση" από ό,τι οι υπόλοιποι έχει ένα πλεονέκτημα. Σε βοηθά να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο και μερικές φορές να βρίσκεις ασυνήθιστες λύσεις.

Εκδήλωση: «Τα σχολεία του Μεσολογγίου ταξιδεύουν στην Ευρώπη»

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, στις 17:30 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου με τίτλο: «Τα σχολεία του Μεσολογγίου ταξιδεύουν στην Ευρώπη»

Η συνάντηση διοργανώνεται από τα πέντε (5) σχολεία του Μεσολογγίου, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ τα σχολικά έτη 2019-21 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

«Οι γονείς μου είναι κωφοί, αλλά με άκουγαν πάντα με την καρδιά τους»

Το να είναι κανείς παιδί κωφών γονιών, ενώ ο ίδιος έχει την ακοή του, είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις που σπανίως αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να είναι. Ποιες είναι οι δυσκολίες και ποιες οι ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από έναν τέτοιο συνδυασμό; Ποια είναι η πρώτη γλώσσα που μαθαίνει κανείς και ποιος είναι ο ρόλος του στην οικογενειακή καθημερινότητα; Αυτή η γυναίκα είχε δύο κωφούς γονείς και μας μεταφέρει την ιδιαίτερη εμπειρία του να μεγαλώνεις ανάμεσα σε δύο όμοιους κόσμους, αλλά με διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας.

Μάθε παιδί μου... σωστή διατροφή

Η εσφαλμένη αντίληψη πολλών γονιών για το ιδανικό σωματικό βάρος που πρέπει να έχουν τα παιδιά, οι μεγάλες μερίδες της... γιαγιάς, αλλά και η απουσία χώρων που προάγουν τη σωματική δραστηριότητα, οδηγούν πολλά Ελληνόπουλα σε μια ζωή με καθημερινή «μάχη» με τη ζυγαριά. Ερευνα που έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Feel4Diabetes για την προώθηση υγιεινού τρόπου ζωής και την πρόληψη του διαβήτη, στην οποία συμμετείχαν παιδιά και οι οικογένειές τους από έξι χώρες ανέδειξε τα Ελληνόπουλα ως τα πλέον υπέρβαρα και παχύσαρκα, με το σχετικό ποσοστό να φτάνει το 36,5%. Οι υπέρβαροι γονείς έχουν συχνά και υπέρβαρα παιδιά, ωστόσο ακόμα και γονείς με φυσιολογικό βάρος «μπουκώνουν» τα παιδιά τους νομίζοντας εσφαλμένα ότι τα τρέφουν σωστά.

Από το «παιχνίδι του πνιγμού», στο drinking game – 9 βίαια challenges που απειλούν τα παιδιά

Σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του διέτρεξε ένα 12χρονο αγόρι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, μετά από «παιχνίδι αναπνοής» που έπαιζε με φίλους του σε Γυμνάσιο στο Λουτράκι, όπως εξετάζεται.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα korinthostv.gr, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, όπου νοσηλεύεται.

Υποχρεωτικό στα αυτοκίνητα σύστημα για να μην ξεχνιούνται παιδιά μέσα σε οχήματα

Ένα σύστημα για να μην ξεχνιούνται παιδιά μέσα στα αυτοκίνητα κατέστη υποχρεωτικό στην Ιταλία, ενώ η απουσία του επιφέρει την επιβολή βαρύ προστίμου και αφαίρεση πόντων από την άδεια οδήγησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε την έναρξη της ισχύος μιας νέας νομοθεσίας που υποχρεώνει τους γονείς, τους παππούδες και γιαγιάδες και τους συνοδούς παιδιών να εγκαταστήσουν στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά κάτω των 4 ετών έναν μηχανισμό συναγερμού ώστε να μην μένουν ξεχασμένα μέσα στο όχημα όταν ο οδηγός κατεβαίνει απ’ αυτό.