Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Οι υπολογιστές tablet ωφελούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Την χρήση των υπολογιστών tablet ως εργαλεία επικοινωνίας για τα παιδιά με προβλήματα στην ομιλία και την επικοινωνία προτείνουν οι ειδικοί, υποστηρίζοντας ότι οι συσκευές αυτές μπορεί να έχουν απροσδόκητα οφέλη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί και διατίθενται δεκάδες εφαρμογές (apps) για συσκευές όπως το iPad, που βοηθούν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους, να εκφράσουν τις σκέψεις τους, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμη και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.



«Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας»

«Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας» είναι το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:15, διάρκειας 3 ωρών και απευθύνεται σε Βρεφονηπιοκόμους, Νηπιαγωγούς και Δασκάλους Γενικής Παιδείας.

Δωρεάν παζάρι παιδικών μεταχειρισμένων αντικειμένων


Παιδικά μικροέπιπλα, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια και βιβλία είναι ορισμένα από τα αντικείμενα που θα μοιραστούν δωρεάν, σε όσους τα έχουν ανάγκη, στο παζάρι παιδικών μεταχειρισμένων που διοργανώνει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης. Το bazaar θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στα 1ο - 5ο δημοτικά σχολεία Συκεών. Γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ και την ομάδα εθελοντών Θεμέλιο. «Η εκδήλωση γίνεται σε δύσκολους καιρούς. Οποιος μπορεί να φέρει αντικείμενα να έρθει να συμμετέχει στο παζάρι και όλοι μαζί να υποστηρίξουμε οικογένειες συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», είπε ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Απατσίδης. Στο πλαίσιο του bazaar θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με κατασκευές για παιδιά, ενθαρρύνοντας τα να δουν μια άλλη πλευρά της κατανάλωσης αγαθών, αυτήν της προσφοράς. Μικροί και μεγάλοι θα αντιληφθούν πως ότι δεν είναι χρήσιμο γι αυτούς, μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο για κάποιους άλλου

Πηγή : http://www.i-reportergr.com/, 13/10/2010

Πρωινό και γυμναστική στα σχολεία

Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας φιλοδοξεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειές μας και την καθημερινότητά μας
Πρωινό, απόσυρση όλων των ανθυγιεινών τροφών από τα σχολικά κυλικεία και υποχρεωτική γυμναστική σχεδόν κάθε ημέρα επί μία ώρα σε όλα τα δημόσια σχολεία επιβάλλει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που εισάγει στη Βουλή με στόχο να αλλάξει ριζικά τις συνήθειες των Νεοελλήνων. Πρόκειται για ένα επαναστατικό, όπως χαρακτηρίζεται, σχέδιο επιβολής νέων διατροφικών συνηθειών, το οποίο ήδη έχει εφαρμοστεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, επί πρωθυπουργίας του κ. Τόνι Μπλερ.

14ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών Πυρσός .

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία της Αθλητικής Ένωσης Τυφλών "ΠΥΡΣΟΣ" διοργανώνουν στις 15 και 16 Οκτωβρίου τους Αγώνες ποδοσφαίρου. Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος τέσσερις ομάδες: Εθνική Γερμανίας, Εθνική Ρωσίας, Αίαντας Θεσσαλονίκης και Πυρσός.

Το Πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
15/10/2010 ΑΓΩΝΕΣ ΩΡΑ : 17:00- 20:00
16/10/2010 ΑΓΩΝΕΣ ΩΡΑ : 17:00- 20:00
17/10/2010 ΑΓΩΝΕΣ ΩΡΑ : 9:00 - 12:00 - ΑΠΟΝΟΜΕΣ 17/10/2010 ΩΡΑ : 12:30

Πηγή : Δήμος Θεσσαλονίκης
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ποδοσφαιρική ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Τυφλων "Πυρσός" μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο και να δείτε τις φωτογραφίες στο άρθρο Αθλητική Ένωση Τυφλών Πυρσός - Ποδοσφαιρική ομάδα του pressinaction.gr.
Για τους κανόνες του παιχνιδιού, δείτε την ιστοσελίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες.