Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

(ΗΠΑ) Ακτιβιστές : Προστατέψτε τα παιδιά influencers από μια «εμπορευματοποιημένη παιδική ηλικία» χωρίς κέρδος

Ακτιβιστές κατέθεσαν την περασμένη Τρίτη στο νομοθετικό σώμα του Μέριλαντ, υποστηρίζοντας το Βουλευτικό Νομοσχέδιο 0645, το οποίο εάν εγκριθεί, όχι μόνο θα προστατεύει τα κέρδη των παιδιών influencer διαδικτυακού περιεχόμενου που δημιουργεί έσοδα αλλά θα αντιμετωπίζει επίσης ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, συμπεριλαμβανομένου του «δικαιώματος στη λήθη».

Παιδί: Γιατί δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τίποτα;

Όταν ένα παιδί στερείται κινήτρων συνήθως χαρακτηρίζεται ως απαθές. Πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε να ξαναβρεί τον ενθουσιασμό του;

Τα παιδιά είναι συνήθως γεμάτα ζωντάνια, περιέργεια, ενέργεια. Είτε μιλάμε για ένα εξωστρεφές είτε για ένα εσωστρεφές παιδί, το έκδηλο ενδιαφέρον τους για το καθετί γύρω τους είναι κοινό. Τι μπορεί να συμβαίνει επομένως όταν ένα παιδί απλά.. αδιαφορεί;

Διάσειση: Υπάρχει τρόπος που επιταχύνει την ανάρρωση των εφήβων

Αποχή από τις οθόνες για ταχύτερη ανάρρωση μετά από διάσειση συστήνει στους εφήβους νέα μελέτη ερευνητών από το παιδιατρικό κέντρο Nationwide Children’s Hospital. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο British Journal of Sports Medicine, κατά τον ίδιο τρόπο θα βοηθήσει η επιστροφή στο σχολείο το συντομότερο δυνατό.

Σχολικός εκφοβισμός: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα. Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι «bullying». Προέρχεται από το ρήμα «bully» που σημαίνει πληγώνω, τρομοκρατώ ή υποχρεώνω κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει, με τη βία.

Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Τον Μάρτιο η πρόσκληση για εισαγωγή μαθητών - Οδηγός εξετάσεων και κλήρωσης

Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για 1766 θέσεις.

Στις αρχές του επόμενου μήνα (Μάρτιος 2024), αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, προς τους γονείς των μαθητών που επιθυμουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά σε ειδική πλατφόρμα, για την εισαγωγή των παιδιών τους σε Πρότυπα ή Πειραματικά σχολεία.

MomCycle: Το πρώτο marketplace για γονείς που προάγει την κυκλική οικονομία

«Braille»: Εικαστική έκθεση του Δημήτρη Καπετάνου

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την έκθεση του Δημήτρη Καπετάνου με τίτλο «Braille», ένα εικαστικό έργο – installation, που αποτελείται από επίτοιχες επιφάνειες κειμένων, γραμμένες στον κώδικα Μπράιγ, οι οποίες βασίζονται σε συνεντεύξεις ατόμων που αντιμετωπίζουν ζητήματα οπτικής αναπηρίας και αναφέρονται στο πώς βλέπουν, πώς θυμούνται ή πώς φαντάζονται τα χρώματα.

Το Μάθημα της Κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία έχει αφεθεί στην τύχη του!

Επιστολή προώθησε η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής στον υπουργό και τις υφυπουργούς Παιδείας, με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος γύρω από το μάθημα της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία.

Το μάθημα είναι ιδιαίτερα παραμελημένο, κάτι που οδηγεί σε θανάτους πολιτών από πνιγμούς παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα λόγω άγνοιας κολύμβησης, μεταξύ των άλλων προβλημάτων που ωθούν σε αυτό.

Η αναπηρία στην αρχαία Ελλάδα και η αντιμετώπιση της

Αποτελεί κοινό τόπο ότι η αναπηρία και η αντιμετώπιση της στην αρχαία Ελλάδα διέφερε ανάλογα με την εποχή, τον τόπο και τον πολιτισμό. Είναι γεγονός ότι και η προσέγγιση της αναπηρίας είχε τόσο κοινωνικές όσο και πνευματικές διαστάσεις. Ενώ υπήρχαν διάφοροι τρόποι προσέγγισης της αναπηρίας και αντιλήψεις για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι με αναπηρία.

Σοκάρει βίντεο από την Κρήτη: Μαθητές φτιάχνουν αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο σχολείο

Απίστευτες εικόνες από τα παιδιά που φτιάχνουν τις αυτοσχέδιες βόμβες σε Γυμνάσιο του νομού Ηρακλείου.

Μέσα από το βίντεο που δημοσιεύει το newshub βλέπει κανείς ένα νεαρό παιδί την ώρα που φτιάχνει το εκρηκτικό μείγμα χρησιμοποιώντας aquaforte, ενώ βλέπει και ένα μπουκάλι τοποθετημένο σε σημείο του προαύλιου χώρου, το οποίο λίγα δευτερόλεπτα μετά εκρήγνυται!

Ένα 13χρονο παιδί θεραπεύτηκε από θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου

Σε ηλικία 6 ετών, ο Λούκας, ένα αγόρι από το Βέλγιο, διαγνώστηκε με έναν ιδιαίτερα επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα με εγγενές γλοίωμα γέφυρας εγκεφάλου (DIPG), έναν σπάνιο και επιθετικό τύπο εγκεφαλικού όγκου σε παιδιά, που επηρεάζει μέρος του εγκεφαλικού στελέχους. Πρόκειται για έναν θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλουπου συχνά σκοτώνει μέσα σε ένα χρόνο μετά τη διάγνωση. Η χειρουργική επέμβαση είναι σχεδόν αδύνατη λόγω της θέσης των όγκων. Η ακτινοθεραπεία μπορεί μερικές φορές να επιβραδύνει την ταχεία πορεία του επιθετικού όγκου, αλλά κανένα φάρμακο δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό εναντίον του.