Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις για τα παιδιά με τη Σοφία Ζαραμπούκα στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδηλώσεις με αφορμή το νέο βιβλίο της Σοφίας Ζαραμπούκα "ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Η Μίνα."
Τέσσερις σκύλοι και η Σοφία Ζαραμπούκα σας περιμένουν για να σας πουν τα σχέδια και τις μελλοντικές περιπέτειές τους μια που και οι πέντε είναι ελεύθεροι, αδέσποτοι, και κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

Τα "μυστικά" του χαρτοπολτού

Οι μικροί επισκέπτες του M art SPACE θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα χνάρια της γλυπτικής μέσω της τεχνικής του χαρτοπολτού. Κάπως έτσι θα μπορέσουν να μεταμορφώσουν απλά κομμάτια χαρτί σε μοναδικά τρισδιάστατα έργα ομορφαίνοντάς τα ακόμη περισσότερο μέσω της ζωγραφικής και της διακόσμησης.
27/11/2010, ώρα 11:30
Ηλικίες: 4+
M art SPACE, Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου (2ος όροφος),
Κολωνάκι, τηλ. 2109246600

Εκδήλωση: Ο Μικρός Δράκος Καρυδας

Αύριο, Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, στις 12.00 το μεσημέρι η εμψυχώτρια Μυρτώ Παπαηλιου, σας περιμένει, παιδιά, στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ στο Χαλάνδρι, για να παίξετε και να διασκεδάσετε με τις νέες περιπέτειες του μικρού Δράκου Καρύδα στο σχολείο, στο τρίτο βιβλίο της σειράς Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ!
Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11 εντός στοάς,
152 32 Χαλάνδρι. Τ 210 680 0644-6 F 210 680 0647

Παρουσίαση διδακτικών προτάσεων-παραδειγμάτων

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 19:00
IANOS Αριστοτέλους 7
Το Καλλιτεχνικό Γ/σιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και η Πρόταση, ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας και των Διεύθυνσων Β/βάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής & Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν μια σειρά διδακτικών προτάσεων-παραδειγμάτων.

Θα έχει το παιδί μου αλλεργία;

Εσείς ποια εποχή μείνατε έγκυος; Η έκθεση σε ισχυρά αλλεργιογόνα στην ενδομήτριο ζωή στην αρχική φάση της εγκυμοσύνης, μπορεί απ' ό,τι φαίνεται να επηρεάσει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Oulu στη Φινλανδία, εξέτασαν ιατρικά αρχεία 5.920 μωρών που γεννήθηκαν στο διάστημα 2001-2006 και διαπίστωσαν ότι όσα ήρθαν στον κόσμο μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι αλλεργικά στο γάλα και στα αβγά. Πιθανή αιτία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι τα παιδιά αυτά είχαν εκτεθεί σε υψηλές συγκεντρώσεις γύρης σημύδας και ράμνου κατά την 11η εβδομάδα κύησης, δηλαδή μεταξύ Απριλίου και Μαΐου που είναι η περίοδος με τα υψηλότερα επίπεδα γύρης για τα συγκεκριμένα φυτά. Η περίοδος με τα χαμηλότερα επίπεδα γύρης είναι το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, γεγονός που εξηγεί γιατί τα μωρά που γεννιούνται μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου έχουν μειωμένη ευαισθησία σε αλλεργίες.

Πηγή: Παιδί και νέοι γονείς, Δεκέμβριος 2010, τεύχος 144

Strike στη διαφορετικότητα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «ALMA», με το σύνθημα «Strike στη διαφορετικότητα» σας καλεί να συμμετάσχετε σε Φιλικό Αγώνα Bowling, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 στο SUPER BOWL ΡΕΝΤΗ από τις 10:00 έως τις 12:00.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Λακωνίας

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Λακωνίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Συχνά εμφανίζεται το φαινόμενο, άνθρωποι απο κάθε γωνιά της Ελλάδας να περιφέρονται σε πόλεις και χωριά ζητώντας χρήματα επ΄ονόματι κάποιου φορέα.

Το χωριό του Αϊ Βασίλη στο Μύλο

Στις 26 Νοεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το «Χωριό Του Άι Βασίλη» στο Μύλο. Εκεί θα σας περιμένει για όλη την εορταστική περίοδο ο Αι Βασίλης με την παρέα του σε 25 σπιτάκια αληθινών διαστάσεων και το καρουζέλ και τα 25 σπιτάκια του χωριού.

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά απόρων οικογενειών..στην Κοζανη

Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2010 θα μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης οι ενδιαφερόμενοι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας προσφέρει δωρεάν στήριξη των μαθητών στα μαθήματα: Αρχαία, Νέα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλική Γλώσσα και Ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αποτυπώματα 2010

Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ. Στόχος της να καταφέρει να δώσει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει τους νέους που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, έχοντας ως κύριο μέσο τη δύναμη της τέχνης.